Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jsem obří fanda Conjuringů (jestli Wan nenatočí tu trojku, tak ať si mě nepřeje), ovšem s těmi spin-offy je to poněkud složitější. Hned úvodní scéna Jeptišky mě vyloženě zarazila do sedačky a perfektně mě naladila na hororovou atmosféru. Trošku jsem se nemohl zbavit pocitu, že je to celé banální historka, bez které bychom se v tomhle univerzu obešli, ale mě to prostě bavilo a ona zmíněná Jeptiška je správně děsivé monstrum, se kterým ještě bude zábava. Nedovedu si ale představit, jestli by dvojka nebyla ještě zbytečnější (vzhledem k tržbám rozhodopádně bude), ale to už je holt úděl těhle levných hororovek. Nejsem si jistý, jestli je to přímo návštěvou kina, jelikož na horory moc nechodím, ale horory mimo Blumhouse se oproti Nun vůbec nechytají. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sestra je docela fajn horor, který buduje příjemnou atmosféru, kterou známe z tohoto universa a naznačuje, že nepujde o žádné béčko. Jenomže je na něm něco, co úplně není ono a je dost v lekačkách předvídatelný, takže patří k té horší polovině z tohoto světa. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak i když si zaslouží tři, tak dávám čtyři hvězdičky, protože tohle universum mám rád a i se Sestrou si dali práci, navíc jsou tu krásné lokace přímo z Rumunska a především se starým hradem. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Od tohoto spin-offi V zajetí démonů se asi ani moc čekat nedalo. Podíváme se do Rumunska v roce 1952, kde leží prokletý klášter. Dějí se tam záhadné věci a po sebevraždě jedné ze sester je zde poslán Vatikánem kněz. Společně s mladou novickou mají přijít záhadě na kloub. Pak už nás čeká jenom hromada slabých lekaček a démonů. Vysvětluje to sice pár věcí z toho světa, ale vlastní film to asi nepotřebovalo. Od Křivého muže taky nic nečekám. "Nechť tě pohltí peklo!" ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ze světa Conjuringu je to po první Anabelle druhý nejslabší přírůstek. Proč? Tak nějak se zde opakuje vše, na co jsme zvyklí a tak jsme svědky klíšovitých okamžiků, které jako by režisér bral z nějaké knihy typu: JAK USPOKOJIT KOMERČNÍHO DIVÁKA PRO AMATÉRY. Každopádně film není úplně špatný, jen nabízí přesně to, co musí a nic navíc. Po dvou Conjuning filmech a Annabellách bych čekal větší rozhled a trošku inovace. Malá Farmiga je věrohodná i sympatická a Valak je vlastně dost nepříjemný. Přesto jsem však odcházel z kina s pachutí celkem promarněného potenciálu. Zklamaný nejsem, ale přál bych si být trošku překvapen. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dobrý a strašidelný horor s výbornou atmosférou. No minimálně mohu s jistotou říci, že to byla nejlepší jeptiška tento rok :D. (ty odpad hodnocení si film fakt nezaslouží) Bylo zde jen málo věcí které bych filmu vytknul, ale mám rád tenhle styl. O něco slabší než Conjuringy, ale stále dost dobré 75% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • SPZ nákladního vozu, na něhož Otec Burke (Demián Bichir) omylem položí svá zavazadla, obsahuje i jméno démona „Valak“. (efenberger)
  • Příběh démona Valaka je inspirován skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Sestra Charlotte (Stephanie Sigman) z Annabelle: Zrození zla (2017) v předchozím filmu zmiňuje opatství Cârța, na kterém se odehrává celý děj tohoto filmu. Ukazuje také fotografii, na které je v pozadí patrně vidět Valak. Po této scéně v Annabelle je ukázán také krátký flashback, na kterém Valak jde chodbou opatství. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama