Reklama

Reklama

Recenze (5)

JFL 

všechny recenze uživatele

Hongkongský anti-"Taxikář" o tom, že taxikáři jsou hajzlové a zasluhují zemřít. Díky precizní režii Hermana Yaua a především skvělému hereckému výkonu Anthonyho Wonga snímek přesahuje dobový standard hongkongské exploatační produkce a místy dosahuje až rámce vypjatého dramatu. Vyprávění nicméně se skvostnou prvoplánovostí předkládá předsudky obecně spojované s taxikáři, čímž hrdinu mstícího se taxikářům za smrt manželky staví do role lidového hrdiny prosazujícího právo na rozdíl od karikovaně neschopných policistů. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Klasický "HK Cat III" o obyčejném týpkovi, kterému taxikář zabije těhotnou ženu. Psychicky zničený muž si následně vezme v práci dovolenou, koupí bouchačku a vyráží do nočních ulic lovit podobné grázly. Terčem mu jsou všichni taxikáři, kteří se jakkoliv proviňují na svých zákaznících, ať už jde o znásilnění, nebo jenom okrádání klientů. Prostě všechny hajzly, co si to zaslouží... Taxi Hunter je hodně slušným akčním thrillerem. Snímek nestačí nudit jak kvůli rychlému spádu a střídmé stopáži, tak především díky výbornému Anthony Wongovi. Jeho role zoufalého, ale dobráckého mstitele, který bere zákon do vlastních rukou, hází celý film nejmíň o level výš. Vážnost tohoto námětu zlehčuje pak postava ztřeštěného policisty, jenž sice přehrává jako většina místního obsazení, ale z huby trousí mnohdy pekelné hlášky. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Dobrý snímek, který poukazuje na neschopnost policie prosazovat spravedlnost (ale co také čekat od služeb poskytované vládním sektorem, že?). První půlhodina je totální nuda, ale je to prostě úvod, který nás seznamuje s obyčejným loserem A. Wongem, vše se rozjede, až dá facku taxikářovi, jak šikanuje jednu zákaznici. To, co je na filmu velmi přitažlivé, je zabíjení těch zasraných taxikářů xD, škoda, že vždycky to musí dopadnou tak špatně pro hlavního hrdinu. ()

Vaklaf 

všechny recenze uživatele

Mé další setkání s Anthony Wongem (především kvůli němu jsem se na film podíval) je něco úplně jiného, než na co jsem byl zvyklý. Zde totiž nehraje žádnou lidskou zrůdu, ale obyčejného, vcelku hodného pojištováka, s kterým můžete když už ne sympatizovat, tak alespoň soucítit. Po množství nepěkných zkušeností s taxikáři, které vyvrcholí smrtí jeho těhotné ženy, začíná likvidovat všechny špatné řidiče taxíků. O jeho dopadení se pak snaží detektiv, který je zároveň jeho švagrem a asi i jeho jediným přítelem, spolu se svým bláznivým kolegou. Film rozhodně není žádná divoká krvavá jízda, i když třeba už úvodní chytání lupičů stojí za to. Spíše je to to takový smutný film, který ale rozhodně nenudí. ()

Reklama

Reklama