Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (819)

petero 

všechny recenze uživatele

Nečakal som že to bude The Idiot Squad ale nabudúce už poprosím niečo drsnejšie smerom k Ayerovej verzii, lebo držať palce debilom, lúzrom a deprimovaným psychopatom ma už na tretíkrát nebude baviť ale ok pristúpil som na hru. Je to väčšia zábava aj každá postava mala svoju svetlú scénku väčšiu či menšiu a ako tímu to medzi nimi správne iskrí. Jai Courtney, ktorého neznášam asi v každom filme, je ako Cpt. Boomerang opať úplne perfektný. Joel Kinaman má konečne čo hrať. Margot Robbie však už nemá taký wow efekt ako v jednotke. Na Peacemakera Johna Cennu pod taktovkou Jamesa Gunna som však zvedavý. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po té šílenosti, co se Sebevražedným oddílem udělal Warner před pěti lety je tohle film, na který jsme tak dlouho čekali. Výborně vybalancované postavy (celá hlavní parta je skvělá), atraktivní vizuál a dokonale zvládnutá koridorová R-akce. Paradoxně nejméně atraktivní mi přišla pasáž s "princeznou Harley", ale to je hlavně tím, že její problémy s muži jsme řešili už nesčetněkrát. Celkově však naprostá paráda. Těším se, co Gunn s DC vymyslí příště. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Stick to your Gunn. O něco víc koulí a míň srdce než Guardians, brokovnice gagů o něco méně seřízená, ale DC má konečně to, po čem roky touží. Zábavnou jízdu s tempem a strukturou, kde postavy nevypadají jako banda nastrojených konzumentů koňských sedativ nebo jako věšáky na mizerné gagy. Marvel si měl svoje zlato lépe hlídat, ale obecně vzato, vydělali jsme na tom všichni. Sebevražedný oddíl je divoká jízda s pár kopanci a výbornou poslední třetinou, ze které pro mě trčí charisma Idrise Elby a překvapivě Joela Kinnamana. Jen tak dál, i když upřímně nechápu, jak tohle pasuje do univerza, které dalo světu sračky jako Hastrman na steroidech, Feministka začátečnice v kozačkách a Chlap, co se mračí versus Chlap, co mu zkapala Marta. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se megalne a ve vysledku, ackoliv to je pecka, az zas takovej mega narez to neni, takze vlastne drobny zklamani. Pribehove se samozrejme nejedna o zadnej zazrak, particka "superhrdinu" si to jde rozdat se zaporakem, jenze proste tady navic chybi ta lehkost, sviznost a vtipnost Strazcu galaxie. Film proste nemuze chytit ten spravnej rytmus. Navic vetsina hlavnich "hrdinu" je mocna/sympaticka jak se to zrovna Gunnovi hodi, aby mu vysla nejaka cool akcni scena nebo forek, takze spousta z nich je naprosto nevyuzita a jiny jsou naopak zbytecne moc v popredi. Jinak je ale vsechno v poradku, spousta super krvavy akce, halda cool zaberu, nekolik hodne povedenejch foru a hlasek, bezchybny triky a super soundtrack a herci, ktery si to viditelne uzivaj. Takze na jednu stranu spokojenost, na druhou stranu z toho slo vytezit jeste o neco vic, slabsich 5*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pes? Ty si myslíš, že je to pes? Ktoré plemeno psa podľa teba TAKTO vyzerá?“ – „Neviem, v psoch sa nevyznám.“ Scenár síce obsahuje pár úžasných wtf momentov (nechajte sa prekvapiť) a typicky gunnovských nápadov (detto), ale inak ide o priemer. Čo z tohto filmu robí nadštandardnú záležitosť, to je jednak šialený kasting (fakt neviem, kto tu funguje najlepšie... asi všetci), jednak slušná akcia, jednak množstvo prekvapivo neprepálených trikov a, to najmä, osoba režiséra. James Gunn má dôležitú filmársku vlastnosť – úctu k postavám. Rád im dopraje nielen dôstojný začiatok, ale aj koniec. Piple sa s nimi tak dlho, kým nie je hotový. Čo rozhodne nie je žiadna samozrejmosť! Najviac to badať vo fantastickej scéne z dodávky pred diskotékou, kde ste zrazu viac namäkko, ako namäkko uvarené vajíčka. Podobných okamihov je tu viac, aj keď na môj vkus mohlo byť ešte viac. Preto ma nepríjemne zaskočilo, že sa piple s postavami a napokon ako keby mu začali byť ukradnuté, stali sa figúrkami na šachovnici a prakticky nereagujú na úmrtia svojich druhov v zbrani. Svojrázneho režiséra tentokrát nespútavali žiadne štúdiovo-producentské obmedzenia (aspoň to tak vyzerá) a tak si to naplno užil. V praxi to znamená nie ani tak to, že sa tu šťavnato nadáva, ale najmä to, že sa tu ešte šťavnatejšie umiera a to vrátane postáv, od ktorých to nečakáte. Česť Miltonovej pamiatke; konečne niekto docenil vedľajšie postavy, ktoré riskujú všetko napriek tomu, že nemajú žiadne superschopnosti (o to je ich odvaha obdivuhodnejšia). Trocha zamrzí, ako ku koncu tvorcovia pracovali s (inak parádnym) Peacemakerom. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Zatímco Sebevražedný oddíl (2016) čerpal inspiraci z komiksové série „New 52“ vydané roku 2011, v případě tohoto snímku posloužila jako vzor „Suicide Squad“ vydávaná v 80. letech, jejímiž autory byli John Ostrander a Kim Yale. (fiLLthe3DD)
  • Jamesi Gunnovi byl projekt nabídnut poté, co ho společnost Disney vyhodila z marvelovského filmu Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) po online kauze, když se znovuobjevily některé Gunnovy kontroverzní tweety z minulosti. Po masivních protestech fanoušků a online petici za jeho opětovné přijetí ho společnost Disney následně znovu najala, ale umožnila mu dokončit tento film před zahájením prací na třetích Strážcích Galaxie. (tyzmrde)

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama