Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černošská časť obyvateľstva Riverbendu, mestečka v Georgii na juhu Spojených štátov, trpí pod krutovládou miestneho šerifa, ktorý beztrestne vraždí a znásilňuje čiernych obyvateľov. Situácia sa zmení až príchodom Quintona, Tomyho a Berta. Títo traja muži utiekli z Vietnamu, pretože mali byť súdení pre odmietnutie rozkazu (hromadnej vraždy). (helljahve)

(více)

Recenze (3)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Tak a připravil jsem svého idola Sama Firstenberga o jediný červený film. To mě sice mrzí, ale červenej byl stejně jenom proto, že je to rarita, kterou půlka hodnotících tradičně ani neviděla. Riverbend se na rozdíl od jiných filmů z mistrova zlatého období velmi špatně shání (v ČR vydal na VHS druholigový label Five stars), ale je dostupný na ulozto v maďarštině nebo co to je, jak upozorňuje kolega martinpk. Člověk to samozřejmě při pohledu na rok výroby, režiséra a hlavní hvězdu nečeká, ale Riverbend je naivní drama z amerického jihu, kde je naprosté minimum akce. Firstenbergovi fanoušky tedy nemůže ničím zaujmout a pro ostatní diváky to bude jen podprůměrný snímek s tematikou jižanského rasismu. Snaha se sice cení, ale fakt mě nenapadá jediný důvod proč to doporučit. ()

martinpk 

všechny recenze uživatele

Videne sice v "madarcine" ( inak som to nezohnal), ale vzhladom na rok a rezisera som bol spokojny. Steve James vo svojej typickej role. Dudikoff by uz nezapadol do kontextu filmu. Inak by tam urcite hral 😉. ()

Reklama

Reklama