Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Luboš Cafourek je svérázný instalatér z vesnice Tuchlovice u Prahy. Je zručný a poctivý, se vším si poradí, žádné práce se nikdy nezalekne. Nemá auto, za zákazníky jezdí na kole, nebo autobusem, nebo se nechá vozit. Mobil nepoužívá, telefonáty za něj vyřizuje jeho matka, která mu také vaří, nakupuje, pere, dělá účetnictví a řídí chod celé domácnosti. Luboš má vždy na všechno nečekanou a vtipnou odpověď, ale praktický a společenský život mu uniká mezi prsty. Za práci si nedokáže říct pořádné peníze, kamarádům opravuje zadarmo a to, co vydělá, hned utratí za jídlo pro toulavé kočky, nebo prosází. Luboš všechno nepříjemné odsouvá na „později", nebo na „uvidíme". Všechny jeho pokusy o kontakt se ženami končí fiaskem, mamka se marně snaží, aby syn konečně získal partnerku... Vesnická komedie Instalatér z Tuchlovic je o muži, který všem všechno opraví, ale vlastní život spravovat nedokáže. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (468)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2016 natočil český režisér Tomáš Vorel starší snímok "Inštalatér", v ktorom stvárnil hlavnú úlohu svojrázny herec Jakub Kohák. Keď som si ho pozrel, tak som sa sám seba pýtal, že o čom to vlastne bolo. Zdanlivo úplne o ničom. V podstate nevýrazný príbeh dedinského, zajakajúceho sa štyridsiatníka, ktorý žije v rodinnom dome s matkou, chlastá prvú ligu a opravuje ľuďom hajzle. Čo to je?! Ale akosi som to nemohol dostať z hlavy. Takže musím uznať, že to vo mne zanechalo divácky dojem. Jednoduchosť tohto filmu je jeho devízou. Tiež aj kohákovské herecké kreácie Jakuba Koháka tomu zvyšujú kredit. Ja tie tri hviezdičky tomu dám. *** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale mne sa táto dedinská záležitosť vlastne páčila. Kohákovi síce nemuseli dávať rečový defekt, to zvládne v pohode aj sám vlastnou prirodzenosťou, ale malo to celkom dobrú vidiecku atmošku, taký civilný život, dosť reálny myslím. Niektoré veci by som samozrejme oželel, napríklad som nemusel vidieť ako si Kohák pri otvorenom okne honí, ale inak ok. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nám s vesnickými komediemi roztrhl pytel. Nevím co režiséry na tom tématu toliko zajímá, snad jakási lacinost. Lacinost a zdánlivá jednoduchost v tvorbě jakýchsi karikatur lidiček z venkova, pachtících se se svými osudy. Jenže to je chyba lávky a proto také nejedna z komedií tvrdě pohořela. Samozřejmě se bavím o hodnotitelném typu filmů, nikoliv o Babovřeskách a spol... Vorel když něco točí, tak ví o čem točí. Nemá potřebu zesměšňovat a i když jsem se u filmu nad tím vesnickým prostředím občas musel upřímně usmát, hlavní hrdina mi k smíchu nepřipadal ani na chviličku. A tady asi začíná to nízké hodnocení tohoto filmu. Když tam hraje Jakub Kohák, známý to ( a většinou i velmi vtipný a pohotový) srandista, musí být přeci film pěkná prča, řekl si asi někdo. A ejhle. Ona není. Vorel šel na látku jinak a já měl chvilku pocit, že vlastně koukám na takovou českou verzi románu Na plechárně. Vorel až Steinbeckovsky se stejným zaujetím a sympatiemi vykresluje hlavního hrdinu takovým jakým je (ač je to looser a pod hrdinou si představíme hnedle někoho jiného) a i když tomuto hrdinovi osud nerozdal zrovna ty nejlepší karty, získá mu Tomáš Vorel u diváka nakonec sympatie a respekt. A to se v našich vodách nevídá, natočit něco takhle čistě civilně je totiž strašně těžké a já tohle počítám! Sice to není na úplně čisté 4, ale za to nízké hodnocení a nepochopení musím filmu krapet pomoci. Žánrově bych to také neřadil mezi čistokrevné komedie (což samo o sobě filmu škodí) a přidal bych tam - drama. Jakub Kohák stejně jako v Teorii tygra podal s přehledem skvělý herecký výkon, byť by se někomu mohlo zdát, že moc nehrál. Dávám tedy za 4 sifony a jsem moc rád, že ještě někdo umí filmy z vesnice točit. * * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa to tak vezme, tak Instalater z Tuchlovic je vlastne klasická romantická komédia. Viac menej je nám od začiatku jasné, s kým Luboš skončí, i keď je tu ženských viacero a občas zapochybujeme. Chvíľu sa pasívny hrdina snaží ako-tak sám, chvíľu mu dohadzuje známosti maminka, chvíľami sa snažia miestne ženské. Po dlhej dobe mi ani nevadilo, že všetky postavy sú iba typmi a do nejakých psychologických hĺbok sa nejde, ale to je aj tým zvoleným žánrom. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem výživnější kousek. Jakoby Vorel pomělu ztrácel dech. Jeho první kousky měly mnohem větší šťávu. Postrádala sjemvětší venkovskou atmosféru, takový týpek měl mít na sobě aspoň ošouppanou vyblednou kšiltovku. Hlavní konflik byl mdlý stejně jako závěrečná dohra. Chyběla mi nějaká ta pomyslná třešnička na dortu pro samotný závěr. Možná proto, že ani ten dort nebyl nic moc ... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy jde Luboš (Jakub Kohák) instalovat ohřívač k chovateli plazů, si zahrálo 10 hadů a 2 leguáni. Točilo se to u reálného chovatele hadů v Žihli v paneláku, kde s nimi reálně bydlí. „Natáčení s leguánkou Filoménou proběhlo bez problémů, koukala se a hejbala přesně na povel. Ale hadi se tyčili zcela jinak, než jsme chtěli,“ popisuje režisér Vorel úskalí režírování plazů. (Zdroj: Česká televize)
  • Film byl inspirován skutečným instalatérem z Tuchlovic, Timotejem Šulko. (Zdroj: kladensky.denik.cz) (P. J. D.)
  • Předpremiéra 24. 9. 2016 byla v letním kině v Tuchlovicích vzdáleném necelých 100 metrů od domu filmového instalatéra. (shadowrun)

Reklama

Reklama