Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na další variaci mého oblíbeného "Nelítostného souboje" jsem se docela těšil a přestože výsledek není takový, jak jsem čekal, akční klasice vyloženou ostudu nedělá. Již zmíněný film je připomenut hned na začátku, kdy dojde k přepadení transportu a film se po celou dobu pokouší o reálnější pojetí filmu o policajtech a zlodějích, ale ve výsledku se mu to daří pouze v tom minimu akčních scén, které nabízí. Zbytek filmu už kladné body nezískává, ať už se jedná o nevýrazný příběh, postavy bez špetky charizmatu (i Butler je pouze klasickou figurkou macho policajta) nebo přepálenou stopáž okusující dvě a půl hodiny. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Děr ve scénáři to má více, než švýcarský ementál, což si uvědomíte hlavně při ne až tak příběhově zvládnuté loupeži a pak při závěrečně pointě, která je všechno, jen ne chytrá. Přitom by chtěla být něco jako ´Obvyklí podezřelí´. A co tu jinak máme? Střet dvou silných osobností a příběh, který sází spíše na atmosféru, než akci, které se tu stejně na začátku a samém konci dočkáme. Tedy je to takový ´Nelítostný souboj´ ze second–handu, Butler není Al Pacino, Schreiber pak ani zdaleka osobností typu DeNira a Gudegast se na Manna dívá hodně zespoda s úctou. Ale když nebudu srovnávat, pak důraz na postavy, pozvolnější tempo, atmosférické reálie L.A. a ultra-macho Butler, tak jak ho chceme vidět, to všechno mi dost sedlo a ty čtyři mírně nadhodnocené hvězdy dám, navzdory té nevydařené pointě. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VY NEJSTE TI ZLÍ. TO MY!…“ /// Není loupež (přepadení banky) jako loupež (přepadení banky). A když už musíš loupit (přepadávat), tak bacha, aby po tobě nešel policejní gang G. Buttlera… Bankovní loupež orámovaná úvodní a závěrečnou přestřelkou s pokusem o fajn pointu. To uprostřed – takže plánování loupeže vs. (nestandardní) policejní práce je zajímavý, ale i celkem dlouhý… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju policejní drsňáky. 2.) Chystám se udělat banku. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(49%) Jeden z nejrozporuplnějších filmů. V podstatě ani nevím, co nám tento počin chtěl říct. Celé je to takové nezáživné a dějem a ani ničím jiným se to nikam v průběhu sledování neposouvá. První hodina je ještě docela vydařená a to díky G.Butlerovi, který svojí roli sehrál bravurně. Jenže to byl asi tak jediný klad snímku. Neříkám, že se zde najde plno nelogických děr, ale jako krimi to působí dost průhledně. Víme vše, co se stane a ta poslední část filmu se zloději mi přišla tak nezáživná, nudná, až jsem málem usnul. Butler se najednou vytratí, pak se ke konci ukáže, nevím, celé to bylo dost divné. Hudba – té jsem si nevšiml. Rozhodně jsem se vyloženě nenudil, ale opravdu kromě Butlera zde není o co stát. Technicky je to natočeno výborně, i přestřelky jsou celkem dobře nasnímané, i když moc nezaujmou. Vidím to na průměr, takovou tu slabší jednohubku. 2/3* - po dlouhém zvážení dávám silnou 2*. Víckrát bych si to ale nepouštěl, takových filmů bylo už natočeno mraky. Tohle mě moc neoslovilo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Gudegast má echt slabost pro duo krimi klasik z pětadevadesátého. A ani se to nesnaží skrývat čili je napodobuje seč mu síly stačí; od stylizace přes průběh až po jednotlivé zvraty. Ano, je to tedy "wannabe" hold dvěma klasikám od rutinéra bez vlastní invence více než co jiného, ale i takováto druhořadá neoriginální žánrovka může potěšit. A této se to daří perfektně, protože přesně trefila čistou esenci nekompromisních macho drsných krminálek. Akorát je tak otrocky scénu od scény okopírovaná od svých předobrazů, že vždy víte "na čem jste a co očekávat". Měla být o chlup kratší a odpustit si rodinné peripetie Nicka (nejsou zlé, ale otravně klišoidní a zbytečné, jelikož z nich nic nevzejde), protože jsou na překážku jinak veskrze sympaticky přímočaré podívané. Jde o typ chlapského bijáku, pro jaké se chodilo v devadesátkách do videopůjčoven. Tento je navíc tak dobrý, že by s přimhouřením oka obstál i v tehdejší konkurenci. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • V čase 1:16:08 se chystají šerifové do akce a jediný Big Nick (Gerard Butler) na sobě nemá žlutý nápis SHERIFF. Avšak v čase 1:49:00 už nápis má, a to zepředu i zezadu. (trainster6)
  • Velká většina natáčení probíhala v Atlantě, aby se využily státní daňové úlevy. (ČSFD)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama