Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

castor 

všechny recenze uživatele

Kilometry pod hladinou a rozvrtané mořské dno. A v něm cosi neznámého a zřejmě nebezpečného. Přitom se už tak nacházíme na jednom z nejnebezpečnějších pracovišť na Zemi. Uvědomuje si to i tým okolo kapitána Vincenta Cassela. Na nic nečekáme a hned jdeme do akce, kdy začnou do základny téct hektolitry vody. Tady se zůstat nedá, takže parta přeživších spřádá s pomalu docházejícím kyslíkem plány, jak z toho ven. A to ještě netuší, že hroutící se stanice nebude tím hlavním problémem. Vesměs kameraman a klipař William Eubank se nám pokouší namluvit, že má silné a zajímavé postavy (třeba kapitán má jakési trauma týkající se jeho dcery, ale bližší info nedostaneme), a že kromě představení neznámých tvorů umí i napětí a atmosféru. No, místy se mu to i daří. Předvádí solidní řemeslo, slušně si hraje se světlem a tmou a ani moc nezklame. Ostatně podobné béčkové žánrovky mám rád a je jedno, zda se odehrávají na mořském dně nebo třeba na Marsu. Kristen Stewart nám chtě nechtě připomene Ripleyovou z Vetřelce, už jenom proto, že se nejednou před kamerou proběhne v kalhotkách. Fajn žánrovka. A silné tři hvězdy!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,291,078Tržby Celosvetovo $40,882,928Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Bol som zvedavý, takéto podmorské dobrodružstvá ma bavia a aj rozbeh to malo dosť solídny. Dokonca latová Kristen Stewart ani nejak moc nevadila, nezavadzala. Prvá tretina mala teda dobrý náboj, celkom to štymovalo. Skľučujúce prostredie, katastrofa na každom kroku, dobrá kamera, napätie, išlo to, potom na rad prichádzajú tie skoro neviditeľné príšerky, čo sa kde tu mihnú, príde na neprehľadnosť a je skoro po všetkom ako tak vybudovanom. Postupne to strácalo dych. Ako keby sa vyčerpal rozpočet a nebolo už za čo točiť. Najhoršie je že okrem nie moc výrazného Cassela tu nikto nijak zvlášť nevynikne, takže nakoniec najväčší tahúň je Kristen, ktorá tiež nedokáže ten trň z päty vytrhnúť. Pre mňa nakoniec skôr sklamanie, ktoré v konečnom výsledku nič zvláštne neponúklo. /45%/ ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Anotace zněla zajímavě, ale samotný film mi přišel dost hrozný, bohužel. Jednak mám dost alergii na Kristen Stewart, která je zde v těch krátkých vlasech skutečně hodně... nehezká a i herecky je to bída (koukal jsem ale, že dost lidí to kupodivu vidí přesně obráceně), i zbytek castu je dost nevalný (snad s výjimkou Cassela, u něj mi ovšem přijde, že už taky hraje v čím dál větších kravinách, jako je tahle). A za druhé je to plné vědeckých nesmyslů (má to ale vůbec smysl vyčítat takovému béčku?) a rovněž dialogy za nic nestojí - jeden příklad za všechny: "Vrt váží 6000 tun. Co ho takhle roztrhne?" - "Za to si můžeme sami. Provrtali jsme dno oceánu. Byli jsme chamtiví. A teď se oceán brání. Nemáme tu co dělat. Nikdo tu nemá být." - omg, to jim jako něco takového došlo až teď? Celkem mě bavily scény, v nichž se postavy pohybují ve vodě v těch skafandrech (pokud tedy u toho člověk vypne mozek, jak moc blbé to je), ale jinak jsem z toho byl spíše zklamaný. Myslím, že zde sehrálo roli i to, že jsem to viděl doma v telce. V kině na velkém plátně s pořádným zvukem by byl dojem z filmu asi lepší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celý film sa zlial do jednej masy pokusov o zbesilú záchranu. Niektoré momenty sa po atmosferickej stránke síce vydarili, no boli to len také krátkodobé momenty, zväčša keď bol na scéne bubák. Len škoda, že to bolo vždy utopené v tme. Po obsahovej stránke tu skrátka nebolo nič, čo by aspoň trocha pomohlo pútavosti. A záver taký armagedonovský, ani tu autori moc nepopremýšľali. Slabší priemer. 55/100 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý Leviatan, lepší Deep Star Six, prd. Oba zmíněné se pyšnily zejména postupným budováním atmosféry, seznamováním se s posádkou a podobné skopičiny, kterým někteří říkají děj. Tady jsem byl vržen přes úvod s děsně tajemnými novinovými titulky o hovně do umývárny s Kirsten Stewart ve spodním prádle a jejích kalhotek už jsem se nezbavil a ne, nejsou srovnatelné s těmi Ripleyovic, to ani náhodou. Chvíli na to na scénu naběhne voda, finský fotbalista, kapitán, holka z hentai porna, drsoň s králíčkem a ještě jeden. Chvíli šukají sem a tam a finský fotbalista umře dřív než bys řekl fucking boy, což mě vcelku překvapilo a počítám, že ve Skotsku bude mít tenhle film velkej, ale velkej problém. Nicméně poté přijde na řadu konečně to lepší a to je sám netvor, jenž mi tedy svým ztvárněním trochu připomněl Cimrmanovic ptakopyska, ale možná i díky tomu se to celé dalo v pohodě dokoukat a SPOILER: Kirsten umře, he. Dva a něco chapadla. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Kristen Stewart sa v rozhovore pre ET Canada vyjadrila, že nakrúcanie rozhodne nebolo úplne jednoduché. Režisér totiž chcel využívať digitálne triky čo najmenej a viac sa spoliehal na praktické triky a kaskadérske efekty. „Mnoho vecí, ktoré sme robili, boli praktické triky,“ prezradila herečka. „Bolo to ťažké, pretože to bolo strašidelné a bolo to skutočné!“ dodala s tým, že sa im podarilo vyhodiť do povetria niekoľko rekvizít. Pre Kristen to bolo jedno z najťažších nakrúcaní v kariére. (Zdroj: Emefka.sk)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama