Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ide to na autopilota, je tu prebytok ľakačiek a snových scén a konanie démonov nedáva logický zmysel a je maximálne podriadené účelu v danom momente vyľakať diváka. No má to uchádzajúcu gotickú atmosféru (kamenný hrad, cintorín, hmlisté lesy, svetlo presakujúce cez červenú vitráž), Taissa Farmiga je sympatická ako vždy (i keď rola jej nedáva veľmi priestor ukázať, že je aj skvelou herečkou) a aj keď je celá táto štylizácia klišé (ústredný démon vyzerá úplne ako Marilyn Manson), je to rovnako funkčné ako priemerné dobové hammerovky či 80s neónové horory. Žiadna diera do sveta ale solídne remeslo, ktoré je záživnejšie a zábavnejšie než čokoľvek iné, čo vzniklo v rámci The Conjuring či Insidious univerza. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Znáte tu legendární nemocniční lekačku z filmu Vymítač ďábla 3? Tak tohle je její devadesátiminutová verze. Hrátky s kamerou jsou fajn, i když je škoda, že vyskočení bubáka tradičně prozrazujou minutu předem. Bubák samotnej OK, není ho moc, není ho málo - trochu komický ovšem je, že byl děsivější v druhým Conjuringu, kde byl jenom namalovanej... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan Válek je konečně kulantní démon! Vypadá jako Mensnovic Mařenka v kostýmu Betmena, tedy dostatečně hrozivě, hned od startu se nebojí řádně bubat a jít pěkně naprudko s xichtem na trh, místo aby 90 procent filmu jen ukrutně nudil a skřípal panty, načež udělal na konci nesmělé homobaf, xmrti vyděsil všechny ty zdejší esoterické geje (čti „hororové experty“) a ti mohli nadšeně pětkovat, jak tomu bylo třeba u Inshitdious. Tudíž jako obvykle, když se objeví pěkně přímočarý, solidně ponurý a svižný gotik s pekelnou hudbou a mile tísnivou atmosférou prastarého rumunského jeptiškária, kde má skoro každá řádová sestra pod řeholním čepcem nachystanou nějakou tu odpornou démonickou držku, s níž bubá jako o život, všichni ti místní na rimming vzatí odborníci a milovníci artově pomalého prostupování pánských rekt otráveně sténají, melouce cosi o nedostatečně sofistikovaných scénářích (Ano, nevrzl v tom snad jediný pant a nikdo hodinu naprázdno nehoupal lustrem!), nedostatečném prokreslení charakterů (Víme hovno o démonově traumatickém dětství a zneužívání taťkou Luciferem, takže lze jen stěží predickovat jeho následné pohnutky!) a sériových kopírkách (Vraj že ak démon už kadekde otáčal kríže, keď to urobí v inom filme, je to klišé, a upíri by mali okamžite začať hrýzť ľudí do riti, aby to bolo akože originálne!), no a verbal jásá. Prostě roztomile temná a hezky odsejpající jednohubka, jejíž celkový dojem kazil snad jen ten rádoby tumorný žabožroutský bukanýr. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ach jo, takhle má vypadat moderní horor? Produkčně je to fakt vymakaný, občas pěkný prostředí, kvalitní herci a samotné hlavní "monstrum", zombie-jeptiška s mužským obličejem, vypadá velmi pěkně. Kromě toho je to však slušnej filmovej shit. Postavy jsou naprosto nudné a šablonovité, děj je zcela nezajímavý (začátek je jenom hromada klišé) a jakákoliv hrůza tu spočívá v primitivních lekačkách. Pro malé děti dobrý horor, jinak ruce pryč. (4/10) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V sérii Conjuringu, které startér představuje žánrový vrchol dekády, nechci vidět v roli mladého rumunského vesničana amerického hezouna, který po vanhelsingovsku zachraňuje v poslední vteřině efektním výstřelem z brokovnice. Nebo aspoň ne, když se film snaží navodit autentickou atmosféru východoevropského (a pro mnoho diváků exotického) místa mimo civilzaci, které má velký potenciál hororového prostředí. Díky podobným lacinostem je film přes bohatou výpravu dějovou nabitost pouze průměrně vtahující a strašidelný. Práci s napětím, ke kterému je vždy lepší se propracovávat pomalu a sofistikovaně, se tu úplně nedaří zprostředkovat zamýšlenou non-stop-scary jízdu. Nezávisle na sérii ale OK, ne takovej průser jako první Annabelle. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se kompletně v Rumunsku od 3. května do 24. června 2017, a to na hradech Segešvár a Hunedoara, v Bukurešti jako takové a v zdejším parlamentu, dále pak v bukurešťských Castel Film Studios. (hansel97)
  • Filmári spotrebovali na hábity mníšok toľko čiernej tkaniny, že rumunská továreň, ktorá ju vyrábala, minula všetky svoje zásoby. (krasomama)
  • Tvorcovia nedostali povolenie nakrúcať vo vnútri rumunských kostolov, postavili si preto interiéry kláštora v štúdiu. Režisér pre nich osobne nafotil interiéry kostola v britskej dedine, v ktorej vyrastal, aby vytvorili čo najvernejšiu napodobeninu. (krasomama)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno