Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (87)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevyvážená podívaná, které je třeba dát šanci na začátku (než se rozjede) a být hodně shovívavý když skončí (závěr spíš zklame)... celkem zásadní je také mít mapu (tedy pokud nemáte skvělou paměť na jména), která nevykecá klíčové momenty a zároveň pomáhá se orientovat v tom, na koho (a kdy) se zrovna díváme. Ten hektar postav v několika časových liniích dá celkem zabrat (i když snaha autorů situaci ulehčit i těm méně všímavým tady je... bradavice.... flek na hlavě... jizvy na tváři...). I když děj není čistě odhadnutelný, některé zápletky se dají odhadnout celkem dobře (př. kdo je "tajemný cizinec" nebo identita první mrtvolky, i když seriál s tím dělá drama na několik epizod). Jinak srovnání se Stranger Things bych zase tak úplně neviděl... takže žádnou paniku ;). ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Němci umí! Sakra dobrý seriál, který má úžasný rozjezd ( to tajemno, atmosféra na jedničku). Každý díl má co nabídnout, vůbec se to netáhne a scenáristé ukazují, že to mají zatím skvěle promyšlené. Zvraty jsou strašně dobře provedené a já žasnu. Uvidíme jak bude fungovat zbytek seriálu. Postavy perfektně napsané ( budete některé milovat, nenávidět a to k tomu patří). Domnívám se, že cestování v čase nikdy nebylo zajímavější. 9,9/10 ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je zatím přesně moje krevní skupina. Tady člověk vůbec neví na čem je, tvůrci házejí jednu otázku za druhou, a odpovědí se divákovi dostává zatím v malém množství. Ve Windenu si nemůže být člověk ničím jistý, ani tým, kdo jsou jeho příbuzní, ani tím, kdo je on sám. Časoprostorová šlamastika se zamotává, a já se moc těším na další série, na které se jdu hned vrhnout. Německé Twin Peaks u mě zatím boduje na 100%! ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každej miluje cestování časem. Tenhle seriál je přitažlivý v tom, jak dokáže podat osudovost, ale obávám se, že ani několik zhlédnutí nenapomůže orientaci, možná by se našlo i pár mezer v logice. Postupem času mi to přišlo trošičku velkohubé, se zbytečným nadužíváním náboženské mytologie. Ponechal bych Einsteina a přemýšlení o lidském údělu, další témata by přemýšlivé diváky napadla sama. Ale jinak už jsem dlouho neviděl seriál s tak velkým faktorem napínavosti. 90% ()

Untentrauer

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je pro mě nejdůležitější je fakt, že z celé první řady nemám pocit zbytečné natahovanosti. Příběh je krásně a postupně dávkovaný, aby měl divák čas si srovnat myšlenky a opravdu je co srovnávat! I když je to scifi má děj hlavu a patu a dokonce se dá ledacos předvídat, jenže NE tím způsobem, jakým jsme zvyklí. Jednu Část příběhu vytušíte, ale ta druhá část je krásně skrytá...A to je na tom to nejlepší! Svým způsobem se seriál nepatrně podobá stranger things jenže zde není obrácený svět, ale časová smyčka resp. cestování v čase o 33 let dopředu či dozadu. Samotný nápad je zajímavý, dobře provedený a promyšlený. První řadě je sice co vytknout, ale jsou to jen drobnosti a malinké nelogičnosti...Nic hrozného. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě můžeme slyšet skladbu „Keep the Streets Empty For Me“ od švédské písničkářky Fever Ray. (Doomcourier)
  • V epizodě zazní píseň německé thrash metalové kapely Kreator „Pleasure to Kill“. Tato píseň ze stejnojmenného alba vyšla v Německu 1. listopadu 1986, tedy přesně pět dní před událostmi z tohoto dílu. (Dadomut)
  • V epizodě zazní píseň „Wishing Well“ od hudební skupiny Stomper. (Doomcourier)

Reklama

Reklama