Reklama

Reklama

Monstrum z jeskyně stínů

  • USA Beast from Haunted Cave
Trailer

Alex Ward se svými kumpány vymyslel dokonalý plán na vyloupení banky. Odpálili nálož v opuštěném lomu a tím odvedli pozornost obyvatel města. Lidé šli zjišťovat škody a kriminálníci vyloupili banku. Jenomže nastalo špatné počasí a zlodějové zůstali uvězněni v opuštěné chatě v horách Jižní Dakoty. Svým konáním upoutali pozornost velkého pavouka, který se po letech vydává na lov… (duklak2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Celou hodinu jako by jste sledovali gangsterskou verzi Anděla na horách plnou flirtování, žárlivých scén, tlachání o ničem a jedné pěstní bitky. Na monstrum takřka nenarazíte, to se "v plné kráse" dostaví až v posledních deseti minutách a věřtě, že kdyby se kdokoliv z vás rozhodl udělat si karnevalovou masku pavoučího monstra, dopadne to lépe, než v tomhle filmu. Tehdy to možná, hlavně mladší publikum, alespoň trochu vyděsilo, dneska se tomu ale asi jen zasmějete.Jinak je to ale přesně ten film, který postupem času padá stále níž a níž až se rozlítne na sračky při dopadu na smetiště dějin. Ale dá se to dokoukat, a to už je co říct. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Tak když jsem si tenhle film pouštěl, doufal jsem v dlouho sháněný film Pavouci z roku 2000. V mé překvapení, když jsem zjistil, že jde hlavně o krimi vystřídalo potěšení, protože tenhle film to dokáže. Čert vezmi že je černobílý. Čert vezmi že tam není totálně žádná hudba. A i Čert vezmi, že pavouk vypadá jak hromádka srač*k z pavučin. Monstrum z jeskyně stínů by neměl mít pouze 34%! Je tam pár vynikajících scén, které pobaví, ačkoliv to ve skutečně nemělo být vtipné (Chyba doby). Monstrum ze stínů dokonce nedokázalo natočit pořádnej konec, ve kterým je pouze záběr na hořící hromadu srač*k a poprvé a naposledy se ve filmu objeví hudba a titulky. Dokonce je ve filmu i pár detailních záběrů a hlášek (které mimochodem stojí za hovno). Myslím, že je to sice jen můj názor, ale ty tři hvězdičky je minimum, co si tenhle film zaslouží. Skoro bych dal čtyři, ale to by křivdilo ostatním filmům. Úžasný černobílý pavoučí krimi film, který stojí určitě za shlédnutí! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že začátek filmu mě skoro odradil a měla jsem se nechat odradit, udělala bych jedině dobře. Ten plán, který vymysleli, byl velmi prostý a jednoduchý. Nevím, jak tenhle film přijali diváci v době jeho uvedení, ale mě z pohledu dnešního diváka přišel směšný a nudný. Nejvíce mě rozesmálo právě samotné monstrum, které mělo podobu obřího pavouka nebo co to bylo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zďaleka nie také hrozné, ako sa tu píše. Problémom je, že toto nie je vôbec čistokrvný horor. A už vôbec nie sci-fi. Skôr film o vzťahoch v bande lupičov. Rozpory sú medzi jej členmi i s okolitým svetom. Toho by sa najradšej zbavili. Partnerka bossa gangu má už po krk života stráveného prípravou a realizáciou lúpeží. Životnú depku zapíja alkoholom. Chce sa nadýchnuť sviežejšieho vzduchu. Nakuká si preto fešáckeho vyšportovaného horala, ktorý má bande tvoriť bežkársky sprievod do jeho horskej chaty. Tam má banda prečkať najhoršie časy po lúpeži a neskôr ich má vyzdvihnúť lietadlo do Kanady. Všetky problémy však vyrieši gigantický pavúk. Jeho telo s dlhým bodavým klepetom je obalené v handrách a čomsi, čo pripomína chumáče sklenenej vaty. Obete si obaľuje do pavučinových zábalov a postupne im cicia krv. Tak tento málo strašidelný pavúk sa postará o rozriešenie všetkého, čo hrdinov trápi. Teda rozuzlenie sa neudeje na základe dynamiky vývoja konfliktu postáv, ale konflikt postáv je ukončený zásahom zvonka. Teda vlastne z vnútra jaskyne. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Užvaněný snímek o pavoučí nestvůře má jen pár příjemných a napínavých okamžiků. Nejlepší jsou scény v lese, kde je cítit nebezpečí - solidní kombinace hudby a černobílé kamery. Z prapodivného obřího pavouka je vidět většinou jen jedna noha, maximálně dvě. Finále v jeskyni nabízelo nervy drásající souboj, jenže v momentě, kdy monstrum přišlo na scénu, vše se tak nějak překlopilo do nechtěné komedie. Přitom oběti připoutané pavučinami ke stěně vypadaly slušně. Mizerné, hodnocení z minula ponechávám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v okolí města Deadwood v americkém státě Jižní Dakota. (Terva)

Reklama

Reklama