Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 2
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (476)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TAM VENKU JSOU VĚCI, KTERÝ NAŠE MYSL NEDOKÁŽE ZPRACOVAT.“… /// Překvapilo mě, jak mě to chytlo! Čekal jsem „dětský“ věci, ale tady jde hlavně o tajemno a kosťáky, který má většina obyvatel městečka s jadernou elektrárnou a záhadnou jeskyní nejen ve svý skříni. Postav je dost, navíc občas sledujeme mladší verzi tý starší (prostě migrace v čase, no…), ale postupně člověk „chápe“. Možná tady je spousta paradoxů, ale příběh má fajn dramatickou atmosféru. Ke konci přibejvá i filozofování… ale to sebou asi cestování časem logicky přináší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že Einstein a Rosen něco přehlídli. 2.) U nás se všichni choděj ztrácet do jeskyně. 3.) Thx za titule „Mirinkat“ a „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jsou alibistickým zprůměrováním rozporuplného projektu, který začal mým nadšením nad první sérií a končil hlubokým rozčarováním v průběhu třetí sezóny. Tvůrcům nutno přiznat, že dokázali z mála (projekt si vystačí s minimem lokací a fakticky jen hrstkou herců) vykřesat působivou a atmosférickou hříčku o časových paradoxech a marné snaze zvrátit nevyhnutelné události a změnit svou budoucnost. Nečekejte výpravné obrazy, které by vyrobili američtí producenti, ale i s tím minimalismem šikovní scénáristé předvádí, jak málo stačí k zaujetí divákovy pozornosti. Seriál netáhnou žádné hvězdy, nicméně i lokální herci ve spojení se zajímavým námětem a chytlavým scénářem dokáží zázraky. Co seriál v mých očích potápí, je jeho rozmáchlost, snaha vytěžit z nápadu maximum. Invence postupně vyprchává, roste repetitivnost, hra na osudovost začne být falešná a únavná, kouzlo se vytrácí... Závěrečné rozuzlení přichází mnohem později, než by se slušelo. Darku by slušela sevřenost, přiznaná skromnost, 10 dílů by bylo akorát... K hříchům musím přidat i směšný pohled tvůrčího týmu na jadernou energetiku. Vím, jsme na půdě zábavního průmyslu, kde se nic nedá brát vážně a Německo je kolébkou protijaderného aktivismu, jenže všechno má své meze a tady řada scén  - posuzována pohledem člověka z branže - vypadá jako nechtěná parodie... Nechám tedy 50% celkového dojmu a příště prosím o větší dávku soudnosti. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zpracovaný německý seriál, který sice začíná mysteriózně, ale později jde především o cestování časem, takže se z toho stává klasické Sci-Fi. Atmosféra i hudební doprovod je na jedničku. Scénář u první i druhé série občas hapruje, ale na druhou stranu seriál vůbec nenudí a člověk nadšeně očekává, kolik mu toho autoři zodpoví ve třetí sérii... Druhá série je naprostý mindfuck (časové osy - zejména linka z budoucnosti); možná právě proto mě baví ještě o něco více než ta první:-)). Hodně silné 4 hvězdy (i po třetí sérii). Němci umí překvapit! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Menší seriálový zázrak, který není německých Stranger Things, jak někteří srovnávají, ale hodně zamotanou podívanou na téma cestování v čase. Seriál divákovi nejde ani trochu naproti a neustále na něj chrlí nové a nové postavy a zvraty. Postav je zde jako na Orloji a navíc má každá minimálně 2 (některé i 3) věkové podoby. Aby toho nebylo málo cestuje se jak do minulosti, tak i budoucnosti a popravdě se vše začne až nepříjemně zamotávat a divák, který k filmu nebude mít mapu s popisky a fotkami, nikdy nemůže úplně vše pochopit. Já jsem někdy v půlce druhé série začínal cítit určitou natahovanost a popravdě jsem měl co dělat, abych seriál dokoukal. Další sérii už bych zcela upřímně nedal. Na druhou stranu atmosféra je příjemně nepříjemná a vtahující a přestože, by se vše podstatné vešlo, tak do 15 dílů, příjemně jsem se pobavil a jsem trochu smutný z toho, že němečtí bratři dokázali vytvořit něco takového a my se na to nikdy nezmůžeme. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konečně dorazil, po čtvrtém dílu na mě před pár měsíci přestal seriál bavit a dostal jsem s k němu znovu až teď. A rozhodně nelituji, spíš naopak. Chce to věnovat pozornost a jde to pak více méně samo, nicméně i tak Dark něco chybí. Má to skvělou formu, obraz, hudbu, postavy ujdou a cestování časem je dobře zpracované.. jen ten příběh nějak kulhá, špatný není, ale není postaven tak, že by vás to táhlo k dalšímu dílu, spíš je to o té formě. Jdu na druhou sérii. Tak druhá série jde trochu jinou cestou než ta první.. víc vysvětluje a zároveň komplikuje, cestování časem už jede ve velkém a obtížně se orientuje kdo co vlastně ví, kde je (kdy je) a o co mu jde. Trochu to ztrácí na atmosféře, ale kompenzuje to větší výpravností a dějem, který zahrnuje více postav. Těším se na třetí sérii, ale to vršení komplexnosti už začíná být přilíš a stejnou dobu co zabere sledování seriálu, jeden stráví googlením co se to sakra děje. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • První německý seriál produkovaný Netflixem. (Ignus.cz)
  • Obrazy (Adam a Eva) v Evině kanceláři namaloval německý malíř Lucas Cranach starší. (zabr23)
  • V epizodě zazní skladba „The World Retreats“ od hudebníka Davida O'Dowda. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama