Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (410)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Bezproblémovo sledovateľné, miestami vtipné, s fajn hereckou crew, ale aj tak skrz naskrz maximálne trocha nadpriemerné, pretože War Dogs je film ako taký na buddy komédiu málo komediálny a na dramatický príbeh obchodníkov so zbraňami málo dramatický, dosť neosobný, príliš plytký a neprepracovaný. Jednoducho mix žánrov, ktorý skvelo fungoval napríklad už v mnoho krát skloňovanom Vlkovi z Wall Street, pretože Vlk z každého žánru vyšťavil maximum, ale tu to Phillipsovi skrátka extra nevyšlo. War Dogs neurazia, ale ani nenadchnú. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Tyhle mafiánské příběhy mám rád. Sledovat zrod gangsterů v podstatě z ničeho, kteří postupně nabývají respektu okolí, hromadě peněz atd. atd. sleduju pokaždý s radostí, páč je tohhle odvětví děsně rozmanitý. Největší lákadlo k navštívení biografu v tomhle případě byl jednak režisér Todd Phillips , kterej umí dát filmům říz, vtip i odlhčenou atmosféru (Starsky & Hutch, Mládí v trapu, Pařba ve Vegas), a taky herecké duo Teller-Hill. Film se rozjíždí celkem lenivě a trvá nějakou chvíli, než jsem se do sledování zabořil - to když kluci musí odjet na vlastní pěst do Jordánska a střední východ vyjednávat a řešit průsery. Tam se taky odehrává nejlepší část filmu, kdy se například dvojice musí odkázat na devítiletého tlumočníka nebo na kamionovýho pašeráka. Vysloveně jsem se během sledování nenudil, ale ani mě za celou svoji stopáž v podstatě ničím nenadchnul. Určitě to nikoho od zkouknutí odrazovat nebudu, ale pokud někdo bude mít chuť na odlehčenou mafiánovku, doporučím spíš Prostředníky. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle gangsterské vzestupy a pády. Líbil se mi Vlk z Wall Street, líbil se mi Pain and Gain a War Dogs jsou taktéž boží. Sledovat hlavně Jonaha Hilla = extázi. Jeho parťák mu ostudu rovněž nedělá. Hudební složka jak už to v podobných filmech bývá zvykej představuje parádu na druhou. Není si vůbec na co stěžovat. Ba právě naopak. Bylo mě líto když film skončil a hrozně se těším na další podobný dospělácký nášup. Todde Phillipsi bravo! Nečekal jsem že mě ještě někdy oslníš. 85% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Patrně není těžké občurat vláďu jŮeSÁj; stačí mít jen o trošku víc fištrónu, což podle vyznění filmu znamená být evolučně alespoň nad úrovní mloka. Klukům jsem fandil víc než naší repre na Euru, však oni taky předvedli výkon, který by odrovnal i Ronaldův účes. Největší slabinou filmu je dementní překlad názvu, o kterém až se dozví Phillips, napíše nám scénář o spoďárech na Hradě. Jo a prosím vás, máte někdo číslo na Aničku? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Být mezinárodním obchodníkem se zbraněmi je nepochybně velmi výnosný podnik, chce to jen dávku bezohlednosti, sobectví, obchodní talent. A vyznat se v nelegálních praktikách. S vašimi zisky roste nejen ego, vzrůstá i šance, že půjdete do vězení. Kamarádi David (Miles Teller) a Efraim (Jonah Hill) představují všechno výše popsané, jen cítíme, že David (Milles Teller), který je i zároveň vypravěčem příběhu, je z dvojice tím lepším. Jenže Efraim je nejzajímavější postavou celého filmu, moc o něm sice nevíme, v podstatě nevede žádný soukromý život, na rozdíl od Davida, který má ženu a dítě, ale Jonah Hill se prostě umí do svých rolí položit. Film nemá úplně záživný ráz, jsou zde sekvence, které toho moc s divákem neprovedou. Když oba borci pašují zbraně přes nebezpečné území Jordánska, je to relativně napínavé, jenže to trvá jen krátký úsek. Tím chci sdělit, že ve filmu není žádná akce. Film má hodně dialogů, v nichž se jede pořád podle stanoveného metru nabídka vs. poptávka. Z menšího kšeftu je větší kšeft, pak mega kšeft astronomické hodnoty pro spojence v Afghánistánu, do toho utrácení peněz a návštěvy diskoték. Jak celé obchodování přesně funguje, je vykresleno ne úplně dostatečně. Nebylo sice nutné zjišťovat, jak se Efraim k této práci dostal a zda je tak opravdu zdatným obchodníkem, jakým se dělá, nicméně dojem, že je obchodování se zbraněmi pro každého, kdo umí přebalit zastaralou munici, čím dál narůstal. Todd Phillips, naprosto atypický režisér pro drama podle skutečných událostí, z toho udělal solidní "diskotéku". Co chvíli filmem zní nějaký hit z dob minulých. Na poslech příjemné, bez těch písničkových podkresů by to ale vůbec nebylo působivé. Pro Phillipse je to vůbec první drama, do té doby se specializoval na komedie, z jeho stáje vzešla série "Pařeb". Produkčně film zaštítil i jeden z jejich představitelů, Bradley Cooper na nás dělá přes brýle zlověstný kukuč. S tímhle počinem jsme se vrátili o dekádu zpět, chlapci šli po penězích, zapletli se se špatnými lidmi, pak hrozba kriminálu. Vzešel z toho technicky dobře udělaný film, scenáristicky a režijně to už takové terno nebylo, bylo to i zdlouhavé. Z filmu si budu pamatovat Jonaha Hilla, dekolt Any de Armas a sled scén nesoucích se v hudebním rytmu. Na sugestivní drama to tolik nešláplo, o komedii, uvedenou v popisu, to vůbec nezavadilo. Obyčejný průměr, který stačí vidět jednou. Film bych si opětovně hned tak nedal. Zbytečně přechválené. 5/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Pri rozhovore v Miami na pláži v pozadí pri pohľade na Efraima Diveroliho (Jonah Hill) dvojica muž - žena odchádza. Pri opätovnej odpovedi Davida Packouza (Miles Teller) je tento pár na druhej strane a prichádza. (speedy7929)
  • Je iróniou, že posledné meno herečky Any de Armas, ktorá si zahrala Iz, odporkyňu zbraní a vojen, sa dá zo španielčiny voľne preložiť ako "zbrane". (MikaelSVK)
  • Film tvrdí, že David Packouz a Efraim Diveroli boli rovnakého veku. Diveroli bol starší o tri roky. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama