Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie, která umí přepnout na drama a funguje. Až bude těhotná moje přítelkyně, vim co dělat. Škoda pomalejšího úvodu a několika hluchých mist. Nebýt Hilla je ten film poloviční. Už jen ten otravně falešný smích je na Oskara. Povedený soundtrack. Seru na amerického daňového poplatníka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Díky tomuto filmu se divák dozví spoustu zajímavostí. Vybavit jednoho amerického vojáka stojí například $17 500. To, že je válka jedním obrovským ekonomický byznysem, už dnes zřejmě nikoho nepřekvapí a nikdo o tom nepochybuje. Film se s námi podělí o příběh dvou menších podnikatelů, kteří se rozhodli právě na válce přiživit. Divák sleduje jejich vzestup a pád a celkem příjemnou cestou se seznamuje s tím, co všechno by měl mít člověk zmáknuté, kdyby se rozhodl začít obchodovat se zbraněmi. Miles Teller zde hraje tu kladnou postavičku, která má dokonce rodinu a trošku toho svědomí. Naopak Jonah Hill zde hraje toho klasického cool tlouštíka, který se stará o nějaký ten humor. Ani přes atraktivní téma se režisérovi úplně nepodařilo vybudovat nějak nadstandardně poutavou dějovou linii. Film osloví diváky pouze několika momenty. Jako celek působí maximálně průměrně. Skoro dvouhodinová stopáž se mi zdá extrémně zbytečná. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Od Todda Phillipse jsem krom dvou filmů viděl všechny a od prvního traileru jsem byl zvědavej i na War Dogs, ale až z první českou recenzí jsem zjistil, že tady se jen z části jede na vlně Hangoveru a překvapivě a atypicky pro tohoto režiséra se jede více navážno. Opravdu je tam i troška Scorseseho Vlka, ale ze všeho nejvíc si film nezadá s obchodníkem se smrtí, přičemž mi i přijde, že několik scén je obšlehnutých úplně. Opět tlustý Jonah Hill ale svými hláškami dokazuje, že to filmu ničím neubírá a po standardně pomalém začátku přijde dramatičtější druhá polovina, která filmu sedí nepoměrně více a i díky provařenému písničkovému soundtracku (který je nyní opět vlivem lákavě výdělečných hudebních streamovacích služeb v módě) se jedná o svižnou satiru, kterých zase není tolik, minimálně těch dobrých...8/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Výborná komediálna dráma, kde tej humornej stránky nie až tak moc, ale akčnej drámy zase spústa. Hlavne druhá polovica filmu je skutočne pútavá. Celkom je to taký mix Vlka z Wallstreet a Obchodníka so smrťou. S poučením, že ilegálna činnosť sa našťastie nie vždy vyplatí. Plný počet dávam napriek nie top hercom. Teller a Hill sú takí poloherci, ale na dané roly maximálne vhodní. Snímok má svoje poučenie a odkrýva americký obchod so zbraňami tak, ako sme to všetci tušili. Summa summarum je to veľmi zaujímavý a príťažlivý film. Z kina som odišiel nad očakávanie spokojný. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Patrně není těžké občurat vláďu jŮeSÁj; stačí mít jen o trošku víc fištrónu, což podle vyznění filmu znamená být evolučně alespoň nad úrovní mloka. Klukům jsem fandil víc než naší repre na Euru, však oni taky předvedli výkon, který by odrovnal i Ronaldův účes. Největší slabinou filmu je dementní překlad názvu, o kterém až se dozví Phillips, napíše nám scénář o spoďárech na Hradě. Jo a prosím vás, máte někdo číslo na Aničku? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Aj keď sa ústredná dvojka rozhodla prebaliť čínske náboje AK-47 7.62 do obalov bez označenia, v skutočnosti by to moc nepomohlo, nakoľko je na každom náboji vyrazený rok výroby aj informácie o továrni, kde boli vyrobené. (Real Tom Hardy)
  • Film tvrdí, že David Packouz a Efraim Diveroli boli rovnakého veku. Diveroli bol starší o tri roky. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama