Reklama

Reklama

Továrny dneška: Lamborghini Aventador

(TV film)
  • USA Ultimate factories - Supercars: Lamborghini Aventador

Obsahy(1)

Býk připravený k boji – znak automobilů Lamborghini – je již pět desetiletí symbolem luxusního designu a rychlosti. V roce 2011 představila společnost svůj nový vlajkový model. Nový model poháněný značkovým dvanáctiválcem firmy Lamborghini dosahuje rychlosti přes 350 kilometrů za hodinu a z nuly na stovku zrychlí za méně než 3 sekundy. Je doposud nejrychlejším vozem, který firma vyvinula. Ovšem dle představitelů firmy je v současnosti mnohem důležitější se starat ne o rychlost, ale o poměr výkonu k hmotnosti vozu a o vzájemnou vyváženost těchto parametrů. Ke snížení hmotnosti se společnost rozhodla vyrobit v případě Aventadoru monokok z uhlíkového kompozitu, což je běžné u závodních vozů, nicméně pro výrobce supersportů byl tento způsob vzhledem k vysoké ceně materiálu a pracným postupům dosud nedostupný. Továrna Lamborghini situovaná v Sant'Agata Bolognese v malebné italské oblasti Emilia Romagna nechává nahlédnout do své luxusní stáje. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

korok 

všechny recenze uživatele

Aneb, když je výroba auta ručním uměním, dělaným s láskou k super sportovním vozům. Přesně tak to dělá těch 130 zaměstnanců firmy Lamborghini. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Reklamní video, ve kterém se většinu času vedoucí pracovníci plácají po zádech. Jen minimální prostor je pak věnovaný technickým řešením a samotné výrobě vozu. Pravý opak dílu s Lexusem LFA, jenž byl pojatý mnohem věcněji a skromněji. Ve výsledku na mě Lexus zapůsobil mnohem víc, přestože jsou oba vozy na podobné technické úrovni. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Není špatné se jedním okem podívat na to, jak se vyrábí auto, ve kterém nikdy nepojedu a které nikdy nebudu vlastnit. A pak to nemá být drahé ruční práce a omezená výroba (20 aut týdně, to u nás stihnout vyrobit více za 1/4 pracovní doby). ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama