Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Gotika, kam se podíváš, ale tím výčet veškerých pozitiv prakticky končí. Vyčpělá, ale jak vidno stále populární, "démonařina" už nemá příliš co nabídnout. Vcelku děsivá postava jeptišky z druhého Conjuring tady prakticky nefunguje, pokusů o strašení je přehršel, ale žádný z nich nenavodí ani zdání příjemného mrazení. Už by to chtělo v horroru něco nového nebo vkusný návrat ke kořenům. Tyhle okaté bubáky už opravdu ne. Za tu hřbitovní mlhu ale za tři. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy. Atmosféricky, vizuálně a hudebně je to fakt super. Nicméně obsahově to dosti uvadá a ikdyž je tam spousta blbostí, který se nakonec nějak scénáristicky vyřeší, zůstává pocit průměrnosti a jakýhosi pomyslnýho povzdychnutí nad tím, že tak zajímavej démonskej origin pojali takhle vlažně a nedali mu větší péči. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pozor, komentář může obsahovat bojler! Směs nelogického galimatyáše, ve kterém se pronášejí dost hrdinská moudra a nebojácně vchází na místa, kam bych nevlezl ani v davu za bílého dne, načež se tam v přímé návaznosti dost zbaběle řve. Tedy bych to pojal jako takový roztomilý příběh sadomasochisty, který se zkrátka rád týrá, ač má volbu odejít. Já osobně, kdyby mne někdo takhle při měsíčku zaživa zakopal na hřbitově a čirou náhodou bych to přežil, určitě bych se na vše okamžitě vysral, vzal nohy na ramena a táhl do patřičných míst. Nejsem fandou uměle a komerčně natahovaných flusů, za účelem výsměchu divákovi rovnou do xichtu. Žel, peníze jsou všude teprve až na prvním místě a tak vznikají rebooty, spinoffy, prequely, sequely a když je i pak jasné, že ti debilové na to stále čumí, ačkoliv už je to jen ubohá sračka, mrskneme jim tam třeba seriál, který už nemá s původním dílem nic společného. Nudil jsem se a ihned po zhlédnutí jsem usnul jako miminko. To by se u kvalitním horroru stávat nemělo. Tohle je však jen tupá lekačka s pěknými interiéry. Fujky fuj. 30% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Ze světa Conjuringu je to po první Anabelle druhý nejslabší přírůstek. Proč? Tak nějak se zde opakuje vše, na co jsme zvyklí a tak jsme svědky klíšovitých okamžiků, které jako by režisér bral z nějaké knihy typu: JAK USPOKOJIT KOMERČNÍHO DIVÁKA PRO AMATÉRY. Každopádně film není úplně špatný, jen nabízí přesně to, co musí a nic navíc. Po dvou Conjuning filmech a Annabellách bych čekal větší rozhled a trošku inovace. Malá Farmiga je věrohodná i sympatická a Valak je vlastně dost nepříjemný. Přesto jsem však odcházel z kina s pachutí celkem promarněného potenciálu. Zklamaný nejsem, ale přál bych si být trošku překvapen. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Znáte tu legendární nemocniční lekačku z filmu Vymítač ďábla 3? Tak tohle je její devadesátiminutová verze. Hrátky s kamerou jsou fajn, i když je škoda, že vyskočení bubáka tradičně prozrazujou minutu předem. Bubák samotnej OK, není ho moc, není ho málo - trochu komický ovšem je, že byl děsivější v druhým Conjuringu, kde byl jenom namalovanej... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Otce Burkea (Demián Bichir) v noci probudí rádio hrající verzi písně „You Belong To Me“ od Jo Stafford. Název v češtině samozřejmě znamená „patříš mi“, což tím démon otci Burkeovi také oznamuje před tím, než se jej pokusí zabít. (hansel97)
  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)
  • Jeptiška je již druhou postavu z V zajetí démonů (2013), které se dostalo vlastního spin-offu po panence Annabelle, ta měla i pokračování. Zároveň se jeptiška v sérii objevuje již po třetí celkově, vidět jste ji mohli i v Annabelle: Zrození zla (2017). (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama