Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi, že hlavný hrdina síce nebol veľký mysliteľ, ale bol dobrosrdečný a správal sa pekne ku zvieratám. Keby nežral tie rezne, možno by som dala aj plný počet. Príbeh aj postavy boli celkom autentické. Nie, že by som sa rehotala na celé kolo, ale niečím si ma film získal. Snáď to bolo tou bezprostrednosťou. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Vlastně jen další zcela zbytečný film na jedno použití, se scénářem, jenž by spíše seděl k bakalářské povídce a vedlejšími postavami, které dělali všemu jen zoufalé křoví - Budařův nácek, Lubošův bratr či romský spoluobčan trpící gigantismem, jehož love story byla v příběhu taky k ničemu. Film Vorlovými neduhy trpí. Opět otravné záběry obličejů přes celou TV či záměrné pitvoření (slečna výčepní). I přes všechny tyto režisérovy klasické výjevy, lze z filmu cítit určitou pokoru a skromnost k obyčejnému životu...rodinnému štěstí. I slušné herectví si lze užít, sám Kohák sice hraje stejně jako v reklamě na svou oblíbenou banku, nicméně např. Holubové role velmi slušela a Petra Špalková je pro mne dost silné želízko v ohni současné české kinematografie, nicméně v této slabé komedii s prvky dramatu toho moc ukázat nemohla. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nám s vesnickými komediemi roztrhl pytel. Nevím co režiséry na tom tématu toliko zajímá, snad jakási lacinost. Lacinost a zdánlivá jednoduchost v tvorbě jakýchsi karikatur lidiček z venkova, pachtících se se svými osudy. Jenže to je chyba lávky a proto také nejedna z komedií tvrdě pohořela. Samozřejmě se bavím o hodnotitelném typu filmů, nikoliv o Babovřeskách a spol... Vorel když něco točí, tak ví o čem točí. Nemá potřebu zesměšňovat a i když jsem se u filmu nad tím vesnickým prostředím občas musel upřímně usmát, hlavní hrdina mi k smíchu nepřipadal ani na chviličku. A tady asi začíná to nízké hodnocení tohoto filmu. Když tam hraje Jakub Kohák, známý to ( a většinou i velmi vtipný a pohotový) srandista, musí být přeci film pěkná prča, řekl si asi někdo. A ejhle. Ona není. Vorel šel na látku jinak a já měl chvilku pocit, že vlastně koukám na takovou českou verzi románu Na plechárně. Vorel až Steinbeckovsky se stejným zaujetím a sympatiemi vykresluje hlavního hrdinu takovým jakým je (ač je to looser a pod hrdinou si představíme hnedle někoho jiného) a i když tomuto hrdinovi osud nerozdal zrovna ty nejlepší karty, získá mu Tomáš Vorel u diváka nakonec sympatie a respekt. A to se v našich vodách nevídá, natočit něco takhle čistě civilně je totiž strašně těžké a já tohle počítám! Sice to není na úplně čisté 4, ale za to nízké hodnocení a nepochopení musím filmu krapet pomoci. Žánrově bych to také neřadil mezi čistokrevné komedie (což samo o sobě filmu škodí) a přidal bych tam - drama. Jakub Kohák stejně jako v Teorii tygra podal s přehledem skvělý herecký výkon, byť by se někomu mohlo zdát, že moc nehrál. Dávám tedy za 4 sifony a jsem moc rád, že ještě někdo umí filmy z vesnice točit. * * * * ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+1* slabota ve všech směrech. Ale pokud máte chuť na lehkou civilní komedii o nesmělém a nesamostatném instalatérovi a nemáte moc velké nároky, tak si pošušňáte. Já nedokážu dát ani 2 hvězdičky - herecké výkony byly slabé, příběh předvídatelný a skoro se nebylo čemu smát. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

rascool odpad!

všechny recenze uživatele

Vidlácká komedie. One vidlák show. Kohákova největší role a jestli jsou čeští režiséři všímaví, tak to bude jeho poslední role. Je to marné. Trapné. Pošetilé. Pochmurné. Vesnický život je prostě podle tohoto filmu největší odpad - což já si tedy nemyslím. Vzrušení? Impotence instalatéra. Akce? Rozbitá držka instalatéra. Erotika? Honba za pokladem bílého potoka při vzpomínce na vjetnamskou dívenku. Odpad za Gabču Vyheclovanou! Její role byla stejně důležitá jako její videa na Jůtub - naprosto k hovnu. :) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Předpremiéra 24. 9. 2016 byla v letním kině v Tuchlovicích vzdáleném necelých 100 metrů od domu filmového instalatéra. (shadowrun)
  • Pro představitelku maminky Evu Holubovou byla na zakázku vyrobena speciální paruka z pravých vlasů, jelikož podle tvůrců normální paruka nepřicházela v úvahu. (Fenk)
  • Hokejový zápas mezi Finskem a Českem, který z postele sledují Luboš (Jakub Kohák) se Sýkorovou (Petra Špalková), byl odehrán 12. února 2011. Česká hokejová reprezentace jej prohrála 2-3 po prodloužení. (pavelvojta)

Reklama

Reklama