Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (261)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Až na tu princeznu, která není vůbec princezna... hrubá, tuctová, nepříjemná, neurozená, nestačí být princeznou pouze vzhledem, ale také a především charakterem! Tuším, že Vláďovi Polívkovi by role normálního prince sedla a slušela, je vysoký, celkem mužný, charismatický. Chválím za příběh a kouzelné bytosti, ty jsou rozkošné ;) "Co dáváš, to se ti vrátí." ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Lesní tvorové, zelené Avatarky, jejich masky na mne moc dobrý dojem neudělaly jako celkově pitvoření postav. Ano, je to pohádka primárně pro předškoláky nebo prvních několik stupňů základky, kteří se z těch blbin tetelí blahem. Ty to baví! Plejáda známých herců, ale dospělák tam mnoho zábavy neshledá. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Je tady zas tuna odpadů a jednohvězdiček a proč? Řachanda je většinu času opravdu pitomá. Prakticky všechny postavy se chovají jako pitomci, neustále se pitvoří a spousta scének je trapných. Příliš tomu nepomáhá ani dvojice vykutálených hrdinů a příšerně namyšlená pricezna. Ale je to pohádka, která se snaží být nonstop vtipná a nakonec se ji to začne i dařit a začalo mě to celkem bavit. Proměna princezny v pohádkovém lese je super, stejně jako postupné napravování hlavní dvojice. A navíc to vypadá opravdu báječně, jedna výprava, krásný les a především pestrá plejáda lesních "příšerek" - ač teda dryády jsou kompletně obšlehnutý z Avatara (který je obšlehnutá hra Albion). Celkově poměrně sympatická pohádka, která určitě nemá na vyšší hodnocení, ale 35% si nezaslouží. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Páne jo, to zase bylo... Vý(hovno)cuc veškeré současné filmařské neschopnosti - NIC pořádně nenapsat, NIC pořádně nezahrát, NIC pořádně nenatočit. Jako nevím, režisérka před tím točila pro televizi, ok, tam to snad stačilo, ale tohle vypadalo uboze, jako od náhodného editoru záběrů, bez nápadu, spousta scén vypadala jako první pokusná, nechápu. A to herecké pitvoření, toho mám enormně plné zuby, co je to za trend? A za tohle potom chtít v kině zaplatit? To je celkem drzost, ne? 20% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Řachanda -legrace, sranda, zábava doprovázená velkými salvami smíchu, toť citace jednoduchého internetového slovníku. Ovšem toto pohádka nesplňuje, i když podle názvu by člověk očekával podařenou lidovou zábavu. Nic takového tu nenajde, i kdyby prstíčkem hrabal. Taky jsem hrabala, až jsem si bříška prstů málem rozdrásala. Co musím pochvílit, to jsou masky lesních tvorů včetně jejich královny( pro Vilmu Cibulkovou mám slabost). Akorát se příliš nehodí do našich pohádkových končin. Trolové, zelené elfí Amazonky a motýlí víly. se tu nevyskytují. Fantazii a inspiraci se meze nekladou. Jen by se to mělo využívat s mírou. Ještě, že máme Trošku a Stracha. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • „V maskérně jsme každý den trávily čtyři hodiny, přebíhaly jsme po kmenech stromů, střílely z luku, bylo to zajímavé,“ shodly se tři nejvýraznější dryády Anna Stropnická, Šárka Vaculíková a Michaela Zemánková. (SONY_)
  • Když má princezna přenášet vodu, můžeme si všimnout stromu, který je pokácen motorovou pilou. (cmenda)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama