Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (765)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Si myslim, že tímhle směrem už se marvelovský omalovánky dál nedovalí. Triky jsou super (jako vždy), vkusně pubertální humor OK (osvědčená klasika), příběh... meh. Celá zápletka kolem záporáka je bohužel intergalakticky imbecilní a jediná její výhoda je, že díky Mysteriovým projekcím může předvádět roztodivný vizuální kejkle (což ovšem dělá tak na půl plynu). Ve výsledku je to pořád jen další variace na totéž. Uvidíte, zapomenete. MCU bude potřebovat novej impuls. Potěší vlastně jen za potitulkový scény, který jsou tentokrát správně podrazácky humorný a dokazujou, že si tvůrci celej ten cirkus taky občas dovedou škodolibě namazat na chleba. 5/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Hm, tak zase průměr. Už první Spideyho sólovka mě dost minula, a ta druhá je občas vyloženě útrapná. Celý nápad s výletem do Evropy nebyl marný, jen by na něj nesměla vyrazit kupa nezajímavých postav, které mají zbytečně moc prostoru. Peterovi spolužáci (a učitelé) většinu filmu jen bezcílně melou, takže se člověk musí chytat těch pár akčních scén, které… se do dějin žánru také nezapíší? Čekal jsem, že to zachrání alespoň nadějný Mysterio. Chudáka Gyllenhaala ale semlel nevýrazný scénář, takže mezi plusy patří jen Tom Holland, Zendaya a humor, na který se tlačí tak mocně, že to sem tam prostě klapne. Jako celek je tedy Daleko od domova vcelku zbytečné plácnutí do vody, u něhož jsou paradoxně nejlepší dvě potitulkové scény. Kéž by byly takhle povedené i ty dvě hodiny předtím! (6/10) ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Feel-good dobrodružství, které na 4 hvězdy vytahuje více aspektů a jejich svěží souhra - časté přesuny po fajn evrospkých lokacích, větší prostor pro mentorsky příjemného Jona Favreaua, časté napojení na Tonyho Starka a efektní technologické hrátky Mysteria, paralelující samotné kouzlo filmové iluze. A taky hezky vykreslený vnitřní boj Spider-Mana s vlastní odpovědností a nevyhnutnými očekávaními od sebe samotného. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nejen výborné pokračování příběhu Spider-Mana (a Petera Parkera... a Noční opice), ale také výborné rozvinutí celého Marvel světa, který po Endgame prodělal opravdu zajímavé změny, z nichž může scénář těžit - a také těží. Snad jen záporák mohl být lepší (Vulture v minulém filmu nasadil laťku velmi vysoko), ale promakané a nápadité skvělé scény s iluzemi jsou dost solidní kompenzace té předvídatelnosti. Líbí se mi, jak se ze Spider-Mana teprve stává ten opravdový Spider-Man (akorát strýčka Bena mu dělá někdo jiný, že ano) a jak Peter Parker nezapomíná na to, že má být také Peterem Parkerem. Tom Holland je v té roli senzační a Zendaya ještě lepší než minule. Komedie, akce, překvapení, všechno tu je. Režie bezproblémová, hudba Michaela Giacchina opět za sto bodů (i když s motivem Avengers si chvílemi hraje tak, že zní skoro jako Pán prstenů)... Kdyby měla Praha nouzi o turisty, mohla by se na ně začít chystat. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Spashnilá jízda neuvěřitelně iritujícího upištěného pubertálního homodebila s lepkavými dlaněmi neutěšeně pokračuje, přičemž než na boj s monstry se stále více zaměřuje na boj s jebáky a nočními polucemi. Tentokrát se nám ten slizký infantilní pičus na pozadí Mrvelovsky tupé, kolovrátkové a povrchní zápletky rozhodl Daleko od kulturně upadlého homova demolovat evropská města a spolu s nimi i zbytky vkusu cílového evropského nesvéprávného publika. A to rozhodně nespadá do věkové kategorie Spájdrgeje, nýbrž se majoritně rekrutuje z řad šesti až devítiletých ožužlávačů leporel, bombardovaných přiblblým, zdegenerovaným a tolik korektním kýčovitým mentorováním, jak by se měl chovat katalogový šestnáctiletý přiteplený správňák a panic. Takže by jim někdo, například já, měl otevřít oči na sdělit, že pokud v reálné realitě průměrný puboš zatouží poklátit přičmoudlou spolužačku, rozhodně na ni nevybalí stydlivého Oldřicha Nového, nesměle se jí letmo dotýkajícího prsty lepkavými od semene, nýbrž ji bez zardění ožere nebo zfetuje, a někde na hajzlu jí to naprudko rovnou napálí i do dvojky. Navíc se nikdo normální nekamarádí s odpudivými, čím dál tím vyžranějšími ťamany, o které by ve skutečnosti neopřela kolo ani ta nejodpornější, nejpoďobanější a nejzoufalejší zrůda ze třídy a všichni je bijou. Pokud se, milé děti, budete v šestnácti chovat takto, tak jestli vás nepohryzal zmutovaný pavouk, budete pravidelně od spolužáků dostávat deku, někdo vám neustále bude chcát do aktovky, krást vám svačiny od, i ve čtyřiapadesáti stále prudce píchatelné, tety Jarky a i ty nejhnusnější holky se vám budou chichotat a mít vás za totálního čuráka. Prostě se Mrvel svými až trapně plytkými, nudnými sériovými vizualizacemi omalovánek pro dyslektiky bez jakékoliv invence a přidané hodnoty potápí stále hlouběji do smrduté bažiny Prsy Džexnů a Hangrgejsů, a tentokrát, ke všemu tomu retardovanému pubertálnímu zmaru, mu Městská krada Prahy 1 natolik pustila žilou, že už nezbylo ani na pořádně efekty, tudíž některé scény s drony vypadají, jako by po sobě přitroublí prohlížecí homixů házeli ohryzané kostky z Lega před pozadím s nožně namalovanými mraky postiženými dětmi. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Snímek během tří promítacích víkendů překonal hranici 1 miliardy amerických dolarů a stal se tak 8. filmem v rámci Marvel Cinematic Universe, kterému se na tuto metu příjmů z kin podařilo dosáhnout. Současně jde o první film se Spider-Manem (Tom Holland) v hlavní roli s tímto finančním úspěchem. (Tashi)
  • Vztah May Parker (Marisa Tomei) a Happyho Hogana (Jon Favreau) je mírně založený na komiksové předloze, v níž May randí s jiným zaměstnancem Tonyho Starka, jeho sluhou Edwinem Jarvisem. (3T)
  • Ve scéně v pražském hotelu má na sobě Ned (Jacob Batalon) oblečený župan s nápisem Carlo IV., což je název hotelu, ve kterém se vyskytují, ale také Karel IV. v italštině. (Varan)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama