Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (819)

Nin 

všechny recenze uživatele

Nový Suicide Squad (všichni ho označují za dvojku, i když sequelem tak docela není) si hraje s očekáváním, a to až do té míry, že dost zamrzí, jak rychle ve filmu postavy umírají. Hraje se tu s klišé a různými postupy, například je tu obrácený klasický otcovský vztah s dcerou (falešnou i reálnou) a dělá se z toho sranda. Akce v Suicide Squad je opravdu hodně a místy je opravdu brutální. Super. Příběh rozhodně není špatný, ale je vidět, že ten jde často do pozadí a někdy slouží jen jako podpora stylových scén. Velkolepé finále mě potom docela zaskočilo a nakonec i dost líbilo. Je správně monumentální, víc než u kdovíjaké jiné superhrdinské záležitosti. James Gunn dost dobře trefil vyznění Suicide Squad z komiksu s důrazem na jejich starší sešity. I když je ale jeho Suicide Squad často drsnější a nešetří černým humorem, je v konečném důsledku zároveň o dost pozitivnější - je podobně optimistický jako třeba Strážci galaxie. Postavy jsou dost dobré, i když je jich tolik, že nedostanou mnoho prostoru. I tak je ale mezi nimi ve filmu mnoho dobré a zábavné interakce. Upřímně řečeno jsem čekal od těchto Suicide Squad ještě o něco víc, myslel jsem si, že to bude v podstatě film roku. Určitě se na film podívám znova, každopádně v tuto chvíli je to pro mě opravdu dobrá a slušně nápaditá komiksová řežba. (8/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Will Smith by měl nekompromisně vyhodit svého manažera. Tenhle Sebevražedný oddíl je úplně jiná káva než minule. Už mě dlouho nebaví ty děcké omalovánky Marvelu, kde všichni přežijou, chybí brutalita a zábava je tak akorát aby nikoho moc neurazila, Navíc v poslední době je to všude samý Číňan. A pak přišel do DC James Gunn a úplně se na tohle všechno vykašlal a prostě natočil pěkně trhlý a dospělý akčňák. Proč trhlý? Hlavní protivník je obří hvězdice. Skoro jsem myslel, že na mě zpoza rohu někde vykoukne Spongebob, ale světe div se, až na slabších prostředních zhruba 20 minut, film jede naprosto dokonale na plný knedlík. Už dlouho mě žádný komiksový akňák takhle nepotěšil. Finále Avengers nepočítám, tam se samozřejmě dalo očekávat že nás po takovém dlouhém budování výsledek potěší. Sebevražedný oddíl funguje jako úplně samostatný film, což mě neskonale těší. Rád si člověk pustí Jokera, Temného rytíře a nově klidně Suicide Squad. 85% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Komiksovky v drtivej väčšine ignorujem, teda pokiaľ sa nejedná o tie serióznejšie prevedenia, ale Suicide Squad našťastie nie je žiadny Marvel, ako jedna z mála má v sebe potenciál a ten sa tentoraz aj podarilo využiť a je z toho konečne žánrová zábava, ako sa patrí. Ani prvý diel nebol žiadna katastrofa, pozrel som si ho bez problémov, ale už tam bolo vidno, že sa tvorcovia strašne držali na uzde, aby z toho bola len taká neškodná komiksovka, ale to už tentoraz neplatí, tvorcovia dostali evidentne omnoho väčšiu voľnosť a hneď to vidno. Oceňujem priblíženie ku klasickému akčnému žánru, prišlo mi to vlastne ako také Expendables, partička žoldnierov na misii v exotickej krajine, kde protivníkom je štandardná armáda, pričom tu sa to vlastne aj neustále odohráva, tu boli karty rozdané perfektne. Dejovo je to síce na prvý pohľad také, ako sa dalo čakať, ale tvorcovia sa s tým až prekvapivo dobre vyhrali a tak tu občas niečo aj prekvapí a vždy len k prospechu veci. Nemôžem síce povedať, že som sa bavil od prvej do poslednej minúty, je tu aj pár priemerných pasáží, ale aj tie sa dajú v pohode pozrieť a po nich vždy príde zase niečo, čo poteší. Postavy mi sadli, je tu chlapské trio Idris Elba, Joel Kinnaman a John Cena, samozrejme perfektná Margot Robbie, ktorá ma ako Harley Queen baví stále, ale ani zvyšok tímu nie je zlý. Ale celkovo sú tu postavy dobre zvolené a poteší, že sa nedá odhadnúť, kto dlho vydrží, tu tvorcovia často prekvapia. Akcia je vo svojej kategórii výborná, tu sa našťastie všetci držali pri zemi, aby z toho nebola len ďalšia prehnaná neznesiteľná komiksová blbosť pre najmenších a tak je tu konečne dostatok prestreliek, výbuchov, súbojov a likvidácií, pri ktorých poteší až prekvapivo vysoký počet zabitých a krvou sa teda nešetrilo, tak občas aj dosť drsne. A vyniká hlavne vyhladenie vojenského tábora a oslobodenie sa Harley Queen. Ale aj finále je celkom dobre zvolené. Režijne mi to úplne sadlo, na čisto zábavnú komiksovku je to vysoká úroveň, funguje humor aj chémia medzi postavami, tu viac nepotrebujem. Takže v rámci svojej kategórie som veľmi spokojný, konečne vydarená drsná a vtipná komiksovka, ktorú si ešte kľudne pozriem. 78% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pes? Ty si myslíš, že je to pes? Ktoré plemeno psa podľa teba TAKTO vyzerá?“ – „Neviem, v psoch sa nevyznám.“ Scenár síce obsahuje pár úžasných wtf momentov (nechajte sa prekvapiť) a typicky gunnovských nápadov (detto), ale inak ide o priemer. Čo z tohto filmu robí nadštandardnú záležitosť, to je jednak šialený kasting (fakt neviem, kto tu funguje najlepšie... asi všetci), jednak slušná akcia, jednak množstvo prekvapivo neprepálených trikov a, to najmä, osoba režiséra. James Gunn má dôležitú filmársku vlastnosť – úctu k postavám. Rád im dopraje nielen dôstojný začiatok, ale aj koniec. Piple sa s nimi tak dlho, kým nie je hotový. Čo rozhodne nie je žiadna samozrejmosť! Najviac to badať vo fantastickej scéne z dodávky pred diskotékou, kde ste zrazu viac namäkko, ako namäkko uvarené vajíčka. Podobných okamihov je tu viac, aj keď na môj vkus mohlo byť ešte viac. Preto ma nepríjemne zaskočilo, že sa piple s postavami a napokon ako keby mu začali byť ukradnuté, stali sa figúrkami na šachovnici a prakticky nereagujú na úmrtia svojich druhov v zbrani. Svojrázneho režiséra tentokrát nespútavali žiadne štúdiovo-producentské obmedzenia (aspoň to tak vyzerá) a tak si to naplno užil. V praxi to znamená nie ani tak to, že sa tu šťavnato nadáva, ale najmä to, že sa tu ešte šťavnatejšie umiera a to vrátane postáv, od ktorých to nečakáte. Česť Miltonovej pamiatke; konečne niekto docenil vedľajšie postavy, ktoré riskujú všetko napriek tomu, že nemajú žiadne superschopnosti (o to je ich odvaha obdivuhodnejšia). Trocha zamrzí, ako ku koncu tvorcovia pracovali s (inak parádnym) Peacemakerom. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi i stejnojmenný film z roku 2016, takže jsem na rozdíl od jiných nečekal na spásnou nápravu, ale prostě jsem se těšil na další šílenost z hlavy mého oblíbeného Jamese Gunna. V Gunnově světě (Gunnových světech) totiž platí pravidlo, že stát se může naprosto cokoliv, a Sebevražedný oddíl se jím řídí také. Všechno, co se stane, je hlavně zdroj zábavy, neustálé zábavy spočívající v kulometných dialozích a jejich (sebe)vražedných pointách, v akčních scénách utržených ze řetězu a z nepředvídatelně se vyvíjejících malých příběhů, které podpírají ústřední nijak objevnou zápletku. Jakmile něco zapáchá klišé, Gunn se s tím lusknutím prstů vypořádá. A není na to samozřejmě sám, protože má k dispozici výborně vybrané herce a herečky, díky nimž (a díky jeho scénáři) si rychle oblíbíme i ty postavy, které potkáváme poprvé a které z upoutávek vypadaly spíš jako trochu zapálenější cosplayeři. Rád se podívám (a pekelně pobavím) znovu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Pro Danielu Melchior (Ratcatcher 2) není tento snímek prvním komiksovým filmem, na kterém se podílela – v portugalském znění filmu Spider-Man: Paralelní světy (2018) nadabovala postavu Gwen Stacy / Spider-Gwen (v původním znění Hailee Steinfeld). Jedná se však o první komiksový film a o první americký film vůbec, ve kterém si zahrála. (MiniMinion)
  • Idris Elba měl původně nahradit Willa Smithe v roli Deadshota, ale byl nakonec obsazen do role Bloodsporta (Deadshot se ve filmu vůbec neobjeví). (Rominator)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama