Reklama

Reklama

Dvě minuty mého života

(TV film)
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2015, 49 min

Obsahy(1)

Dokumentární film o Šárce Strachové, o jejím soukromí, tréninkových metodách i bolestech a radostech, které to doprovázejí. (Česká televize)

Recenze (7)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mám ten dojem, že Šárka akorát nekomentuje filmy na ČSFD, jinak dělá asi úplně všechno. Je to sympatická ženština, které se nadalo nefandit. Mně osobně by děsně lezlo na palici, kdyby se všechno točilo jenom kolem mě, přece jen bych chtěl, abych měl v týmu nějaké parťáky. Jet se projet na koni a mít za sebou konvoj jak Old Shatterhand když ho zajali Siuxové, připadal bych si trapně. Ale nějak se to holt dělat musí, když jsme lyžařský trpajzlik, že jo. Chyběla mi větší živelnost, je to takové mouchy sežerte si mě. 49 milých, ale zároveň monotónních minut. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Solidne natoceny dokument o nasi predni sportovkyni. Skoda, ze otec Sarky nedostal ve filmu prostor... Jinak ale na me pusobi sympatickym dojmem. ()

Ak.žena 

všechny recenze uživatele

Šárka je šikovná a sympaťačka, moc jí fandím. A mám ráda dokumenty. ALE. Tohle je příliš stylizované, učesané a zkrátka "chtěné". Šíře ano, hloubka ne. Škoda. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Dokument, respektive sebestředný profil o životě Šárky Strachové ukazuje, že je všestranná sportovkyně. Nejen, že hlavně lyžuje na světové úrovni, jezdí na kole (MTB), ale i silničce, leze po skalách, jezdí na koni, podstupuje rehabilitační a regenerační cvičení, jezdí na kajaku, chodí do posilovny, běhá po pláži a jiných romantických místech či maká na atletické dráze, provozuje skialpinismus, dělá jógu, mastí thaibox a to vše prokládá relaxací v domácím prostředí. Prostě náhled na tréninkové metody jako blázen a samozřejmě, že vše by se nemohlo odehrávat za všudypřítomné podpory sponzorů Česká sportovní, Scott, Allianz, Fischer, Milky, Linde, TK Plus a dalších, ale hlavně trenérů, rodiny a realizačního týmu. I přes všechny pozitivně laděné rozhovory dostává prostor i jednostranný výklad stinných stránek života profesionálního sportovce, kdy náhlý boj o život a problémový vztah se svým otcem způsobily nemalé potíže při cestě k tak chtěnému sportovnímu vrcholu. Skrz radost z kýžených sportovních úspěchů jsou bolístky a pomyslné překážky posunuty do ústraní, a z obětního beránka vlastního otce se stala vyzrálejší, sympatičtější, otevřenější žena s podnikatelským duchem (VO2max). Dvě minuty mého života mají fungovat jako motivace pro široké okolí, ale spíše než tímto směrem, působí demotivujícím způsobem, protože vykresluje Šárku Strachovou rozpačitým způsobem. Profesionální propagace vlastního příběhu a koupení si hodiny primetimu v České televizi se tak pomalu, ale jistě stává nástrojem, jak ještě více přilákat fanoušky. Otázkou zůstává, kde končí vrcholový sport a začíná boj na život a na smrt o sponzory a za každou cenu se marketingově prodat. ()

andreas_tool 

všechny recenze uživatele

Dokument i naší nejlepší sjezdařce. Možná jsou ty 4* daný tím, že zrovna Šárka ukončila sezónu. Už v tomhle dokumentu, dva roky před ukončením kariéry je hrozně vidět, jak moc chtěla Šárka skončit a žít jinou životní roli. ()

Reklama

Reklama