Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z tria hlavních hrdinů se dal snést jen Demián Bichir, zbytek byl úplně ubohý. S úvodem jsem neměl problém, ten byl rozhodně více než fajn a jakousi atmosférou oplýval. Velmi sympatické mi bylo i to, že tvůrci vykreslili rok 1952 v Rumunsku jako těžký temný středověk a Rumuny jako zaostalé opice. V rámci hororu V zajetí démonů sestra vzbuzovala strach právě svojí tajemností. Tím pádem v momentu, kdy se zde poprvé objevila v plné své "kráse", tak všechno odešlo spolehlivě do kytek a veškerá atmosféra byla ta tam. Když si ten mladý retard přibral na záchranu brokovnici, tak jsem se nadobro ujistil, že tohle není úplně typ hororu, který by mě dokázal zaujmout. Atmosféra nějakým způsobem funguje pouze díky výběru vhodné lokace. Samotný klášter je děsivý sám o sobě. Bohužel tvůrci nepřidali nic navíc, ba dokonce jejich záměr s odkloněním se na nesmyslnou akční vlnu, kdy se rumunský pasáček prasat rozhodl místo křesťanských prupovídek a symbolů řešit situaci s démony brokovnicí, byl krajně ubohý. [50 %] ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Od tohoto spin-offi V zajetí démonů se asi ani moc čekat nedalo. Podíváme se do Rumunska v roce 1952, kde leží prokletý klášter. Dějí se tam záhadné věci a po sebevraždě jedné ze sester je zde poslán Vatikánem kněz. Společně s mladou novickou mají přijít záhadě na kloub. Pak už nás čeká jenom hromada slabých lekaček a démonů. Vysvětluje to sice pár věcí z toho světa, ale vlastní film to asi nepotřebovalo. Od Křivého muže taky nic nečekám. "Nechť tě pohltí peklo!" ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Měl sem velké obavy, když se okolo tohle filmu začal motat Wan, který ke každému filmovému žánru přistupuje pokaždé jinak, letos uvidíme jak dopadl jeho Aquaboy. O to příjemněji, sem byl vlastně překvapen, jak film hezky šlapal, film velice rychle a snadno vtáhne do děje a nemá žádné hluché místo. A démon Valak je ukázkový zmrd, jelikož hned po příjezdu hrdinů, začne dělat problémy a druhé noci nastolí regulérní teror, kdy děsí různými způsoby. Sou tady halucinace/vize, nebojí se ani posednutí, oživují se mrtvoly a jeho hadi sou všude. Nemluvě o atmosféře, která je zde parádně vytvořená a všechno je špinavé, pokryté plísní a zatuchlinou, mlha kam se podíváš a Valak, který o sobě pravidelně dává vědět. Gore na jedničku, nechutností taky dost, had v puse byl nejlepší. Je dobře, že postavy nebyli žádní Warrenové, ale celkem obyčejní lidé. Soundtrack taktéž stojí za zmínku https://www.youtube.com/watch?v=4zsO_JQyt9A . Osobně filmu nemůžu nic vytknout a tu pětku si zaslouží. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zatím lavíruju mezo třemi a čtyřmi hvězdami, rozhodnutí možná ještě upravím, zatím nevím. Film je to totiž zvláštní: zaplaťpánbůh o dost lepší než loňská dvojka Annabelle, ovšem s podobnými chybami. A tou hlavní je vpravdě hloupý scénář (zase Dauberman, proč tomu chlapovi někdo dává práci? Kdokoli viděl Krvežíznivé opice, musí mít jasno). Zase taková tuna klišé: exorcista si nese trauma z minulosti, jak jinak. Náhle se zjevivší hrdina v poslední vteřině, jak jinak. Když už se neví, kudy kam, zjeví se jako deus ex machina v náhodné rakvi kniha: „Třeba nám pomůže.“ Jako z udělání zrovna opravdu pomůže, jak jinak. A plno dalších včetně očekávaných lekaček. Na druhou stranu: je tu titulní jeptiška, která na rozdíl od jiných bubáků nepřestává být děsivá ani v momentě, kdy ji vidíme v plném lesku. V tom selhává spousta dalších hororů, v nichž odhalení strašidla vyvolává spíš rozpačitý úsměv než strach. Tak tahle jeptiška ne. A je tu parádní atmosféra, která vzdává hold klasikám od Hammeru (a těší mě, co tu tak čtu, že nejsem jediný, kdo si toho všiml). Třeba noční scéna na hřbitově plném dřevěných křížů, kdy se jednomu z hrdinů pod nohama válí chuchvalce mlhy vyrobené ze suchého ledu, by dokonale zapadla do kterékoli hammerovky. Ve výsledku: nakonec vlastně spokojenost, ale může za to spíš dojem než kvalita. Proto (zatím) tři hvězdy. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Dobre, tak prídu do kláštora, straší tam démon, treba ho vyhnať, finiš. Čiže súhlasím s tým, že scenár je prvácky, ale takýto scenár má 95% komerčných duchárin. Nemám totiž pocit, že by po tejto stránke boli Žena v čiernom či obidva Conjuringy niečím výnimočnejšie, a všetkých týmto hororom sa to minimálne vyrovnáva. Aj keď je pravda, že v jednom momente počas filmu som sa zľakol, že tam začnú zo zeme vyliezať zombíci... v takom prípade by som možno uznal, že nápad je ojedinelý, ale asi by celý horor išiel do hája. Prostredie starého sídla je fajnové, atmosféru to má, herci neoslnili (ale ani to neposrali), triky pekné a nevidel som iný účel filmu ako sem tam vydesiť nejakým šokom. Takže aj keď je to zase o tom istom a pre mnohých to bude najskôr sterilné, aspoň je to celkom adrenalínové a až na pár slabších miest v záverečnej tretine môžem povedať, že film ubehol prekvapivo rýchlo. Horor roka to však nebude ani vo sne. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)
  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama