Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal hovoriť o filme s absolútne strašným marketingom a mizerným trailerom, ktorý ma ale v realite nakoniec príjemne prekvapil a maximálne prekonal všetky moje očakávania. Nie som veľkým fanúšikom Jonaha Hilla a má veľa momentov, kedy mi prišiel otravný a Ana De Armas nám minulý aj tento rok ukázala, že si nevie vybrať zrovna najlepšie filmy. Exposed a Knock Knock hovoria za seba (pričom v druhom spomínanom filme bola ešte aj neskutočne otravná). Ale po tom, čo som film dopozeral, nielenže som mal pocit, že sa pozerám na celkom inteligentný film s myšlienkou, ale súčasne som mal pocit, že je to film, ktorý dokáže aj niečo naučiť. Moment, kde však pre mňa zlyhával bola miestami jeho komédia. Sú tu dobré vtipy, na ktorých som sa zasmial, no rovnako je tu aj dosť fórov, ktoré akosi nefungovali. Ale Miles Teller a Jonah Hill robia dosť na to, aby tento film predali. Snažia sa a musím ich snahu aj celkom oceniť. Obaja fungujú dobre aj ako tím a majú medzi sebou dobré dialógy. Ale komédia je práve to, na čo sa film sústredí najmenej. Viac je to práve krimi dráma s ukážkou toho, ako kedysi fungoval (a možno aj teraz ešte funguje) americký trh so zbraňami a ako sa hľadajú rôzne okľuky na to, ako zarobiť čo najviac peňazí a zhrabnúť najlepšie zakázky. Ja som si sledovanie užil, nenudilo ma to a skutočne som sa zasmial ako "Marlboro" (áno, tak sa volá jedna z postáv) tankoval do auta benzín za jazdy v Iraku. To ma pobavilo. Celkovo film môžem doporučiť a myslím si, že si ho môžete užiť. Jedno príjemné prekvapenie tohto roku Hodnotenie: B+ ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak je to možné, ale z Jonaha Hilla se pomalu ale jistě stává herec, a ne jen ultimátní kokot. Kokotem tedy tady pořád ještě je, ale to jen proto že mu to předepisuje scénář. Ale jinak je vlastně v pohodě. Co v pohodě moc není, je představovat ultimátní zmrdy živících se z války jako vlastně docela v pohodě týpky s jen trochu ostřejším povoláním, ale to ať si každý přebere sám. 7/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Válka je hlavně kšeft a kto tvrdí že ne, tak buď je blbej, nebo v něm jede.. '' --- Parádní filmeček, který strčil Nicholase Cage coby podobného obchodníka v jiném filmu do kapsy. Kucí měli víc štěstí než rozumu a fakt se divím, že je neoddělala nějaká mafie či bezpečnostní agentura nějaké korporace živící se výrobou a prodejem zbraní. Jestli pak hoši poptávali také našeho výrobce nábojů SaB ve Vlašimi? :-). Moc mně to bavilo. Mít však doma Anu de Armas, tak netrajdám po světě a jsem doma pěkně v pelíšku s tímhle koťátkem... Amerika je země příležitostí a odvahy. Tihle to zkusili a chvilku jim to vyšlo. Ale to s těma drobkama, které žraloci nechtějí a nechávají být, je svatá pravda ... 4 přebalené bedny nábojů do AK47! * * * * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bavilo i nudilo zároveň. Zajímalo mě, zda se budu bavit i poté, jakmile se pánové začnou ucházet o zakázky pro americkou armádu a dostanou se někam na horkou půdu. Nebavil. Je to utahané a vlastně i zbytečné. Jeden je obratný manipulátor a ulhaná sketa, druhý je naivní trouba, který ctí alespoň určité zásady. Dostanou se k obří vládní zakázce, půjde jim o kejhák, tvůrci se snaží trochu pošpinit systém a nabídnout satirický nadhled, ale divákovi je to šumák. A vůbec jim nevěří, že mají žít na hraně a obchodovat jak žraloci z Wall Street. Nic sofistikovaného se k nám nedostane, dramatického jakbysmet a bohužel i s humorem je to velmi podobné. Možná jen protivný hekavý smích Jonaha Hilla si budu nějakou dobu pamatovat. Todd Phillips chtěl zkusit něco serióznějšího, nicméně vypráví hrozně nezajímavě. A když je divákovi jedno, zda Miles Teller začne zase dělat maséra, nebo Hilla v Bagdádu znásilní deset Iráčanů, je něco špatně. Mnohými skloňovaný Vlk z Wall Street je totálně jiná liga!! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

V daném filmovém žánrů je přece jen mnohem lepší Obchodník se smrti. Ale i tak Váleční psy alias Týpci a zbraně (český název má blíže k názvu knižní předlohy) dokážou na pár místech rozesmát a i možná morálně poučit. Pokud tedy od filmu podle skutečných událostí v této kategorii morální poučení chcete. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Skutoční David Packouz a Efraim Diveroli nikdy neboli ani v Iraku, ani v Albánsku. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama