Reklama

Reklama

Ivanna

  • Španělsko Ivanna: El castillo de la puerta de fuego (více)

Obsahy(1)

Krásná mladá žena přijíždí na odlehlé panství, kde hledá práci biochemičky u barona Janose Dalmara (Carlos Quiney). Zjistí, že ji přitahuje, a tak se ponoří do práce, aby potlačila své chlípné touhy. V okolí dojde k sérii poměrně brutálních vražd a ona brzy zjistí, že baron není tím, čím se zdá být. Nedlouho poté se baron promění v démona a krásná mladá žena se stane jeho vlastní otrokyní lásky. (JasonCZ)

(více)

Recenze (7)

fragre 

všechny recenze uživatele

Ve své době to muselo být dílko působivější (byť je to sériový komerční výrobek), ale i zde příslovečný zub času zahlodal mocně. Zbyly tedy hezky ponuře tajemné exteriéry, pěkné kostýmy, pohledné ženy. Vcelku decentní erotika, pár scén s náznaky násilného sexu. Děj je jednoduchý a celkem předvídatelný, obluda z hlediska masky a triků vypadá zastarale. Ale jednou to shlédnout lze. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Žalostně průměrný, v našich končinách zcela zapomenutý flick, který oplívá nespočtem alternativních názvů. Snímek nevybočuje z řad podobně laděných, gotických hororů, ve kterých mají hlavní prostor ponuré panství, tajemné komnaty, skryté mučírny a v nich přebývající znetvořená bytost. Jen to napětí se tentokrát ne a ne dostavit, bohužel. Dlouze se kecá, málo vraždí, a ty dialogy zní hodně strojivě, což bylo tehdy celkem základním artiklem španělské kinematografie. Ještěže je to celé pěkně natočené, obsahuje slušnou hudbu a hlavně trio krásných žen, které nemají problém s nahotou. Takže zklámání, jelikož Merino umí lepší horory, třeba La Orgía de los muertos z roku 1973 je úplně jiná káva. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Niekde niekto spravil chybu. Tento ghotic horror zaspal na pol ceste. Je mi jasné, že do tej doby prišla a aj odišla spústa podobných žánroviek, ale každý z nich mal šancu niečo predviesť a dokázať. Tak, ako tento. Temné chodby a komnaty a nejaká tá ,,torture chamber,, bez života podľa tých správnych hororových tradícií, rozhodne ´´svetlými´´ chvíľkami neprispeje. To sa tam musí odohrávať lepšie divadielko, ako je toto. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, souhlasím s kolegy, film už dneska působí strašně zastaralým dojmem, kdy asi jen stěží ohromí a zaujme dnešními filmy zmlsaného a náročného diváka, zub času zde neúprosně zapracoval, a to rychleji (ke zklamání fanoušků Euro-hororu) než by člověk přeci jen očekával, možná že to bylo dokonce staré už ve své době. Možná v 60's by to byl úspěch, ale v 70's to vypadalo trochu opozděné, tzv jak se říká, přijít jako s křížkem po funuse. Není to nic originálního, je to předvídatelné (plné banálních situací a momentů), z celého filmu jsem zde našel snad jen dva atmosféričtější momenty, tak jen snad ta povinná nahota krásných hereček (Erny Schürer a velmi mladé Agostiny Belli, někdy z úplných počátků její herecké dráhy), to tady trochu málo okořenila. Za víc jak 3* to ale bohužel nebude."Il castello dalle porte di fuoco", je totiž čistě rutinní a žalostně průměrný film v rámci celého žánru, kdy tomu chybělo hodně z bohaté 60's atmosféry těch nejlepších gotických filmů na 70's to bylo jen více explicitní, pokud jde o nahotu, násilí a některé zvrácenosti. Mno, většinu času se při sledování tohoto kousku budete asi nudit, speciální efekty jsou nádherně kýčovité, stejně tak jako nedostatečné masky (make-up především). Film krom lepší atmosféry, postrádá i nějaké větší tajemství, není to ani moc napínavé ani zlověstně vzrušující nebo znepokojivé, tak jako jiné příběhy svého druhu. Únosných by by bylo tak 80-85 minut, ale to by se tady muselo hodně stříhat a krátit, škoda. Takhle tedy pouze a jen pro kompletisty. P.S.: Také vám ten hlavní znetvořený protagonista se svým zabijáckým drápem připomínal Freedieho Kruegera? Podobné a lepší filmy; "The Virgin of Nuremberg", "The Whip and the Body" nebo "The Horrible Secret of Dr Hichcock". ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Podstatně slabší než Merinovy Orgia de los muertos, nicméně i zde vystupuje charakteristický španělský výtvarný výraz gotických hororů. Děj s takřka detektivní zápletkou je naivní a spíše úsměvný než strašidelný (žádnou napínavou atmosféru "Ivanna" vlastně nemá): mladá biochemička Ivana Rakovská přijíždí zkoumat experimenty na hrad barona Jánoše Dalmara. Merino si do této role sehnal německou herečku Ernu Schürerovou, která byla ochotna se svlékat. Také tento film byl natočen ve verzi "oblečené" (pro země s morální cenzurou jako např. Španělsko, USA aj,) a "svlékací". Za povšimnutí stojí i to, že Španělé umisťují děj podobných příběhů do slovanských nebo balkánských zemí. Italská účast se zde projevuje hezkou herečkou Agostinou Beli v roli komorné a podílem skladatele Malatesty na hudebním doprovodu. Sečteno, podtrženo: slabší tři hvězdičky. Oddechovka na jedno shlédnutí při vypnutém intelektu. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama