Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 20. století Amerika přemýšlela o své budoucnosti – a vzhlížela k nebi. Správná posádka natočená podle knihy Toma Wolfa je příběh o tom, jak začala budoucnost. Vypráví o neohroženém testovacím pilotu Chuckovi Yeagerovi a sedmi průkopnických astronautech vesmírného programu Projekt Merkur. Philip Kaufman napsal scénář a režíroval svou filmařskou bravurou výcvik, hrdinství... a náhlou slávu, pro níž žádný výcvik neexistuje. Ed Harris, Barbara Hershey, Sam Shepard, Dennis Quaid a Fred Ward tvoří obsazení filmu, který získal 4 ceny Akademie. Vzhůru k nebesům, chlapci! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mám akúsi voľnú súkromnú top 20 najobľúbenejších filmov, medzi ktorými je Right stuff asi jediným, ktorý je u nás v podstate neznámy a nepoznám nikoho, kto by ho videl, alebo o ňom aspoň počul. Neviem, či sa mám púšťať do vymenúvania všetkých jeho kvalít, pretože mne všetko, čo je v ňom ukázané, akým štýlom je to natočené a ako sa chovajú postavy pripadá bezchybné, až geniálne. Obsahuje niekoľko krásnych filmových vychytávok a jednu dejovú odbočku, ktorá s dejom priamo nesúvisí, ale má svoje pevné miesto vo filme. Predstavte si, že niekto schopný a talentovaný natočí film o vývoji kozmonautiky a predstavte si, že ho natočí najlepšie, ako je v ľudských možnostiach. Takže iba toľko. No a tá plejáda nastupujúcej hereckej elity.... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Možná to nemuselo být až natolik romantizující a odlehčené, ale zase by to pak přišlo o tu tolik specifickou auru, díky které je ona olbřímí stopáž více než snesitelná. Každopádně pocitu, že to jsou násilně pospojované dva filmy (jeden o Yaegerovi a druhý o sedmi pionýrech vesmíru; a oba výtečné!), které spolu dohromady ne úplně štymují, jsem se nezbavil po celou dobu. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Dobre uceleny film, ktery mapuje pocatky americkeho dobyvani vesmiru. Pro fanousky zanru povinnost, ja se misty trosku nudil. Je sympaticke, ze se tvurci v dobe studene valky odprostili od zbytecneho vlastenectvi a patosu. Zvlast lety ve vesmiru jsou pusobive natocene. Sympaticke postavy v cele s vynikajicim Edem Harrisem. Celkem se divim, ze je tento film temer neznamy, coz je skoda... ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená (ač mnoho z pánů mělo svoje bohaté kariéry teprve před sebou) osmdesátková "Gravity", popis amerických počátků dobývání vesmíru, velké dobrodružství a zároveň oslava chlapáctví ve všech jeho podobách. Mimořádně povedené vyprávění - co jiného může důkazem, než fakt, že se divák ani jednou za ty více než tři hodiny nenudí? P.S.: V postavě Dennise Quaida se dá celkem snadno rozeznat základ pro Cruisova "Mavericka" z Top Gunu. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Dva filmy v jednom. Dva víceméně průměrné filmy v jednom. A tuny, opravdu tuny vaty! Vystříhat vatu, pokrátit vedlejší linku na Edwardsově letecké základně, více se věnovat samotnému projektu Mercury a přeobsadit nesnesitelného Quaida, mohl vzniknout (v mých očích) slušný film. Drze si dovolím ostře nesouhlasit s golfistou, Quaid se tři hodiny permanentně usmívá, celé tři hodiny si vystačí s jediným, frackovitě slizským úsměvem, to pro mě není zádné skvělé herectví. golfisto, vzpamatuj se ;-) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (37)

  • Ruské rakety, ktoré vidno pri štarte Gagarina a Sputniku, nie sú tie, ktorými sa naozaj štartovalo. Tieto rakety sú novšie verzie tých, ktorými sa vtedy štartovalo. (rexino)
  • Role Annie Glenn byla první filmovou rolí pro Mary Jo Deschanel, ženu kameramana Caleba Deschanela. (HellFire)
  • Bill Conti byl k produkci přizván tak pozdě, že skládal hudbu k již hotovému filmu. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama