Reklama

Reklama

Malý Sheldon

(seriál)
  • USA Young Sheldon (více)
Trailer
USA, (2017–2024), 46 h 25 min (Minutáž: 18–60 min)

Hrají:

Iain Armitage, Zoe Perry, Lance Barber, Raegan Revord, Doc Farrow, Montana Jordan, Danielle Pinnock, Rex Linn, Valerie Mahaffey, Brian Stepanek, Melissa Tang (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(141)

Pro devítiletého Sheldona Coopera není snadné vyrůstat ve východním Texasu. Být největším géniem své generace, který vyniká v pokročilé matematice i vědě, totiž není vždycky výhodou, zvláště pak v zemi, kde mají svrchovanou pozici náboženství a fotbal. A zatímco se zranitelný, nadaný a poněkud naivní Sheldon vyrovnává se světem, jeho úplně obyčejná rodina musí najít způsob, jak se vyrovnat s ním. Jeho otec George se ze všech sil snaží uspět jako středoškolský fotbalový trenér i jako otec chlapce, kterému nerozumí. Sheldonova matka Mary zuřivě brání a opatruje svého syna ve městě, kam prostě nezapadá. Sheldonův starší bratr Georgie sice dělá na střední škole co může, ale je těžké být za frajera, když chodíte do stejné třídy se svým devítiletým bratrem. A nakonec je zde taky Sheldonova sestra, jeho dvojče Missy, jež někdy těžce nese, že se jejímu bratrovi dostává tolik pozornosti, ale zároveň je to jediný člověk, který může Sheldonovi spolehlivě říci pravdu. Během deseti let vysílání seriálu Teorie velkého třesku diváci poznali ikonického, výstředního a neobyčejného Sheldona Coopera. Tento komediální seriál nám skýtá příležitost nahlédnout do jeho dětství, kdy se vydává na svou nevinnou, ošemetnou a slibnou cestu k přerodu v muže, jímž se stane. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prequel současného úspěšného sitcomu skrze (nepřiznaný) remake slovutného sitcomu dekád minulých. Nebýt každá epizoda ohraničena trapným, nadbytečným a na sílu roubovaným monologem staršího Sheldona, tak je to sympaticky na zcela (ale jakože vskutku zcela a naprosto) jiné vlně humoru i stylu než předobraz. Obstojí to tedy plně samo o sobě; sice výhradně v ranku druhořadé wannabe napodobeniny Báječných let, ovšem to není zase až tak málo, když vezmeme v potaz, že jde veskrze o solidní druhořadou napodobeninu Báječných let. Navíc napodobeninu, která se po několika epizodách najde a tak dynamika uvnitř rodiny, i každý jeden její člen sám za sebe (v čele s babčou a ségrou), fungují výtečně (přesněji obsazený sitcom tu nebyl dlouhá léta) a díky tomu i celý seriál. Paradoxně je to tedy pro staromilce spíše než diváky Teorie velkého třesku (až na ten voice-over), ale ono to vůbec nevadí. Ba právě naopak; zvlášť když kvalita má zatím vzestupnou tendenci a druhá série už je rodinný sitcom, který aktuálně nemá ve svém ranku konkurenci a jaký tu dlouho chyběl. | S1: 4/5 | S2: 5/5 | S3: 4/5 | S4: 3/5 | ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Malý Sheldon je presne taký istý ako si ho pamätáme z TBBT a typická rodinka z Texasu ako ich opisoval, je vykreslená skvelo. Je to veľmi pohodový seriál, darí sa mu rozosmiať a pozerá sa nato veľmi dobre. Kvalitu svojho predchodcu nedosahuje ale rozhodne je to nadpriemer. Postavy sa vydarili všetky a ja rozhodne chválim. Plný počet nedám, ale 4* rozhodne zaslúžené. ()

Reklama

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Odporný iritujúci krpatý kokot! Naposledy som sa takto naštvala pri tej drbnutej Gréte. Kto toto točí?! Nie je to ani vtipné, ani inteligentné, ani herecky zvládnuté. Je to iba miš-maš z Teórie Veľkého tresku, ktorý som nikdy nemala rada, a odporného chlapca, ktorý by radšej mal chodiť do školy, ako naparovať sa s arogantným ksichtom v nejakom seriáli. Kde má rodičov? ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen půlku první série, tak budu možná hodnocení měnit. Ale zatím z toho nejsem nějaký zklamaný, spíše naopak. Tvůrci si dali skutečně práci a odkazy na TBBT tam jsou docela velké (je daleko těžší dělat něco, co se musí jakž takž držet nějaké předlohy). Žánrem to spíše připomíná poslední série TBBT, tam taky šlo primárně o příběh a takový ten patos, než o nějaký vtip, což mi ani tak nevadí. Malý Sheldon je příšerně otravný a baví mě spíše ostatní členové rodiny (hlavně Missy či babča), já se obávám, že by ten seriál fungoval i bez samotného Sheldona, což asi není moc dobré. No uvidíme, pokud se to nebude zbytečně protahovat, tak by to mohlo být docela slušné. Já jen pořád doufám že bude i nějaký "epilog" pro Rajeshe (buď filmový, či seriálový), protože to mi přijde jako jediná postava, kde její příběh nebyl v TBBT nijak ukončený. 75% ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

I když musím říct, že mi moc americký sitcomy tohoto typu nepřirostly k srdci, tak tento počin narozdíl od jeho úspěšnějšího předchůdce Teorie velkého třesku (TV seriál) (2007) mě fakt prozatím baví a to hlavně z důvodů sledování vývoje této kokotí rodinky, která mi tak trošku tou retrospektivou připomíná jeden báječnej seriál z konce osmdesátých let s názvem Báječná léta (TV seriál) (1988), kde taktéž sledujeme život pubertálních američanů střední třídy a jejich rodin včetně prvních lásek, zklamání ad. V tomto seriálu je rozdíl v tom, že tato švihlá rodinka má mezi sebou asociálního, egoistického chytrolína, který má chodit na základní školu jako jeho stejně staří vrstevníci, ale jelikož jeho inteligence už v raném věku vykazovala značnou anomálii, tak se ho jeho rodiče za přispění pár přátel pokusí přihlásit na vysokou školu ve které se mu daří  a dokonce své spolužáky v lecčems převyšuje a dává jim to pěkně sežrat, jelikož nemá skoro žádnou empatii, tak si tu svojí aroganci ani neuvědomuje, což jsme mohli vidět i v TBBT. Mít takovýho chytrolína doma, tak nevím, nevím asi bych ho občas praštil nějakou tou pánvičkou po hlavě, ať se vzpamatuje a neubližuje samozřejmě nechtěně svému okolí. Ona celá ta jeho rodinka je povedená a zažíváme s ní veselá a zábavná dobrodružství a narozdíl od TBBT mi ten humor a scénky přijdou přirozenější a reálnější a i postavy a jejich ztvárnění je mi sympatičtější a proto po čtvrté sérii dávám zatím něco přes 90%. ()

Galerie (1 618)

Zajímavosti (198)

  • Píseň hrající na fotbalovém tréninku je „Nothin 'But A Good Time“ od kapely Poison. (G....)

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Favreau a mladý Sheldon

Favreau a mladý Sheldon

16.03.2017

Přátelé měli spin-off s Joeym, Teorie velkého třesku nám nabídne Sheldona. Rozdíl je akorát v tom, že tentokrát dostaneme prequel, v němž bude populárnímu hrdinovi 9 let. Ano, řeč je o dlouho… (více)

Reklama

Reklama