Reklama

Reklama

Poslední tank

  • Španělsko La batalla del último Panzer (více)

Obsahy(1)

Drsný nacistický plukovník a posádka tanku číslo 71 zoufale bojuje o přežití v zemi nikoho. Pokud budou na světě existovat třeba jen dva lidé, může mezi nimi vypuknout válka. Pod vojenskými rotami nasákne zem krví, potem a slzami. Občas ale mezi dvěma frontami vznikne pásmo, v němž zavládne zvláštní mír – země nikoho. A právě tady se odehrává příběh z konce 2. světové války, kdy se skupinka nacistických vojáků zoufale snaží ochránit sebe i svého nerozlučného pomocníka – tank číslo 71. Po napadení americkými vojsky se vydávají na cestu, jejíž přežití je téměř nemožné. Zvláště když jejich řadám vládne diktátorskou rukou plukovník, který po dlouholetých letech války ztratil jakýkoliv pud sebezáchovy. Jedna z posledních bitev mezi Spojenci a fašisty může začít. (Řitka video)

(více)

Recenze (13)

GCaesar 

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedený italský válčený film o tom, kterak na začátku hrstka Američanů vyřadí nějakým záhadným způsobem z boje 4 Tigery a nějak tam nikoho nezajímá, že až na jeden tank šly všechny střely vedle a tanky přesto začaly hořet. Děj filmu je pak celý zasazen do Francie, ačkoli z prostředí ve kterém je točen přímo dýchá Itálie, tady je naprosto nepochopitelné, proč tvůrci raději film nezasadili do severní Itálie, když už tam stejně točili a ve 2. světové válce se tam také dost bojovalo. V roli Tigeru hraje americký M60, ani nemluvě o tom, že většina vojáků používá zbraně poválečné výroby. Filmu rozhodně nahrává zajímavý konec a fakt, že některé scény jsou poměrně dobře udělané, ale jinak to v žádném případě na víc než na 3/5 nevytáhne. ()

Carbo 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý příběh s celkem nepředvídatelným koncem. K plusům je možno přidat i muziku. Příběh se odehrává ve Francii, avšak herci, příroda, architektura to vše mě sedělo spíš do Italie. Celkem mě zaujalo i pár technik použitých při natáčení např. snímaní z hledí pušky, ve chvíli plukovníkova bojového šilenství barvené filtry atd. Samozřejmě i krásná Erna potěšila. Nicméně film doporučuju spíše jen pro žánrové fanoušky. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Drsný nacistický plukovník, posádka tanku číslo "71" zoufale bojující o přežití sebe i tanku v zemi nikoho, to vše v tomto nepřílíš známém a nepříliš povedeném poloválečném snímku ze sklonku 2. světové války. Až na ten slibně vypadající začátek žádná pořádná akce a po prvním výstřelu a prvních slovech jsem už věděl, že to bude nejspíš hodina a půl nudy..Mohlo to být přece jen o něco lepší. Celkový dojem mi totálně zkazil katastrofální český dabing od společnosti Řiťka video s.r.o. Kdo mě alespoň trochu zaujal, tak to byla ta krásná prsatá blondýna, herečka Erna Schürer (ve filmu jako Jeanette), radost pohledět, a pak docela dobrá hudba jako z nějakého westernu:-) ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Nemci počas druhej svetovej vojny, vyzbrojení talianskymi Berettami útočia v amerických tankoch M-26 Pershing z roku 1944 na americké delostrelecké pozície, ktorých osádka je kompletne vyzbrojená nemeckými útočnými puškami H&K G3 z roku 1959. Toto je vďaka sračkovej výprave asi najhorší vojnový film, ktorý som videl. Sledovať to bolo utrpenie. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabý válečný snímek z období konce Druhé světové války. Děj nás zavede na francouzský venkov, kde německý tank Tygr odolá dělostřeleckému útoku američanů a ocitá se sám se svou posádkou na území nikoho. Posádce velí válkou pološílený plukovník, který se nehodlá vzdát a chce se za každou cenu probojovat k německým liniím, avšak většina posádky jeho názor nesdílí a tanku začne docházet palivo. Film je v prostředních sekvencích dost vláčný a začíná nudit, avšak tankové bitvy a partyzánský útok jsou celkem povedené. Z postav zaujme především německý plukovník a francouzská venkovanka, mezi kterými začně postupně vznikat zvláštní pouto. Navíc závěr je dost nečekaný a překvapivý. Hodnotím dvěmi hvězdami. ()

Zajímavosti (1)

  • Tank, ve kterém posádka jezdí, je upravený americký M 26 Pershing. (Zodiak455)

Reklama

Reklama