Reklama

Reklama

Teror

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2019), 14 h 59 min (Minutáž: 40–55 min)

Předloha:

Dan Simmons (kniha)

Hrají:

Jared Harris, Ciarán Hinds, Anthony Flanagan, Declan Hannigan, Matthew McNulty, Tobias Menzies, Adam Nagaitis, Nive Nielsen, Alistair Petrie, Paul Ready (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Natočeno na základě skutečné události, The Terror, film výkonných producentů Ridleyho Scotta, Davida Kajganiche a Soo Hugh bere diváky na trýznivou cestu. Příběh se odvíjí od riskantní plavby Královského loďstva neprobádaným územím, jehož cílem je objevit Severozápadní průplav. Zrádné podmínky, omezené prostředky, tenčící se naděje a strach z neznáma. Tomu všemu musí čelit posádka, zahnaná na pokraj záhuby. Zmrzlá a osamocená uvízne na konci světa. The Terror klade důraz na všechno, co se může nešťastně zvrtnout v případě, že skupina mužů ztrácející veškerou naději na přežití, nezápasí jen s přírodními živly, ale její členové bojují i jeden s druhým. (AMC Czech)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (160)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Terror je čistá lahôdka, ktorú som si úžasne užila. Dávnejšie som dostala ako darček audioknihu, a teraz mám chuť ju začať počúvať, kým si pamätám seriál. Jared Harris aj Ciarán Hinds sú moji obľúbení herci, plus tam boli ďalšie skvelé herecké výkony, občasné dojmy štúdiových kulís človek odmávne rukou, lebo po všetkých ostatných stránkach je ilúzia dokonalá. Prilepenie druhej nesúvisiacej série absolútne nechápem (ale nie som sama) a len pri hodnotení pôvodného Terroru zavadzia a škodí. Zatiaľ ju pozerať nemienim. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Osudy tragické Franklinovy výpravy se záhy po jejím zmizení staly předmětem nesčíselných dohadů, spekulací a pověstí. I přes zmapování pohybu výpravy a shromáždění množství důkazů o jejím konci zbývá množství záhad a obří prostor pro fantazii těch, co se snaží konec posádek obou lodí smysluplně vysvětlit. Je až s podivem, že se nikdo atraktivním námětem nezaobíral už dříve, na druhou stranu je logické, proč s ohledem na trvání a velikost výpravy zvítězila forma seriálu nad celovečerním filmem. Námět i trailery musely nutně v značné části fanoušků vzbudit dojem vyhraněně hororové akční podívané, ale tvůrci šli jinou cestou. The Terror není ani realistickou podívanou, ani čistokrevným hororem. Dominuje v něm mysteriózní forma vyprávění. Rozumím zklamání části diváků, když zhlédli v podstatě komorní drama s lehce duchařským motivem. Za sebe bych dal přednost tomu, aby se mysteriózní rovina příběhu vůbec nekonala, zvlášť ne ta, kde mi bubáka ukazují v celé kráse. Nejlépe funguje jen tušené nebezpečí někde ve sněžné vánici, nejasné stíny, zvuky něčeho velkého kdesi v dálce, které se dají vykládat i jako pohyby ker a ledovců. Prostě kolísání na hraně halucinace a obrazotvornosti vybuzené pověrčivostí a strachem z nehostinné krajiny. Duchařský motiv tady funguje vlastně jako berlička, protože ve skutečnosti to probíhalo podstatně pomaleji, umíralo se po jednom vysílením, zoufalstvím a hladem. Seriál má slušné a funkční obsazení, místy je sice vidět finanční omezení, a tudíž studiové kulisy, ale to pro mě nebylo na překážku. The Terror jsem si užil, jen příliš nerozumím projektu druhé série. Neumím si ani při největší snaze představit, kudy se má vyprávění dále ubírat a hlavně s kým. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol fajn, bolo to neskutočne atmosferické, napínavé a hlavne iné. Malo to neskutočný potenciál, ale...potom sa to zmenilo na komornú divadelnú drámu kde sa 80% času len keca a keca a keca...a nie sú to práve pamätné a väčšinou ani záživné dialógy. Navyše pribúdali nelogicke momenty, niektoré zaujímavé momenty boli zrazu prestrihnuté a už sa k ním dej nevrátil. Rovnako tak casting mohol byt lepší. Jediná (pre mna) charizmatická postava sa nedožije druhej polovice série :) Aby som tu však len nekritizoval, musím povedať že to bol zaujímavý seriál, skvela mraziva atmosféra, surové realistické stvárnenie boja o prežitie na ďalekom severe a zaujala má aj hudba. 70% ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Bohužel je trochu znát, jak tlustou knížku museli autoři pitvat. A ačkoli sem deset dílů sfouknul jedním vrzem, v postavách a jejich štěcích jsem měl guláš z plechovky. Deset epizod naštěstí sebevědomě táhne sympatickej Jared Harris, kterýmu uvěříte umrzlý prsty, kocovinu, psí voči na Eskymačku i chlapskej strach o vlastní muže. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je jedním slovem dokonalá. Pokud bych ji měl popsat více slovy, zmínil bych nejspíš, že disponuje tak hutnou atmosférou, až jsem se při jejím čtení v srpnových parnech třásl zimou. A to je přesně to, co seriál nemá. Část viny bych připsal nepřesvědčivé výpravě - pocit že se dívám na trochu luxusnější divadelní kulisy se mě držel od třetího do zhruba sedmého dílu. Za druhou třetinu viny mohou sterilní výkony herců. Své roztodivné charaktery zahráli vcelku slušně, ale spalující mráz a ubíjející beznaděj jsem jim zkrátka nevěřil. Ten zbytek má na triku sotva průměrná režie. Citelně chybí pocit plynutí času. Závěrečné tři díly by se klidně mohly odehrávat během týdnů, měsíců, nebo za prodloužený víkend. Slunce nevychází a nezapadá, ale dny se střídají dál, tak proč to nezdůraznit. Terror vynikajícím způsobem šlape na samém začátku, při četných retrospektivách a na vysilujícím konci. Všude jinde kulhá na obě nohy. Pokud chcete vidět vynikající dílo o skupince mužů odsouzených k smrti v mrazivém pekle, pusťte si Vilsmaierův Stalingrad. Pokud se chcete dozvědět něco o Franklinově výpravě, zajděte si do knihovny. ()

Galerie (446)

Zajímavosti (7)

  • Tvorcovia využili chorvátsky grantový program, ktorý zahraničným projektom natáčaným na území tejto krajiny garantuje vrátenie dvadsiatich percent z celkových finančných nákladov. (Marceloo)
  • Scéna, v ktorej sa Henry Collins (Trystan Gravelle) potápa pod hladinou, sa v skutočnosti natáčala úplne bez vody. (Marceloo)
  • Pri natáčaní v Chorvátsku musel štáb odolávať vetru s rýchlosťou viac ako 300 km za hodinu. Často sa stávalo, že vietor odfúkol používané kulisy. (Marceloo)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Seriálový Terror se přesune do války

Seriálový Terror se přesune do války

24.06.2018

AMC oznámilo prodloužení kritiky uznávané novinky The Terror, která se stala druhým nejsledovanějším dramatem letošní seriálové sezóny. Zatímco první řada byla přímou adaptací stejnojmenné knihy Dana… (více)

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

The Terror: seriál Riddleyho Scotta na AMC

26.03.2018

Jste fanoušky děsivých příběhů, ze kterých doslova mrazí v zádech? Tak to si na konci března nenechte ujít premiéru nového seriálu The Terror, při jehož natáčení se nechal režisér Ridley Scott… (více)

Reklama

Reklama