Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (475)

Happens 

všechny recenze uživatele

Tato sériová trilogie vytváří pokus o deformaci časoprostoru skrze události, které se mění v minulosti a tím pádem i v budoucnosti cestováním v čase (a ve výsledku i v prostoru), velmi propracovaně o pár postav, které se ale vynásobí třemi (dětství, dospělost, stáří) a vynásobí počtem tří prostorů (světů), což chvílemi působí chaoticky. Ale je to celkově atmosfericky brilantní a absolutně úžasný výběr postav, kdy si herci byli superpodobní. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase je opravdu složité téma. Musím říct, že tento počin se toho zmocnil bravurně. Mám ráda seriály, o kterých musím nějaký čas přemýšlet a nedají mi spát. Tohle je přesně ten případ. Dark je zkrátka temný. Mysteriózní až horový nádech, který je hezky vykonturovaný díky bezchybnému soundtracku a každý díl se nese v duchu stále narustajícího temna a celková zápletka vás prostě dostane. "The question is not where, but when." ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před těmi, co psali scénář a dokázali to všechno dotáhnout do konce tak, že to doopravdy dávalo smysl (!!), což je u těhdle "time-travel-paradox-whatever" věcí dost často velkej problém. Klobouk dolů před těmi, co prováděli casting, protože ta podobnost některých herců, který hrály stejnou postavu v různých časových obdobích, je prostě neuvěřitelná. Klobouk dolů před herci, kde jsem nenarazil na nikoho, kdo by svou postavu nezahrál více než dobře (na Louise Hofmanna a Jakoba Diehla asi budu muset ještě trochu víc zamikroskopovat). Klobouk před skladatelem hudby, jejíž některý melodie mi pořád zněj v hlavě. Klobouk dolů před těmi, kdo vybíraly k filmu hudbu a kteří díky tomu udělali hned několik závěrů epizod naprostýma emočníma drtičkama (ano, koukám na tebe Asafe Avidane se svým Labyrinth Songem).... Klobouk dolů před kameramanem, kterej byl prostě... neuvěřitelnej. Klobouk dolů před všemi, kteří se na tomhle seriálu podíleli a dal mi víru v to, že když se něco takhle neskutečnýho dá natočit v německu, tak proč by se sakra během pár desítek let nedalo i u nás? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty doby, kdy jsem si myslel, že Němci neumí natočit nic dobrého. Naštěstí pryč. I když... Obecně: Skvělé obsazení, výborná hudba a střih. Zpočátku obrovské nadšení, nakonec poměrně zklamání. Některé prvotní nápady by se prostě neměli rozvíjet. První série: Skvělá temná záležitost u které jsem si, při vědomí dalších dvou sérií říkal, kdy a jak moc to celé dojebou. (*****) Druhá série: Dost bordel, klasické rozptýlení prvotní zápletky a námětu, poměrně hodně paradoxů a nesmyslů. Ale k dobru věci to dojebali až v samotném závěru. (***) Třetí série: Tak s tímhle jděte normálně do prdele. Dokoukal jsem to jen se skřípěním zubů a proto, že věci často dojíždím (odpad). ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Menší seriálový zázrak, který není německých Stranger Things, jak někteří srovnávají, ale hodně zamotanou podívanou na téma cestování v čase. Seriál divákovi nejde ani trochu naproti a neustále na něj chrlí nové a nové postavy a zvraty. Postav je zde jako na Orloji a navíc má každá minimálně 2 (některé i 3) věkové podoby. Aby toho nebylo málo cestuje se jak do minulosti, tak i budoucnosti a popravdě se vše začne až nepříjemně zamotávat a divák, který k filmu nebude mít mapu s popisky a fotkami, nikdy nemůže úplně vše pochopit. Já jsem někdy v půlce druhé série začínal cítit určitou natahovanost a popravdě jsem měl co dělat, abych seriál dokoukal. Další sérii už bych zcela upřímně nedal. Na druhou stranu atmosféra je příjemně nepříjemná a vtahující a přestože, by se vše podstatné vešlo, tak do 15 dílů, příjemně jsem se pobavil a jsem trochu smutný z toho, že němečtí bratři dokázali vytvořit něco takového a my se na to nikdy nezmůžeme. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • Třetí série seriálu vyšla 27. 6. 2020, což je stejné datum jako datum apokalypsy v seriálu. (Doomcourier)
  • Ke konci epizody hraje píseň „Me and the Devil“ od rakouské hudebnice Soap&Skin. (Doomcourier)
  • V závěru epizody je použita skladba „Broken Sleep“ od Agnes Obel. (Kokosak91)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama