Reklama

Reklama

Spider-Man: Daleko od domova

  • USA Spider-Man: Far from Home (více)
Trailer 7
USA, 2019, 130 min

Obsahy(1)

Peter Parker se vrací ve snímku Spider-Man: Daleko od domova, který je další kapitolou filmové série Spider-Man: Homecoming! Náš dobrý soused a superhrdina se vydá se svými kamarády Nedem, MJ a ostatními na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, neboť Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl vypátrat, proč na starý kontinent útočí obří elementálové. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (766)

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol tam s nami nejaký spotený chlapík a vravel, že pre teba pracuje.“ Mňa to bavilo viac, ako jednotka. Ešte sa to ani poriadne nezačne a už budete roztopení ako guláš (Whitney!). Plusy: bezstarostná európsko-študentská atmosféra, naopak veľmi smutný odkaz Tonyho Starka, Nočný opičák, skvelý Mysterio (ktorý je tu ozaj majster v ilúziách), vydarená akcia, sympatické postavy a presne taký Spider-Man, aký by mal byť. Mínusy: vlastne ani neviem, lebo čo niektorým prekážalo (dôraz kladený na jednotlivých študentov a vzťahy medzi nimi), sa mne páčilo. Zvrat s Mysteriom sa podobá na istý zvrat z trilógie Iron Man, ale aj to sa mi páčilo. A som rád, že Happy zostáva súčasťou univerza. Plus oceňujem Marcelu Laiferovú a hlášky a dialógy („Česi odmietli uzavrieť mesto.“ – „Idioti.“ alebo "Daj sem tú kopiju." - "Halapartňu."). Kino Považan NMnV 2019 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Rozumně zakončená Infinity Sága, která do jisté míry vysvětluje, co se vlastně dělo po Endgame. Nepouští se do zbytečné hloubky, která by v sólovce Spideyho byla spíše na škodu, ale hezky ukazuje, že Hulkovo lusknutí vše nevyřešilo jen tak. Mávnutí kouzelného proutku se tak v posledních Avengers určitě nekonalo. Samotný film mnohdy kličkuje mezi dokonale přirozeným humorem, na který by byl každý scénárista pyšný a mezi trapností, které se Watts asi nikdy nevyhne (prakticky všechno spojené s Alpami). Souboje s Elementály jsou do jisté míry generické, ale všechno zachraňuje skvělý Jake Gyllenhall, který na plátně předvádí hotový herecký koncert. Záporná strana pak sice trpí nešvarem, který má hned několik antagonistů v MCU, ale ve finále dává celkem smysl a umožňuje jednoduché pochopení motivací postav. Když tedy pomineme základní myšlenku, jedná se za mě o jednu z nejlepších protistran (po Thanosovi, Lokim a Vulturem), které Feige dokázal do svého vesmíru dostat. Škoda je, že romance nefunguje úplně tak jak má, protože Peter a MJ - Michelle Jones k sobě nesedí. I kvůli tomu jsem přemýšlel nad třemi hvězdami. Nakonec to ale vytáhly skvělé potitulkové scény a celkový dojem, jaký na mě udělal hlavně Mysterio. Závěrečná otázka zní. Přišel FFH s největším MCU cliffhangerem, který šlape na paty i Thanosovi a jeho lusknutí? Dost možná... O poznání obsáhlejší recenzi najdete zde (delší verze). Zpětně vztah MJ a Petera nebyl tak špatný. Hlavním problémem byl Brad, který naprosto nelogicky balil Michelle. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hlavne pre kombináciu humor + striedanie lokácií + Mysterio, maximálne zábavné a medzititulková scéna to ešte zaklincuje. Zmenil by som akurát obsadenie niektorých ženských postáv; konkrétne nechápem, prečo niekto tak škaredý ako Zendaya a niekto krásny ako Angourie Rice, nehrajú opáčné party. 75% a už sa teším, ako z tej multikulti triedy praskne vlasteneckej žumpe žilka na hemoroidoch. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně dobrá (vtipná a příjemná) road-trip teenage komedie. A jako superhrdinský velkofilm je to taky docela fajn. ;-) Zatím mi tenhle uvolněný, lehkonohý styl k MCU Spideymu celkem sedí (na Raimiho první dva filmy ale zatím nemá a na slepou odbočku jménem Amazing Spider-Man se snad co nejdříve zapomene). 70 % ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Lži, triky a akrobacie. Druhý Spider-Man zdárně navazuje na své první dobrodružství i na Konečnou pro Avengers, ale ve vyprávění malinko drhne. Za honbou po originalitě dělá kompromisy. Lepení školního výletu a ničivých bitev je nekonzistentní. Ono to i má svůj důvod, ale divácky to malinko kazí zážitek. Romantika funguje na 100% a Holland se Zendayou příběhu o zamilovaném smolaři-nerdovi dodávají potřebnou chemii i určitou roztomilost. Linie s Mystériem má bohužel jednu velkou slabinu a to, že kdo zná komiksy ví a scenáristé to nijak nezohledňují. Gyllenhaal i přesto podává zajímavě rozpolcený výkon. V druhé polovině zvláště vypečený. Iluzorní scéna je neuvěřitelnou smrští nápadů, finální akce je fandův splněný sen a Praha/Liberec samozřejmě našince potěší. Přesto na mě první díl působil malinko lépe. Potitulkové scény tentokrát vážně stojí za to. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (108)

  • Berlínské vlakové nádraží, kam Peter Parker (Tom Holland) přijíždí z pražského hlavního nádraží, je ve skutečnosti londýnská stanice West Silvertown nadzemní linky metra DLR. V pozadí můžeme vidět berlínskou vysílací věž a na stanici nápis DB. Obojí bylo přidáno digitálně. Štáb v Berlíně vůbec nenatáčel. (10milda)
  • Film má 2 potitulkové scény. (Domineus)
  • První velkofilm o Spider-Manovi a první film MCU, ve kterém se neobjevil komiksový tvůrce Stan Lee, který zemřel v roce 2018. (tyzmrde)

Související novinky

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

Trailer na Spider-Mana porazil Avengers

26.08.2021

Myslím, že odpověď na otázku, kterého superhrdinu mají vlastně lidé nejradši, je díky posledním pár dnům už docela jasná. Fanoušci zkrátka milují Spider-Mana, nebo spíš – Spider-Many. Jakmile totiž… (více)

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

Oscarová Olivia Colman se připojuje k Marvelu

20.04.2021

Herečka Olivia Colman (Favoritka, The Father) se letos uchází o svého druhého Oscara, má za sebou taky čerstvě druhou sérii seriálu Koruna, v němž ztvárnila královnu Alžbětu II., a rovněž nadabovala… (více)

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Reklama

Reklama