Reklama

Reklama

Hrůza na jevišti

  • Česko Jeviště děsu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Klasická vyvražďovačka na italský způsob – brutálnější, krvavější, zábavnější! Nucený přesčas v divadle se jedné deštivé noci stává pro skupinku herců čirou noční můrou. Nacvičovaná kriminální hra se s příchodem šíleného zabijáka mění v krutou realitu a více, než o cokoli jiného, jde bezbranným hercům o holý život. Není kam uniknout a duševně nemocný vrah v soví masce nezná slitování. Divadelní jatka začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kombinácia gialla a slasheru obsahuje veci kladné aj záporné, čo dané žánre obsahujú. Parádne prostredie divadla a jeho zákulisia, krvavé mordy, ale aj nesmierne tupé postavy a ich extrémne nelogické rozhodnutia. Predovšetkým vo finále sa ako final girl, tak vrah, chovajú tak dementne, že to Soavi a Eastman proste nemohli myslieť vážne. Potom tu máme kľúč, ktorý treba otočiť v zámku asi desaťkrát a políciu, ktorá iba sedí v aute a nič nerobí, pretože vedenie im nenariadilo byť na mieste činu, ale vonku v aute. No a tak ďalej, a tak podobne. Ale zábavné to je, o tom žádná. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní slasher z divadelního prostředí. Za jedné deštivé noci uprchne z psychiatrické léčebny vraždící maniak, s partou herců se uzavře uvnitř budovy, a rozehraje s nimi své vlastní krvavé představení... Soaviho dřívejší spolupráce s Argentem se skutečně nezapře, poněvadž vlastní debut zvládl na jedničku. Využívá propriet každé správné vyvražďovačky (co nejrozličnější zabití, skoro nesmrtelný vrah, jehož řádění musí přežít žena) a přidává několik nápadů a vizuálních vychytávek. Zabiják nosí opeřenou soví masku a oběti popravuje s nevídanou chutí a grácií, hlavně jeho práce s motorovkou, krumpáčem a vrtačkou působí nemalou radost. Skvělý Soaviho debut, jen co je pravda. ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Slashere nijako nevyhľadávam a aj do tohoto filmu som sa púšťal s tým, že o ňom nič neviem. No bol som milo prekvapený. Je pravda, že začiatok má pomaly rozbeh a môže dosť nudiť, ale potom sa to pekne rozbieha. Film vsádza hlavne na dokonale prevedené vraždy, ako na atmosféru. Vrah bol geniálny so svojimi zbraňami. Motorová píla, vŕtačka, krompáč... Na koniec je to celkom napínavý film a prichádza aj nejaká tá pointa, ktorá vás z kresla nevyvalí, ale rozhodne poteší... 80%. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

....to nejlepší v Delirii odtajnila až druhá půlka (nepočítam-li skvěle nasnímaný fragment krumpáče v tlamě) dmýchána krvelačnými rejdy vraha, která poskytla divákovi téměř dokonalý zážitek (fantastická scéna s čančáním mrtvol za doprovodu majestátní hudby a poletujícího peří mně odrovnala) ... snad tuto slavnou eleganci ocení i filmové obecenstvo, jehož zažitý způsob hodnocení horroru je "bál jsem se = naperu 5*, a naopak nebál = blbost".... italské direktorské kapacity soaviho formátu na logice nikdy moc nelpěly, měly prostě rády krev.... 10/10 To nejlepší co žánr slasher může nebídnout. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vonku zúri pravá, nefalšovaná letná búrka, v policajnom aute hliadkujú dvaja unudení strážcovia zákona a v neďalekej budove prebieha skúška divadelnej hry napriek tomu, že pred pár minútami bolo vonku nájdené zmasakrované telo. Nepokojné počasie sa definitívne prestáva kontrolovať, východy z budovy sú nekompromisne uzamknuté, pevná linka nefunguje a psychopatický tajomný vrah v maske sovy (!) neberie ohľady na sadistických režisérov, ani na bezbranné dievčatá. Atmosférický taliansky krvák poteší ostrým tempom, príjemne ráznymi vraždiacimi scénami a zrejme najmä ako ukážka tradičného gialla (whodunit slasheru?). ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Luigi Montefiore napsal scénář pod jménem Lew Cooper, jedním z mnoha pseudonymů. (hladass)
  • Režisér Michael Soavi ve filmu ztvárnil roli mladého policisty v policejním autě venku u divadla. (hladass)
  • České vydání od Řitka video je cenzurovaná verze ve formátu 4:3, zatímco originál je natočen pro ratio 16:9. (BoredSeal)

Reklama

Reklama