Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Už se nemůžu dočkat naprosto fenomenálního pokračování s luxusním názvem Bratr, kde Valak o obnaženým kokotem vojede do prdele všechny, kdo marně doufali, že Sestra bude pěknej horor. Už nejednou se stalo, že bubák z filmu dostal svůj vlastní film, jako třeba panenka Annabelle nebo někdo jinej, jsem líná přemejšlet. Pokud se mě někdo zeptá, komu jeho vlastní film nejvíc domrdali, nebudu muset naopak přemejšlet vůbec a než otázku dořeknete, odpovím Vám - Valak, pyčo. Tahle jeptiška byla/byl v Zajetí démonů 2 totálně creepy ujetá svině démon a já div nechcala, když byl Valak na scéně. Takže zjištění, že Valak bude bubákovat v rumunským klášteře, mě nadchlo jak pannu bukkake. jenže ouha, Valak se trochu víc projeví až po hodině a jediný co předvede, je to jeho hučení, jako když Vám hučí u porna v kládě. Lekačky lacinější než 50ti letá děvka a jako bonus nejtrapnější možnej konec v duchu akce - Budeme nejvíc předvídatelný co to jde. Sečteno, podtrženo tak sledujeme jednu krávu se dvouma volama, co se motaj po klášteru za zvuku hučícího Valaka kdy vrcholem strašení je na plný pecky dunící ooooommmmmmmmmm. Atmosféra chcípla v tomhle, jako že hororu , první a až na jednu scénu sem tak celej film měla pocit, že mě někdo strašlivě zneužil, což po naskočení titulků už nebyl pocit, ale fakt. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu zdaleka ne tak hrozné, jak dával tušit příšerný plakát, ba přímo naopak! Ten film byl pro mě velmi příjemným překvapením. Scénář asi celkově originalitou příliš neoplývá (a vůbec mám nějak obecně pocit, že filmů o vymýtání nebo se strašidelnou jeptiškou existují mraky), kulisy, v nichž se to celé odehrává, rovněž působí poněkud stereotypně (byť samotné lokace považuji na tom filmu možná za to nejlepší, protože ten hrad a všechno kolem absolutně nemá chybu), a děj občas postrádá logiku - nedávalo mi například smysl, proč by ty bubáci nechali otci Burkemu v hrobu ten zvoneček, kdyby se ho skutečně chtěli zbavit, nebo jak se do úst sestry Irene dostala ta Kristova krev, když v tu samou dobu byla prakticky utopená, nemluvě o tom, že tam ani nedává smysl, že všechny jeptišky v rumunském klášteře mluví perfektně anglicky, a takových věcí by se tam asi našlo ještě hodně, ale! Ale prostě celkově to má velmi dobrou atmosféru (mj. i díky skvělému soundtracku od mého polského oblíbence A. Korzeniowského), místy to JE skutečně strašidelné, děj není zas až tak předvídatelný, a mně osobně se to zkrátka líbilo, takže nakonec nemám problém dát 4 *. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ježíši Kriste, Matko představená, to byla ale píčovina !! Čekal jsem nudnou sračku, dostal jsem nudnou sračku, patří mi to. Celou dobu jsem se smál a chytal za hlavu. Tohle nesahá filmu The Conjuring ani po kotníky. Přesně ten typ hororu, pro nehororové fanoušky, dívající se pouze na romantické filmy, jo - těm pak přijde SESTRA, jako ultra mega Horor. Hvězda pouze za úvodní a finální scénu, která ale stejně patřila k  The Conjuring. Viděno pouze z povinnosti. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Další filmová část ze světa CONJURING. No, ještě, že jsem na to nešel do kina. Tušil jsem, že už to nebude ono. Já tyhle duchařiny mám rád, ale v poslední dobou se jich točí až až. Asi se tvůrci moc snaží navázat na Jamese Wana, který je opravdovým mistrem těhle novodobých hororů. Jako neříkám, tento The Nun má v podstatě vše, jenže nic z toho moc nefunguje. Lekačky mě moc nevyděsí, atmosféra je mizivá. Furt se tam něco děje, technicky je to zvládnuté dobře, ale žádná sláva. Furt tam postavy pobíhají z bodu A do bodu B. Občas je vystraší ta přiblbá zlá sestra a příběhově mě to taky nijak neoslnilo. Takže standartní podprůměr. Nebavilo mě to moc, bohužel. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Krásné lokace a dějové zasazení (pro stylový duchařský či okultní horor jak dělané) ve službách matného, nevýrazného a snadno zaměnitelného "příběhu". Atmoféra po celou dobu příjemně temná, hororových scén je slušná porce a většinou jakž takž fungují (tzn. že při lekačce se občas leknete), ale celek silnější dojem prostě nezanechá. Jako chutná jednohubka v rámci Conjuring série s tím však nemám žádný větší problém. 60 % ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se kompletně v Rumunsku od 3. května do 24. června 2017, a to na hradech Segešvár a Hunedoara, v Bukurešti jako takové a v zdejším parlamentu, dále pak v bukurešťských Castel Film Studios. (hansel97)
  • Příběh démona Valaka je inspirován skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na MOTELX – Lisabonském mezinárodním hororovém FF. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama