Reklama

Reklama

Drobné si nechte

(festivalový název)
  • USA Keep the Change
Trailer

Obsahy(1)

Netečný švihák David a entuziastická Sarah se potkávají na sezení terapeutické skupiny kdesi v ulicích New Yorku. Zatímco on si pouze plní povinnost uloženou soudem, ona setkávání zbožňuje a účastníci terapie jsou pro ni nejbližšími přáteli. Nesourodá dvojice dostane jednoho dne společný úkol a ten ji zavede až na Brooklynský most, kde začne jedna velká romance. David a Sarah jsou jiní než většina lidí, a tak i svůj vztah pojímají s něžnou naivitou, která ale ústí v otevřenost mnohem větší, než bývá běžné... (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

mysakus 

všechny recenze uživatele

Poklona režisérce Rachel Israel, že se pustila do takového tématu. Pro mě o to příjemnější, že jsem mohl zažít diskuzi s režisérkou a herci v Karlovarském Puppu. Po konci filmu jsem při tleskání měl "husinu". Zajímavé vidět, jak si city mezi sebou projevují autisticky postižení lidé. Těším se na další film této režisérky. KVIFF 2017 ()

iN 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení letošních Varů! Romantických komedií z New Yorku už bylo nepočítaně, ale toto je jediná s autisty v hlavních rolích. Brandon Polansky v roli Davida zřejmě hraje sebe, protože jeho výkon je tak uvěřitelný, že mu nakonec věříte, že neumí (doslova) do pěti počítat a že všechny ty vtipy, co vypráví, jsou pro něj pouze prázdné fráze, že jim nerozumí. Naproti tomu Sarah málokdy ztratí svůj pozitivní vyzubený pohled na svět, takže celý film je velice osvěžující. Navíc pro ně muselo být největší odměnou "standing ovation" v thermalském Velkém sále, to bylo silné i pro mě. ()

Reklama

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Ne, tak tenhle film mě tedy rozhodně nebavil. Herecky sice dosti dobré, ale nebylo zde nic do čeho bych se mohl vcítit. Hlavní představitelé mi přišli velmi nesympatičtí a z celého castingu asi vyjde nejlépe ten velký gay. Asi dobré na pochopení situací lidí s podobným postižením, ale jinak slabota. Kdyby byl ten samý film o ,,normálních" lidech, tak by tu lidé dávali odpad za nezajímavý příběh kde se nic neděje. ()

dhejbal 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků o lidech s autismem, jejich začlenění do společnosti a navazování vztahů. Řekl bych, že tento film našel tu správnou polohu mezi posmíváním se autistům za jejich leckdy nespolečenské chování a přehnaně soucitným pohlížením na ně jako na lidi s nějakým nedostatkem. Skvělý zážitek ve Varech umocnilo setkání s hercem Brandonem Polanskym, který přišel před projekcí ke kinu Drahomíra pozdravit návštěvníky čekající ve frontě. Po filmu si pak s každým divákem podal ruku. Takových hostů na festivalech není nikdy dost. Herce jako Polansky, ač nejsou nějak notoricky známí, potkávám mnohem raději než viditelně otráveného a neochotného držitele Oscara. ()

najtsadou 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh dvou lidí s poruchou autistického spektra a velmi dojemný konec. Pro mě má tento film ještě jiný rozměr, oba hlavní protagonisté byli přítomni promítání ve Velkém sále hotelu Thermal a závěrečný potlesk ve stoje, kde se k nim zaplněný sál otočil, byl ten nejsilnější zážitek, který jsem na KVIFF 2017 zažil. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Bába z ledu vyhrála cenu za nejlepší scénář

Bába z ledu vyhrála cenu za nejlepší scénář

28.04.2017

Snímek Bohdana Slámy Bába z ledu vyhrál cenu za nejlepší scénář na festivalu Tribeca v New Yorku v soutěžní sekci International Narrative Competition. Film na festivalu osobně uvedli režisér Bohdan… (více)

Reklama

Reklama