Reklama

Reklama

Hon

Trailer

Obsahy(1)

Trojice starých přátel a bývalých obchodních společníků se po letech schází u příležitosti honu na králíky. Všichni se za ty roky změnili a navzájem odcizili. Na povrch vyplouvají nové starosti a potlačované komplexy. A když se začne míchat obchod s přátelstvím a přidá se nesnesitelné vedro v prostředí vyprahlé buše, nemůže z toho vzejít nic dobrého. (joSew)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Flego 

všechny recenze uživatele

Dusivá atmosféra nielen kvoli vyprahnutej pustine, kam sa vydali štyria muži na lov králikov. Táto činnosť je len spúšťačom udalostí. Každý si nesie svoju frustráciu z neúspechov a je len otázkou času, kedy prepukne v nenávisť voči druhému. Psychologická dráma v Saurovom poňatí má svoju kvalitu a dokazuje, že aj s minimom rekvizít v nehostinnom kúte sveta sa dá vytvoriť kvalitný film. Piaty komentár. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Komorný príbeh 6 postáv, aj keď pre film sú podstatné iba tri z nich. Film ako keby sa skladal v dvoch častí. Tej prvej - pokojnej, v ktorej je lov králikov nepodstatný a slúži iba na vykreslenie charakterov a vzťahov medzi postavami a potom tej druhej - záverečnej, v ktorej vyskočia postavy z kože a nezmyselne po sebe strieľajú ako z nejakej lacnej videohry. Proste nechápete tú otvorenú a neočakávanú násilnosť. Napätie predtým príliš nefunguje, cez obrazovku sa celý čas driape predovšetkým nehostinná krajina ošľahaná spaľujúcim slnkom, v ktorej by som nechcel byť ani minútu. Jedna z postáv pritom utrúsi niečo o tom, že aká pekná krajina - lež okrem kamenia, zajačích dier a pár vyschnutých krov tam nič nie je, žiadny strom, žiadna čistinka, žiadna tráva či aspoň tieniace miestečko. Aby som nezabudol, kto nemusí otvorené násilie na živých tvoroch, v tomto prípade zajace a fretka, ešte k tomu z pasie, nemal by film ani sledovať. Dnes by niečo také prejsť asi nemohlo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zabudnite na Tarantina a jeho vatovo plane kokoti plky a Hateful 8. Saura je pravom jeden z najlepsich svetovych reziserov, tento film je toho krasnym dokazom. Po X rokoch sa stretli traja kamarati, a zastrielali si na zajace. Dusiva atmosfera vsak postupne vyplava na povrch, maju sa radi, nemaju sa radi? Tempo je vyborne, do toho este dost masakrozny koniec. Vatovo planych plkov tu niet, a uz len kvoli koncu sa oplati film dopozerat a viackrat sa k nemu vratit : 89 % ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Hon neústupně, či lépe řečeno radikálně rozkrývá entitu přežívajícího zbytku toho, čemu lze snad také říkat přátelství. Neboť toto "přátelství" je poznamenáno krvavou národní minulostí a prominentním postavením falangistů, osobním prospěchářstvím a lačností. A do toho se ještě navíc promítají intimní frustrace, akutní nebo dlouhodobé osobní neúspěchy, rivalita, záště, pocity zrady, ponížení nebo povýšenosti. Carlos Saura vytvořil bytostnou poezii úspěšného muže, jenž je však z větší či menší části niterně zdeformován. Poezie deformované vnitřní krajiny vystupuje ze svého skrytu do žhavého kastilského slunce, ta je zarámována do rozpálených obrazů a neúprosných kompozic kameramana Luise Cuadrada, a je podepřena znepokojujícím rytmem hudebního skladatele Luise de Pabla. Hlavním hrdinou z niterných explozí je José (zajímavý Ismael Merlo), majitel honitby, jenž v tužbě po "věčném mládí" přecenil své zdánlivě nevyčerpatelné síly. A kdosi by mu mohl přeci splatit určitý dluh. Dalším vrcholem příběhu je Paco (dobrý Alfredo Mayo), pragmaticky úspěšný muž, podle něhož je blaho života určeno pouze vítězům. Třetím do party "přátelství" je Luis (dobrý José María Prada), nespokojený to muž se svým vlastním postavením, přesto však mnohé snášející. Jistým "nevinným" prvkem uprostřed těch niterných explozí je Enrique (příjemný Emilio Gutiérrez Caba), mladík z prominentních poměrů, a přesto stále dosud s nezkaženým jádrem. Z dalších rolí: kulhavý a prostší Josého pasák ovcí Juan (Fernando Sánchez Polack), jeho mladá neteř Carmen (Violeta García), či Juanova nemocná matka (María Sánchez Aroca). Film Hon je znepokojivou poezií o základních strukturách lidských niter. Je to působivý prožitek. ()

Galerie (19)

Související novinky

Zemřel režisér Carlos Saura

Zemřel režisér Carlos Saura

10.02.2023

Ve věku jednadevadesáti let zemřel jeden z nejvýznamnějších španělských filmových tvůrců historie, režisér a scenárista Carlos Saura. Sám přitom měl hned zítra obdržet na španělských národních cenách… (více)

Reklama

Reklama