Reklama

Reklama

Nic se neodpouští

(festivalový název)
  • Belgie Rien n'est pardonné (více)
Trailer

Obsahy(1)

Otřeseni teroristickými útoky v Paříži nejsou jenom rodilí Evropané, ale i ti, kdo do Evropy přišli hledat bezpečné útočiště. Jednou z nich je i rodačka z marocké Casablanky Zineb El Rhazoui. Zineb se netají svými kritickými názory na islám a náboženství obecně. Za svobodou vyjadřování odešla do Francie, kde se stala sloupkařkou satirického časopisu Charlie Hebdo. Snímek sleduje klíčových pět let jejího života v období 2011 až 2016. V roce 2015 musí Zineb překonat šok ze zavraždění svých kolegů z redakce Charlie Hebdo. V následujících měsících se vyrovnává se životem pod neustálou hrozbou a za masivních bezpečnostních opatření. V této situaci se připravuje i na narození svého dítěte. Navzdory ztrátě iluze o bezpečí uprostřed západní společnosti neslevuje Zineb ze svého odhodlání bojovat proti fanatismu. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Nechic 

všechny recenze uživatele

Jako biografii této marocké novinářky to hodnotím velmi kladně a silně. Ten důraz na její emoce je tam přímo hmatatelný. Rozpor mezi korektností, jejími zážitky a "akceschopností" politiků je přesně to, o čem tenhle film vypráví a proč není až tak prosazovaný. ()

Parisienne09 

všechny recenze uživatele

Na příběhu Zineb El Rhazoui můžeme nahlédnout na islámský svět z jeho vnitřku, a to v současné době v Maroku. To je jedna z rovin dokumentu. Druhou rovinu, kterou si divák může postupně odhalovat sám, v samém závěru velmi otevřeně podá sama protagonistka příběhu: kam vede politická "korektnost" nebo strach? Podle sdělení autorů i Zineb tento film odmítly vysílat všechny francouzské televize. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Silný životní příběh. Dříve si muslimové nedovolili reagovat na urážky, ale dnes už Evropu považují za své území a mohou nás ztrestat. Je to jako když si pozvete hosta na nedělní oběd a on vám přestaví nábytek, aby se cítil pohodlně. Doufejme, že tohle fašistické manipulativní nesnášenlivé náboženství nepřekročí naše hranice ani za pomoci multikulturalistů. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama