Reklama

Reklama

Laurel a Hardy na moři

  • USA Saps at Sea (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stan a Ollie v zaměstnání testují klaksony do aut a dechové nástroje. Oliver se z toho neustálého rámusu nervově zhroutí a nemůže už jakýkoliv podobný zvuk ani vystát. Absolvuje netradiční prohlídku svérázného doktora Finlaysona a na jeho radu se se Stanem a ještě s kozou kvůli mléku odstěhují na loď na čerstvý vzduch. Protože se však Oliver bojí moře, kotví raději pohodlně v přístavu. Jak už napovídá název, nakonec se na moře stejně dostanou, a to navíc s uprchlým zločincem na palubě. (Dep8)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Chajimwitz 

všechny recenze uživatele

Pokud v komedii hraje dvojice Laurel a Hardy společně se svým věčným nepřítelem Jamesem Finlaysonem a přimotá se ještě do toho šilhavý Ben Turpin,tak už je to záruka dobré zábavy,tedy aspoň pro toho,kdo tomuto žánru holduje. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Typicky ztřeštěný film Stana a Ollieho z třicátých let, tedy z jejich nejplodnějšího a asi i z nejúspěšnějšího období. Film je rozdělen do dvou částí. Nejprve vidíme Laurela a Hardyho jako dělníky v továrně, která vyrábí houkačky a rohy. Dvojice komiků tu osvědčeným způsobem vydatně využívá situační komiky. Ve druhé části se zas připletou k honičce za zločinci na moři. Ve své poslední filmové roli se v tomto celkem zdařilém snímku objevuje slavný komik Ben Turpin, který se proslavil ve 20. letech. Film je zároveň poslední prací Laurela a Hardyho pro producenta Hala Roache a je považován za poslední opravdu kvalitní dílo tohoto jedinečného dua. V dalších filmech u společnosti 20th Century Fox, komici už pouze paběrkovali a převážně jen opakovali své osvědčené gagy z jejich předchozích úspěšných filmů. Které nepřinesli bohužel nic nového. Na ČT2 teď každou sobotu vysílají právě oné snímky z jejich posledního období a sami máme možnost vidět kvalitu těchto snímků a případně srovnávat. A já se ptám bude ČT tak hodná že nám jednou vyhoví- alespoň všem příznivcům tohoto dua, nebo jen prostě všem staromilcům, a odvysílá ve svém programu i tuto nebo ještě starší klasiku? Kdo se dočká ten si počká... ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto diele som sa dobre zabavil, možno až na to jedenie tých gebuzín, čo sami pripravili pre únoscu a museli si ich nakoniec zjesť, to mne zrovna vtipné nepripadalo. To s trúbkami nemalo chybu. Nechápem však toho človeka, čo robil titulky a dajú sa nájsť na internete, sám si tam pridal vlastné vtipné slová o tom, že kozy asi vtedy nemohli na plátno, pri postrehu, že koza bola vlastne cap, aspoň to tvrdil, ale aspoň som si to pozrel v origináli, lebo tak to má tu správnu atmosféru. Škuľavý inštalatér ma naozaj dostal, či oprava auta, myslím, že celkovo to bol úsmevný a pekný film a ja som si ho užil. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Česky Laurel a Hardy na moři. Stan a Ollie v zaměstnání testují klaksony do aut a dechové nástroje. Oliver se z toho neustálého rámusu nervově zhroutí a nemůže už jakýkoliv podobný zvuk ani vystát. Absolvuje netradiční prohlídku svérázného doktora Finlaysona a na jeho radu se se Stanem a ještě s kozou kvůli mléku odstěhují na loď na čerstvý vzduch. Ale protože se Oliver bojí moře, kotví jen pohodlně v přístavu. Jak už napovídá název, nakonec se na moře stejně dostanou a to navíc s uprchlým zločincem na palubě. Film má hned několik adjektiv poslední: poslední jejich film z produkce Hala Roache; poslední jejich film tak jak je známe (nepodstatný příběh jako rámec pro komické situace), jejich další filmy jsou mnohem dějovější a mnohem méně vtipné; poslední filmová role veterána a legendy němé grotesky, šilhavého Bena Turpina, který se ve filmu jen mihne, ale jeho instalatérské umění pěkně ztrpčí oběma nešikům život; a poslední spolupráce se dvěma nejčastějšími protihráči naší dvojice, Jamesem Finlaysonem a Charleyem Hallem v roli vrátného. To už ale plátna kin ovládají bratři Marxové a společenské komedie režisérů Capry, Cukora, Hawkse a dalších. Časy slapsticku, klasické grotesky, jsou už nenávratně pryč. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama