Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Jednou za čas vždycky dostanu chuť bát se a vyberu si nějakej ten současnej horor a pak mně to štve. Ne proto, že pak v noci slyším šramot, vidím stíny na zdech, případně cítím studené prsty umrlce na krku, ale proto, že jsem zabil minimálně hoďku a půl času sledováním blbosti. Přesto to čas od času stále dělám. Asi stále doufám, že někdo natočí něco u čeho by se člověk mohl bát, nebo alespoň cítit nepříjemné pocity. Tohle mělo všechny atributy špatného hororu. Jakási temná obdoba Sestry v akci... Píběh je o tom jak Vatikán vyšle inkvizitora s jeptiškou do dalekého kláštera kdesi v Rumunsku (ha, že by odkaz na Stokera a nebo pro Amíky je ta destinace nějak děsivá?) zjistit divnosti co se tam dějí. Poslední jeptiška tam vyskočila z okna věže s oprátkou na krku a to už stačí na pořádné církevní vyšetřování ! No tak tam jedou, cestou přiberou Frantíka a pak už tam jen straší... Což o to, hrad to byl slušnej, ale to co z něj udělali... A že letecká puma otevře brány pekel, to musí vymyslet jen opravdu retardovaný hotorový scénárista... A samozřejmě je to natočeno podle skutečné události z padesátých let... Jo, když Lancastery shazovaly kontejnery a fosforem na německá města, dole to zcela jistě bylo peklo, ale s čerty to nemělo fakt nic společného... Dávám za dva zvonečky. Cililink a od hororů si dám zase nějaký čas pauzu :-(. * * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když natočí někdo horor plný klišé, lidi nadávají, že je to to samé, jako sto hororů předtím a když to natočí někdo úplně jinak remcají, že je to jinak. Hardy dostal jedinou dobrou věc na druhém a nudném Conjuringu (ano, děsivého Valaka) a zcela jistě mohl natočit další tuctový horor z tohohle vesmíru, místo toho přidal nějaký ty bubáky a spíš než horor to je dobrodružný thriller kde se sice moc nestraší, ale furt se něco děje a příběh baví. Valak určitě mohl dostat víc prostoru, ale když je na scéně, tak opravdu děsí a hlavně funguje kurevsky silný soundtrack. Ze série zatím nemám kromě druhého Zajetí démonů vyložený problém s žádným a o sestře by se dalo říct, že jsem možná čekal trošku víc, ale nadprůměrný řemeslo to je určitě a konec který navazuje s frantíkem na první Conjuring vyloženě potěšil a tak nějak si potvrdil tu slabší čtvrtou hvězdu. Po naprosto famózním It už bude ale těžké natočit opravdu děsivý horor. 69%. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak toto bude asi jedno z najväčších tohtoročných sklamaní. Asi si už nepamätáte, čo som hovoril naposledy pri filme "Winchester". Ďalší horor s vynikajúcim potenciálom, ktorý zo svojho diela sa rozhodol urobiť horor plný skákačiek. Dokola a dokola a dokola. Tak "The Nun" využíva presne tú istú techniku a okrem toho ešte sa rozhodli, že si z rôznych filmov poberú scénky a budeme sa tváriť, že sa to nikdy nikde neobjavilo. Verte tomu, už sme to videli. A myslím si, že otáčanie krížov ani nemusím komentovať, kde sa objavilo naposledy. Opakovaná technika už nie je funkčná, lebo sme to už videli. Nepotrebujeme to vidieť znovu. A potom záverečná časť filmu je pre mňa absolútne komédia. Posledných 20 minút je non-stop humor, kde som sa úprimne rehotal na ich pokusoch vydesiť nás. Možno to budete vidieť inak, no ja som nemohol. Niektoré scénky a hlášky boli vyslovene na komédiu. A pritom sa film bral tak neskutočne seriózne a hlboko. Nemôžem sa ubrániť pocitu, že to je absolútna tragédia. Čas na to, aby som spomenul nejaké pozitíva, lebo tento film odo mňa dostáva jednu facku za druhou. Okey. Taissa Faminga je dobrá v tomto filme. A viem si predstaviť, že je mladou predstaviteľkou Lorraine Warrenovej. S tým nemám najmenší problém. Atmosféra toho Rumunského kláštora je dobrá. Pôsobí výrazne temne a po jeho chodbách by bolo skutočne ako túlať sa v dome duchov. Je tu jedna časť, ktorá ma úprimne zmiatla a v dobrom. A to keď sa stretneme s ostatnými mníškami, ktoré žijú v kláštore. To funguje celkom dobre. Ku koncu síce vieme, čo sa udeje, ale aspoň na úvod som bol jemne oklamaný tým, čo sa deje. A to je ďalší problém s týmto filmom. Je maximálne predvídateľný. Je to napísané ako všetky staré hororové klišé. Vieme čo sa udeje, čo za scénku uvidíme a ako to celé nakoniec dopadne. Je to absolútne neoriginálne. A svojimi strašiacimi technikami už vôbec nie. Jediné čo je strašidelné je prostredie. Ostatné je všetko čo sme videli miliónkrát a stáva sa lacnými klišé, ktoré len ťahajú z ľudí peniaze. Osobne film neodporúčam vidieť, no ak ste fanúšikom filmov z "Conjuring univeza" viem, že si to pozriete aj tak. Ale za seba hovorím, že ide o nezvládnutý hororový počin. A mrzí ma to, lebo som sa tešil, čo z toho bude. Zo strašidelného démona v jednom filme urobili absolútne klišé. A to rozhodne nebolo treba. Hodnotenie: D+ ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A komu tím prospějete, co? Druhé straně? Hele, takhle. I sebevětší kudlankoid a fráterův felátor by ucukl, když na něj hned po vlezu do klášterních vrat něco podobného místní abatyši bubne, a vzal roha. Tahle dvojka vykropenců se však chová asi stejně logicky, jako slepec s koncovkou hole zastrčenou v kyblíku. A ne, že by neměli po kokot šancí sebrat si svých pět švestek plus vesnického idiota a drandit dom. Ale to oni ne. Sice kvičejí co minutu, ale jinak se jedná o naprosté nebojsy. A i jinak to je vcelku slabota. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně jistý a duchařskými atrakcemi od hlavy až k patě nabitý přírůstek do oblíbeného univerza, který nenudí a minimálně prostředím svou vyčerpanou tematiku vítaně osvěžuje. Zároveň je to však napěchované očekávanými klišé, předvídatelné a nepochopitelně zlehčované momentkami či hláškami jak z béčkových akčňáků. Titulní strašidlo je vizuálně cool, ale jeho neschopnost poradit si s pouhými třemi odhodlanými protivníky (z nichž jeden je mladá vyjukaná novicka a druhý vesnický floutek s brokovnicí) jeho auru postupně čím sál více oslabuje. Solidní práce, ale nepřístupný, řádně krvavý dekadentní tón by tomu zkrátka slušel daleko, daleko více. 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Sestra Charlotte (Stephanie Sigman) z Annabelle: Zrození zla (2017) v předchozím filmu zmiňuje opatství Cârța, na kterém se odehrává celý děj tohoto filmu. Ukazuje také fotografii, na které je v pozadí patrně vidět Valak. Po této scéně v Annabelle je ukázán také krátký flashback, na kterém Valak jde chodbou opatství. (hansel97)
  • Natáčelo se kompletně v Rumunsku od 3. května do 24. června 2017, a to na hradech Segešvár a Hunedoara, v Bukurešti jako takové a v zdejším parlamentu, dále pak v bukurešťských Castel Film Studios. (hansel97)
  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama