Reklama

Reklama

Dobrý doktor

(seriál)
  • USA The Good Doctor (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 96 h 53 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David Shore

Hudba:

Dan Romer

Hrají:

Freddie Highmore, Nicholas Gonzalez, Antonia Thomas, Hill Harper, Chuku Modu, Richard Schiff, Beau Garrett, Tamlyn Tomita, Graham Verchere, Dylan Kingwell (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(136)

Shaun Murphy, mladý chirurg s autismem se syndromem učence, se přesouvá z tichého venkova, aby se připojil k prestižní chirurgické jednotce ve velkém městě. Shaun, sám mírně ztracený ve světě "normálních lidí", používá své mimořádné lékařské nadání, aby zachraňoval životy svých pacientů a zmírnil skepticismus svých kolegů. (AXN)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (84)

Ivoman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k sestavě která tento seriál napsala a produkovala, tudíž k sestavě co dělala Dr.House, je tento seriál velice podobný Dr.Housemu, ale tak nějak na hlavní postavu kašle, protože Dr.House dokázal táhnout celý seriál, což postava autistického doktora nedokáže a proto zde máme daleko větší prostor pro vedlejší postavy, což vede k tomu, že některé díly v druhé sérii jsem už bral jako na koukání na nějaký další doktorský seriál a až po půl hodině jsem zaregistroval, že tam je ten autista a něco chytrýho řekne. Po druhé sérii dost rozporuplný, dost tlačí na pilu. Zbytečně. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane dobrý deriál, naozaj dobrý. Zaujímavé prípady z nemocnice, zaujímavé osobné životy, hoci samozrejme treba uznať že autista za operačným stolom, to je dosť pritiahnuté za vlasy. Jediné, čo mi tu vadilo bolo do očí bijúce tlačenie politickej korektnosti, ktoré nebolo vôbec prirodzené. Proste v komparze musela byť tretina bielych, tretina černochov, tretina šikmookých. To mne vôbec teda nevadí, vadí mi však to, že je to pri aktuálnej skladbe obyvateľstva USA totálnym nezmyslom. A niektoré časti boli zbytočným pretlačovaním progresivizmu a gender ideológie, čo som znamenite ohodnotil odpadom. Ale inak bol celkový dojem veľmi príjemný. Vyzdvihnúť je treba herecký výkon Freddieho Highmorea. Vlastne všetci herci sú tu výborní, ale on pôsobil ako absolútne autentický autista. a keby to bol celovečerný film, nominácia na oscara mu neujde. ()

Reklama

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Nejaký super retard vyzerajúci na 13. rokov pomaly riadi celú nemocnicu. Diagnózu uhádne asi aj bez prezretia pacienta, všetci tolerujú jeho autizmus, a operujú mozgy v nehygienických podmienkach akože v špičkovej nemocnici, pričom sa pri tých operáciách väčšinou iba rozprávajú a trt sa sústredia. V prostredí nemocnice nijaká tolerancia nie je na mieste a nijakí autistickí čuráci tam nemajú čo robiť! A lepšie herecké výkony asi podávajú aj skutoční lekári, nie tieto neherecké škaredé ksichty. Takže "zábava" pre široké masy dementných vygumovancov odchovaných otrasnou televíznou zábavou s umelým smiechom v podmaze. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Možno budem príliš kritická, ale toto mi príde ako podpriemerný seriál s postavami podľa šablóny, odfláknutým naivným scenárom a asi najhoršou hudbou, akú som za posledné roky počula. Chápem, že ak by som mala 16, možno by ma zaujal. Nechápem však to všeobecne vysoké hodnotenie.. kam sa podeli nápady? Asi sa v súčasnosti točí priveľa. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Než jese začala koukat na Good Doctor, měla jsem zhlédnuté dvě série New Amsterdam a musím uznat, že pokud chcete lékařské prostředí, běžte spíše do druhého zmiňovaného seriálu, Good Doctor nemá kromě autismu co nabídnout. A i ten autismus začne být po chvíli otravný. Po chvíli se naučíte schéma, podle kterého scenáristi jedou, takže přesně dokážete odhadnout, že dojde k potížím, že to bude rakovina, kdy se zbavíme té či oné postavy, protože si s ní scénáristé už nevědí rady. Jako by to byla jejich prvotina a ani po čtyřech sériích se nedokázali propsat k něčemu lepšímu. Nakonec vám budou otravní téměř všichni, medicínské případy vám zajímavé ani tolik nakonec nepřijdou, natož napínavé – přesně víte, kdy seriál zatlačí, abyste se jakože báli o pacienta, ale vy už předem budete vědět, kdo přežije a kdo nikoliv. Prostě to ten seriál strašně křičí dopředu. A je to nuda. Sem tam to má možná pár zajímavých a dobrých prohlášení, ale to je všechno. Gratuluju Highmoreovi k výkonu, ale myslím si, že už autismu bylo dost a měli by s tím seknout. Průměr, podprůměr. Doporučuju první sérii a pak už na to kašlat, nedostane nic nového. Ovšem pokud se vám tohle schéma zalíbí, tak hltejte dál, nebojte, nic se nezmění! ()

Galerie (3 532)

Zajímavosti (23)

  • Na darcovskej stene pre nemocnicu San Jose St. Bonaventure je štítok s textom „The Bates Family“, ktorý referuje na úlohu herca Freddieho Highmora ako Normana Batesa v seriáli Bates Motel (2013). (Weezy22)
  • Radnica v Surrey v Britskej Kolumbii slúžila ako fiktívna nemocnica San Bonevanture. (figis20)
  • V této epizodě zazní skladby: „Feel It Still“ od Portugal, The Man a „BOOM“ od X Ambassadors. (danielsaf2)

Reklama

Reklama