Reklama

Reklama

Predátoři 3D

(festivalový název)
  • Velká Británie Incredible Predators 3D
Krátkometrážní / Dokumentární
Velká Británie, 2017, 40 min

Obsahy(1)

Soutěž nejrychlejších a nejvychytralejších nebo největších a nejšikovnějších. Jako každá hra má svého vítěze a poraženého, tak i v přírodě živočišné druhy navzájem soupeří. Překvapivě jsou to právě predátoři, kteří častěji v lovu neuspějí. Ať už se jedná o nejrychlejší zvíře na zemi – geparda, který se skrývá před osamělou impalou, nebo největší druh – plejtvák obrovský, schopný nabrat najednou objem vody odpovídající jeho celkové hmotnosti, což je přibližně 200 tun. Strategie predátorů jsou samozřejmě odlišné, a ne vždy je jejich základem rychlý pohyb. Křižák Darwinův, vyskytující se převážně v dešťových pralesích, si dá na čas, jeho zbraň je 25 metrů dlouhé vlákno zdobené pavučinami visícími nad řekou. Jednoduché to v posledních letech nemají ani lední medvědi. Úbytek ledových ker zapříčinil nedostatek tuleňů odpočívajících na jejich povrchu. Ve fascinujícím dokumentu promítaném ve 3D odhaluje kamera detailní přípravy a samotný boj o přežití těchto silných zvířat. (Academia Film Olomouc)

(více)

Recenze (3)

Móó 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nejsem moc zastánce 3D filmů, tady to opravdu sedělo. Dozvěděla jsem se spoustu zajímavého, viděla skvělé unikátní záběry a někdy to byla dokonce i legrace. :) ()

SamVimes

všechny recenze uživatele

Zajímavé, pestré, zábavné, místy i vtipné a vizuálně vždy poutavé. Právě pro tyhle projekty se perfektně hodí 3D, ne pro laciné triky ve většině blockbusterů... Seriálové fanoušky tady ještě potěší vypravěč - pan Eko ze Ztracených. ()

Reklama

Reklama