Reklama

Reklama

V přístavu

  • USA On the Waterfront (více)
Trailer

Bývalý boxer Terry Malloy (Marlon Brando) se klidně mohl stát šampiónem, místo toho ale dře pro Johnnyho Friendlyho (Lee J. Cobb), předáka ve zločinem prolezlých docích. Když Terry nevědomky zaviní smrt jednoho ze vzpurných dělníků, pronásleduje ho pocit viny. Ale až láska k Edie Doyle (Eva Marie Saint), sestře zabitého muže, Terrymu ukáže, jak hluboko padl. Pak násilnou smrtí umírá i Terryho bratr Charley (Rod Steiger), protože odmítal vlastního sourozence zavraždit, a Terry se rozhodne Friendlyho zločinecké impérium rozbít. Nezapomenutelné drama o Terryho vykoupení patří mezi nejuznávanější filmy všech dob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je to tak uzasny film, ze si skutecne zaslouzi 8 Oscaru vcetne nejlepsiho filmu? Ani omylem! On The Waterfront ve skutecnosti neni ani dobry film. Krome nudy se zde vazne moc nenachazi a co ten hype okolo Marlona Branda? Jeden z nejlepsich hercu vsech dob? Come on, podle mdleho vykonu, ktery zde podal fakt ani ve snu (a opet oscarove ocenen). Ocividne dalsi rok, kdy akademici do jednoho jeli na houbickach. 2/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V přístavu je samozřejmě výborný film, nezapomenutelně zahraný, nasnímaný i ozvučený, ale od osmioskarového trháku jsem asi očekával více než jen další variaci na téma násilnické gangsterské nadvlády a sociální nerovnosti. Jednoduchý příběh je přitom občas přehnaně dramatizovaný a zidealizovaný, což sice navyšuje jeho působivost a mravní hloubku, ale "krutá realita" podřízené pracovní třídy mě nezasáhla tak silně, jak asi bylo zamýšleno. Kvůli čemu ale opravdu stojí film vidět, a kvůli čemu hlavně získal takový věhlas, je jednak pedantsky živočišný výkon Marlona Branda (něco takového, co v dnešní době dokáže leda Tom Hardy) a pak také podmanivě stylizovaná forma spojená se správně depresivním prostředím, z něhož lidská špína přímo sálá. Určitě jsem zvědavý na ostatní Kazanovy snímky.... 80% ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Hviezdne obsadená dráma, ktorej téma ma až tak nezaujala ako remeselné spracovanie. Spracovanie, ktoré si dovolím tvrdiť, je na 50. roky nadčasové. A spolu s hereckými výkonmi - hlavne Brando a Cobb hrajú perfektne - tomu dodávajú tú správnu atmosféru. Steigera som takmer ani nespoznal a Malden v roli kňaza je nečakane akčný. Príbeh sa sprvu pomalšie rozbieha, ale od polovice naberie solídne tempo, aj bez nejakej väčšej akcie. Gangsterka, ktorá s trochou nadsázky by šmakovala aj komunistom. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím.. Brando byl určitě zajímavá osobnost a já bych rád naskočil na tu povídačku o tom, že je to nejlepší herec co kdy žil a tenhle film je prostě úžasný.. Ale zkrátka to tak nevidím.. Ten příběh je naivní, moralistická banalita a Brando-jakkoliv je dobej-nepředvádí nic z čeho by mi spadla brada.. Má to své momenty (např.dialog v taxíku, několik parádních obrazů a zajímavě řešených scén), ale jako celek je to spíše taková otravná, zubem času nahlodaná pohádka.. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Film může v určitých chvílích působit poněkud pateticky, zejména ve scéně, kdy se hlavní hrdina rozhodne jednat správně (nebo "správně"?) a potom také, když se dělníci semknou a dají sbohem svému odborovému předákovi, který je vykořisťoval. Přesto je to ale zejména v kontextu doby vzniku film, který se právem zapsal do dějin kinematografie hodně velkým písmem. Marlon Brando zahrál výborně a spolu s ním snad všichni, kdo byli obsazeni. Jedině představitelka Eadie mi moc neseděla, ale to se dalo přežít. Jsem rád, že jsem ten film konečně mohl vidět. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (33)

  • Filmový debut Evy Marie Saint, která za svj výkon obdržela Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlější roli. (Kulmon)
  • Film je zařazen na seznamu "nejvýznamnějších filmů", který vydal Vatikán v roce 1995 na přání papeže Jana Pavla II. Nachází se v kategorii filmů, které jsou významné svou uměleckou hodnotou. (gjjm)
  • Natáčanie trvalo 36 dní. (Paldiny)

Reklama

Reklama