Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nedělejte experimenty na těhotných, nedělejte experimenty na těhotných, nedělejte experimenty na těhotných, nebo se z toho někdo zblázní. Ale to je v případě béčkových scénářů jako házení perel sviním. Protože co je divácky atraktivnějšího, než mutant v dupačkách, který ohrožuje všechny kolem sebe včetně své milující maminky? V roce 1991 natočil Rodman Flender (Příběhy ze záhrobíLeprechaun 2) film Nenarozený (The Unborn), poměrně povedený temný psychologický thriller o snažilkách, které si v nouzi nejvyšší nechaly pomoct na jisté experimentální reprodukční klinice, kde jim do bříšek nasadili dost zlobivá semínka. Režisér Rick Jacobson (Akční komandoKrvavá pomsta) se o pár let později ujal volného pokračování, jež uvádíme pod přiléhavějším názvem Kdopak to vraždí II. Mimískové se už vylíhli, psychologická linie se z příběhu nenápadně vypoklonkovala a zůstalo čisté béčko o mimořádně oškliváckém batoleti a mateřské lásce, která ovšem zná hranic. Film nabízí mnohé propriety devadesátkových horůrků a matlalsky vyvolává pobavené napětí při střetech dvou úhlavních nepřátel, atraktivní brunety Liduny posedlé střílením dětí, a jejího batolecího rivala Jožinka. Do příběhu průběžně vstupují obligátní figurky: vlezlí a nevkusní sousedé, sexy chůva s nadrženým galánem a dřevákoidní Jenda, který se na plátně objeví zrovinka, když Jožinkova maminka nejvíc potřebuje kamaráda... Ale beztak jediná otázka, která se po celý film divákovi neodbytně vkrádá na mysl, zní: „Hergot, proč to krví oslintané děcko už konečně někdo neumyje?“ (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (9)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak teď jak hodnotit, když jsem NAŠTĚSTÍ byla na verzi s bláznivým simultánním živým dabingem. S tím by si to samozřejmě zasloužilo nějmíň čtyři hvězdy jinak by to skoro ani nemělo cenu hvězdičkovat. Pokud byl scénář myšlen vážně tak ouvej ouvej. Pokud by tomu tady přibyl u žánru ještě štítek komedie, tak bych dala ty dvě stejně. Co k tomu dál psát, je to padlé na hlavu a plné bizarních dialogů, výjevů i akce. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ženská vraždí malé deti zo zoznamu (kto videl jednotku, chápe prečo), až kým nenarazí na hlavnú hrdinku, ktorá je odhodlaná svoje dieťa brániť stoj čo stoj. Malý zdegenerovaný mutantík medzitým s radosťou masakruje, na koho narazí. No, zatiaľ čo jednotka funguje ako psychologický horor, toto je čistá komédia, a ako komédia klape celkom dobre. Je to akčnejšie a krvavejšie, mŕtvol je samozrejme omnoho viac. Podľa úsmevnej, ale vlastne celkom podarenej masky mimina, ktorú vidieť aj v galérii, som to však čakal. U mňa celkom fajn, ale ak by som sa mal rozhodnúť, ktorá časť je lepšia, tak si vyberiem psycho. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Festival otrlého diváka 2023 - hvězdičky samozřejmě díky živému dabingu, který, jak už je na tomto festivalu dlouho zvykem, zároveň plní funkci velmi zábavné performance. Díky všem zúčastněným za vyřehtaný večer, film sám o sobě samozřejmě ani nemá cenu komentovat, jde o brak a neumětelství prvního řádu :-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

'Batoľský' horor, ktorý sa nesie ešte na vlne 80-tkových hororov. Čo dokumentujú hlavne špeciálne efekty v podobe bábok a masky, ale aj štýl spracovania. Jednotku som nevidel, ale to nevadí, všetko je jasné aj z tohoto príbehu. To hlavné - hororové scény - sú skôr na smiech ako na nejakú atmosféru. Celkove pôsobí snímok veľmi nízkorozpočtovo. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama