Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 7
USA, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (766)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby zatiaľ najlepší Spider-man. Vydarilo sa na jednotku skomponovať vážnu akciu s komédiou. Každý jeden vtip bol naozaj vtipný. Skvelo meniace sa štáty Európy a teda každú chvíľu sa film pohyboval v odlišnom prostredí. Výborný záporák Mysterio nesklamal. Bola to jedna z mojich najobľúbenejších postáv v kreslenom seriáli Spider-man, z čias môjho detstva. A Jake Gyllenhaal ho zahral na jednotku. Špeciálne efekty hodnotím na 1- , ale Mysteriove hologramy vyzerali úžasne. Respektíve tá jeho fiktívna realita. Okuliare od Ironmana nemali chybu a musím pochváliť aj nové Spidermanove kostýmy. Na záver dosť vydarené obe potitulkové scény. Kto nezájde do kina, alebo si to aspoň prvý krát nepustí na stene na premietačke vo vysokom rozlíšení, bude ľutovať. Neviem sa dočkať na ďalší diel skladačky zo sveta Marvel Avengers. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tak ten Holland není zas takový tragéd, jak jsem očekával. Od první chvíle jsem nesnášel jeho pozici Starkova sidekicka, ale už je mi to jedno. Tobey Maguire byl sympatičtější, ale vážný. Holland pubertálně hláškuje a nechcete ho zabít. Jen ten komiksový měl přeci jen trošku dospělejší drzý humor. Líbilo se mi, že se děj odehrával i v Praze společně se západnějšími městy, aspoň budou za mořem konečně vědět, kam patříme. Není to monotónní, má to dost slušnou akci, dobrý twist pro komiksové neznalce a baví to. To co udělali s MJ (lol), zajímavé, ale co, doba jde dál. Jen na začátek jsem čekal uctění památky velkého Stana a ne postav samotných. A btw posttitulková scéna je to největší wtf, co jsem poslední dobou v kinech viděl. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol tam s nami nejaký spotený chlapík a vravel, že pre teba pracuje.“ Mňa to bavilo viac, ako jednotka. Ešte sa to ani poriadne nezačne a už budete roztopení ako guláš (Whitney!). Plusy: bezstarostná európsko-študentská atmosféra, naopak veľmi smutný odkaz Tonyho Starka, Nočný opičák, skvelý Mysterio (ktorý je tu ozaj majster v ilúziách), vydarená akcia, sympatické postavy a presne taký Spider-Man, aký by mal byť. Mínusy: vlastne ani neviem, lebo čo niektorým prekážalo (dôraz kladený na jednotlivých študentov a vzťahy medzi nimi), sa mne páčilo. Zvrat s Mysteriom sa podobá na istý zvrat z trilógie Iron Man, ale aj to sa mi páčilo. A som rád, že Happy zostáva súčasťou univerza. Plus oceňujem Marcelu Laiferovú a hlášky a dialógy („Česi odmietli uzavrieť mesto.“ – „Idioti.“ alebo "Daj sem tú kopiju." - "Halapartňu."). Kino Považan NMnV 2019 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Presun z New Yorku do Europy posobi sviezo, herci su do jedneho vynikajuci a ako romanticka komedia (s obcasnou akcnou vsuvkou) to funguje vyborne. Teda minimalne prva cca hodin je skvela. Potom vsak pride velky zvrat, ktory zapletku posuva do takeho absurdna, ze som ju nebol schopny akceptovat ani v ramci tohto zanru. Takze zase je to iba dalsia slusna, no ziadnym sposobom vynimocna marvelovka. O vyssom hodnoteni nakoniec rozhodol paradny cliffhanger. 7/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Hm, tak zase průměr. Už první Spideyho sólovka mě dost minula, a ta druhá je občas vyloženě útrapná. Celý nápad s výletem do Evropy nebyl marný, jen by na něj nesměla vyrazit kupa nezajímavých postav, které mají zbytečně moc prostoru. Peterovi spolužáci (a učitelé) většinu filmu jen bezcílně melou, takže se člověk musí chytat těch pár akčních scén, které… se do dějin žánru také nezapíší? Čekal jsem, že to zachrání alespoň nadějný Mysterio. Chudáka Gyllenhaala ale semlel nevýrazný scénář, takže mezi plusy patří jen Tom Holland, Zendaya a humor, na který se tlačí tak mocně, že to sem tam prostě klapne. Jako celek je tedy Daleko od domova vcelku zbytečné plácnutí do vody, u něhož jsou paradoxně nejlepší dvě potitulkové scény. Kéž by byly takhle povedené i ty dvě hodiny předtím! (6/10) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Peter Parker (Tom Holland) je z Queensu a své kořeny nezapře. Na zdi v jeho pokoji je vidět vlaječka New York Mets s číslem 31 a se jménem Piazza. Mike Piazza hrál baseballovou ligu MLB na pozici zadáka od roku 1992 až do roku 2007 a v roce 2016 byl uveden do Národní baseballové síně slávy. U fanoušků Mets byl velice oblíbený. Strávil zde 7 let a jeho číslo 31 bylo u Mets vyřazeno. Hrával také za LA Dodgers, Florida Marlins, San Diego Padres a Oakland Athletics a 12x byl součástí All-Star týmu. (3T)
  • Snímek během tří promítacích víkendů překonal hranici 1 miliardy amerických dolarů a stal se tak 8. filmem v rámci Marvel Cinematic Universe, kterému se na tuto metu příjmů z kin podařilo dosáhnout. Současně jde o první film se Spider-Manem (Tom Holland) v hlavní roli s tímto finančním úspěchem. (Tashi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. června 2019 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama