Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (87)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každej miluje cestování časem. Tenhle seriál je přitažlivý v tom, jak dokáže podat osudovost, ale obávám se, že ani několik zhlédnutí nenapomůže orientaci, možná by se našlo i pár mezer v logice. Postupem času mi to přišlo trošičku velkohubé, se zbytečným nadužíváním náboženské mytologie. Ponechal bych Einsteina a přemýšlení o lidském údělu, další témata by přemýšlivé diváky napadla sama. Ale jinak už jsem dlouho neviděl seriál s tak velkým faktorem napínavosti. 90% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dark je brán jako německé Stranger Things. Jakoby ano, je zde spousta podobností, ale rozdílností natolik převažuje, že se to nedá nijak srovnávat. Už jenom tím, že Dark je v tomto ohledu mnohem sofistikovanější a zároveň to pro mě kvůli tomu činí problém. Neříkám, že nezvládám těžší příběhy, ale pokud se máte orientovat v několika časových liniích v jedné časové linii a poté tam přibudou další dvě a vlastně ke konci i čtvrtá, tak je toho docela dost. Možná i proto jsem se do seriálu nedokázal nijak ponořit více, už jenom protože jsem si na postavy nestačil nijak zvyknout, orientovat se plně v tom kdo je kdo a co víc seriál jsem vlastně nijak extra nepochopil. Ovšem, nejsem tak blbý, abych nechápal o co přibližně šlo, ale bylo toho na mě tolik, že se plně ztrácím a dělá mi to problém v tom hodnotit to, jestli se mi seriál nějak líbil nebo ne. Určitě se ze zvědavosti podívám na další sérii, protože podle mě je toho spousta, co dodělávat a dojíždět, ale jinak moc nevím. Hlavně tím, že toto dílo je i německé nastavuje to laťku někam jinam a má to kvůli tomu i jinou atmosféru. U Stranger Things šlo primárně o to, že děj byste pochopili aniž byste nechtěli, protože byl jednoduchý a zároveň poutavý. Dark byste mohli nepochopit, i kdyby jste se úmorně snažili, dělá ho to tím zajímavější a propracovanější, ale tím si nezíská každého. A to je asi největší škoda. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. Sakra... tohle bylo něco. Nečekal bych, že mě německá produkce někdy takhle pohltí ale stalo se. Ne, fakt to nejsou druhé Stranger Things, tahle série je mnohem ponurejší, nepředvídatelnější, chytřejší a divácky nepřístupnější - ale bavilo mě to od začátku do konce. Když už jsem měl pocit, že vím co a jak - BUM, nový zvrat, který mě uzemnil. Měl jsem občas trochu problém s emocemi skrz ne vždy přesvědčivé herce ale ta vrsta "chladného" pojetí nakonec zafungovala. Jo a má to boží hudbu! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina první sezóny seriálu „Dark“ je pro mě jednoznačně zajímavou ukázkou toho, jak natočit seriál se skvělou atmosférou, při níž vás bude mrazit, druhá polovina je pak pro mě vydání se takovým směrem, který mně osobně tolik nesedí a asi bych byl raději, aby to celé bylo trošku jinak. Ale nedá se svítit, tvůrci si holt zvolili tuhle specifickou cestu, která bude sedět jiným. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez hudobného doprovodu, by bol tento seriál iba akýmsi originálnym počinom, pri ktorom by mnohí konštatovali, že mu "čosi" chýba. Neskutočne, ako veľa dokáže spraviť "muzika", pričom kto by to bol povedal, že zrovna "Merkelovej" partia bude stáť za zrodom tak nápadito atmosférickej pecky. Klobúk dolu. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní skladba „Industry“ od hudební skupiny Mire Kay. (Doomcourier)
  • V závěru epizody je použita skladba „Familiar“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • V epizodě můžeme slyšet skladbu „Keep the Streets Empty For Me“ od švédské písničkářky Fever Ray. (Doomcourier)

Reklama

Reklama