Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (819)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Dejte Jamesi Gunnovi volnou ruku, obskurní postavy a on vám naservíruje užasný příběh o vyvrhelech společnosti a zločincích. Tak akorát vtipné a tragické pojetí vystřeního uskupení, které je vysláno na sebevražednou misi. Celý je to uvědomělý, šílený, hravý a má to styl. Skvěle prokreslené a napsané postavy, které si zamilujete nebo přinejmenším pochopíte. K tomu užasný vizuál poutavá akce a střízlivý pohled na absurditu superhdinských komiksovek. Víc Gunna a víc bizarních postav z komiksové historie prosím. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"This is fucking suicide." "Well, that's kind of our job." ________ Aneb co se nestane, když vám dá král korporativního fašismu Mickey Mouse jakožto respektovanýmu tvůrci a režisérovi takovejch kultovních klasik jako 'Scooby Doo: Nespoutané příšery' (neironicky) padáka za to, že jste před pár lety na Twitter napsali perverzní vtípek o pedofilech a znásilňování dětí. Jenže pošuk James Gunn má v piči a je prostě někde jinde, a Disneymu tímto ambiciózním projektem posílá fakáč a vysmátej úšklebek k tomu.... 'The Suicide Squad' je - narozdíl od svý původní adaptace - nefalšovaná R-ková komiksová čurina, která ale v jistých hlediskách promarnila svůj jedinečný potenciál být víc bizarnějším a komickým odvazem jako její nevlastní marveláčtí sourozenci 'Strážci galaxie Vol. 1 a 2', poněvadž Gunn získal od studia Warner Bros. naprosto nebývalý privilegium natočit si film k obrazu svýmu. Přesto nejde jakkoliv popřít fakt, že James Gunn, v zájmu přinést divákům skutečně nevšední a zcela neotřelý zážitek, zabrouzdal do těch největších obskurností, který kdy mohlo komiksový médium nabídnout. Tahle komiksovka navíc dostála svého názvu a postavy zde nekompromisně chcípaj jak na běžícím pásu a vulgárně držkujou víc jak ostravskej dlaždič - a divák tak buď může nevěřícně kroutit hlavou nad vší tou absurditou, anebo se kolektivně popadat smíchy za panděro.... A kdo je vůbec můj nejoblíbenější člen týmu? Žádný, jelikož jsem si je zamiloval všecky. Gunn totiž barvitě vykreslil temperament všech antihrdinů, kteří jsou ve své charakterní podstatě archetypální bandou nesourodých kriminálníků - a samozřejmě do nich obsadil neméně charismatické herce (Idris Elba top, Margot Robbie jako vždy k sežrání). Snímek navíc překvapivě akcentuje historickou problematiku, kdy vláda USA v minulosti ovlivňovala skrze tajné služby politickou situaci v cizích zemích ve svůj vlastní prospěch - nejčastěji pak v Jižní Americe. Akorát jsem očekával, že Gunn víc inovativně využije svůj vytříbený hudební vkus - soundtrack byl tudíž chtě nechtě ochuzen - ovšem to je jeden z mála deficitů, který jsou celkem irelevantní.... Každopádně, Jakub Zbraň divákům naservíroval prvotřídní žánrovej blockbuster, který zásadně není určen pro diváky bez nadhledu a optimismu v krvi, páč kadence jízlivý nadsázky a sentimentality je zde doslova sebevražedná. Poselství o tom, že superhrdinou může být i ten největší loser a outsider - dokonce i retardovaný žraločí muž, holka jejíž nejlepší kámoš je myš, anebo introvertní bulimik který denně zvrací barevný puntíky - upřímně zahřeje u srdíčka. 'The Suicide Squad' je tak dalším úžasným exemplářem toho, že pokud studio nechá tvůrci volnou ruku, dějou se divy. Verze z roku 2016 se může jít klouzat.... // VERDIKT: 8,1 mořských hvězdiček z 10 // ☠️🦈🐭🔫🤡🤹⭐ ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Rozmetat divácké očekávání v prvním aktu je vždycky fajn (viz loňský Lov), ale ruku v ruce s tím jde jasně nastavený směr, kdy divák už nemůže věřit nikomu a ničemu. A protože Gunn nechce vyprávět, ale jen podvratně přetvářet, stane se z filmu postupem času trochu nuda (ve smyslu "jakmile tu má někdo proslov, je úplně jasné, co bude za 'překvapivý' moment následovat"), v níž nový Sebevražedný oddíl většinu postav úmyslně nemůže mít rád, když mu slouží jen pro izolované fórky. A to je škoda. Vesměs film ale šlape dobře. Gunn si umí pohlídat tempo a čas od času nabídne opravdu skvělý moment. Jen bych to s tím nadšením extra nepřeháněl. Rozhodně je to lepší než minule v profilaci samotné podstaty skupiny i celkovém tempu, ale příběh tu znovu neexistuje a emocionální momenty jsou často hrozně nezmotivované (viz "dojemné" sdílení citů v autobuse). Kdy to ale pro mě osobně nejvíc spadlo, to je finální třetina. Uznávám, že to není klasický generický digi bordel, ale furt se to vlastně extra nevymyká klasice, navíc s typickým neduhem superhrdinských filmů, kdy se ukáže, že je jedna postava tak silná, až vlastně mohla celou zápletku vyřešit hned v úvodu. Nemluvě o tom, jak je nakonec zbytečný Bloodsport (přičemž mohlo jít rovnou o Deadshota, protože se opravdu přepsalo jen jméno). Paradoxně je tak pro mě druhý Sebevražedný oddíl nakonec pocitově někde na úrovni "jedničky", přičemž tentokrát to na mě působilo jako slepenec cool kraťasů, kam se režisérovi povedlo ukecat partu hvězdných kamarádů, přičemž kvalita jednotlivých fórků je značně proměnlivá (ale možná je to ono pověstné "už jsem starej na tyhle srandy"). King Shark je ale výhra, o tom žádná. Takového kamaráda by chtěl každý. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Gunn má super nápady a nebojí se je použít, sympatickou drzost i cit pro efektní klipy. Ale je jako dítě s ADHD, které furt potřebuje nové a nové rozptýlení a nevnímá, že si hraje na prázdné zápletce, prázdném příběhu i prázdných postavách. Při přemrštěné stopáži a skromných kulisách ta bezobsažnost přeci jen bolí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nu, tak to je něco zcela jiného, než minulý Sebevražedný oddíl! J. Gunn má koule a nebojí se je ukázat. Tedy, začátek byl jak vylodění v Normandii....ještě, že o kus dál se odehrávalo něco zcela jiného. Pěkná jízda, kde se nejde pro mrtvolu a vědro krve daleko. Zabíjení snad nebylo nikdy tak zábavné jako s Harley Quinn! A Amanda v podání Violy Davisové byla snad drsnější než celý oddíl, páč na otázku, zda by nechala tu holku fakt zabít, odpoví, že tázající zdaleka netuší, čeho všeho je schopná. A pak ta hvězdice! Mix Evoluce, Krotitelů duchů a Godzilly byl zábavný. Skvělá kamera a parádní muzika...uff...to retro...! Za mne rozhodně spokojenost. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Komiksový autor John Ostrander, který se mimo jiné podílel na tvorbě komiksové série „Suicide Squad“ z 80. let, si v tomto filmu zahrál menší cameo – ztvárnil Dr. Fitzgibbona. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama