Reklama

Reklama

Souboj s rodinou

  • Velká Británie Fighting with My Family (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Srdečná komedie Souboj s rodinou je natočená podle neuvěřitelného skutečného příběhu úspěšné wrestlerky Paige. Paige a její bratr Zak, kteří se narodili do harmonické rodiny zápasníků, jsou nadšení ze své životní šance zúčastnit se konkurzu do WWE. Místo v tomto výcvikovém programu však nakonec získá jenom Paige, která musí opustit rodinu a čelit novému drsnému světu na vlastní pěst. Paige si na své cestě musí sáhnout na úplné dno, bojovat za své blízké a nakonec dokázat světu, že právě to, co ji odlišuje od ostatních, by z ní nakonec mohlo udělat hvězdu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Její táta je abstinent.“ - „Stejně jako já.“ - „Jo, ale on dobrovolně, tati. Ne kvůli tomu, že je alkoholik.“ Obvykle se podobným filmům spíš vyhýbám, ale Stephan Merchant na pozici režiséra a scenáristy mě přece jen zlákal. A nutno uznat, že sám (bez parťáka Rickyho) to utáhnul. Začátek mě přímo nadchl. Spousta humoru, moc pohodová atmosféra, ze snímku sálalo nadšení pro věc. Postupně začalo humoru ubývat, vážnějších (a bohužel i dojemných) momentů přibývat, naštěstí jsem na to připravil (což ovšem neznamená, že to nezamrzelo). Ale bavil jsem se až do (očekávaného) konce. I díky výborným hercům (nejen v hlavních rolích) a vyřazovacímu „sítu“. Takže pokud dokážete rozdýchat šablonu s důrazem na rodinu (těch klišé je víc), která se „překvapivě“ shoduje s reálným příběhem, můžu celkem v klidu doporučit. Hodnotím slušnými 4*, příjemná podívaná. „Nechci bejt zápasník.“ - „Tu atmosféru si zamiluješ, drahoušku. Je to jako koks, crack a heroin dohromady.“ - „Ty jsi brala koks, crack a heroin?!“ - „Dohromady nikdy ne.“ ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Dick me dead, and bury me pregnant. Kdo viděl cokoli, o co se WWE Studios kdy otřelo, čekal totální sračku. Optimisti doufali ve snesitelnou retrospektivu pro fanoušky a podprůměrnou vaughnovku pro nezasvěcené. Že ale Fighting with My Family bude vynikající jako legitimní film pro lidi, kteří o wrestling nikdy nezavadili, asi nenapadlo nikoho. Ačkoli téma wrestlingu je do tohohle remaku stejnojmenného dokumentu zažraný jak žloutenka a o scény z ringu není nouze, vše se točí hlavně okolo dynamiky jedné, mírně řečeno, alternativní a skvěle (!) obsazené rodinky (především Nick Frost je tu hláškující mašina). A tam, kde by standardní kostra cesty na vrchol a obehraný oblouk zapálení–sebepochyby-selhání-ultimátní úspěch za jiných okolností nudily, tam jako přirozená protiváha vstupuje do hry linka Zaka Bevise a jeho snaha vyrovnat se s tím, že zatímco ségra si v zámoří plní sen, o nějž původně zas tak moc nestála, ten jeho je u konce. Tyhle prostřihy od Paigina tréninku na Zakovy okamžiky bolesti, trapnosti a sebeponížení navíc paradoxně dodávají tolikrát viděnému na hloubce a naléhavosti, protože zatímco jinde se o tom, jak většina aspirantů neuspěje a že samotná honba za úspěchem může být ničivá, jen planě mluví, tady přesně vidíme, co je v sázce. Závěrečný triumf i rodinný brekot jsou tak nakonec víc než zasloužené. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vlastně se jedná o další ze sportovních dramat, ve kterém se outsider dostane z bahna až na vrchol, přičemž si musí projít povinnou krizí, která ho nakonec posílí. Wrestling příliš nechápu, ale jeho spojení s anglickou holkou a její praštěnou rodinou z toho paradoxně udělalo víc, než kdyby se jednalo o některý z klasických sportů. Má to příběh s lidským rozměrem, chvilky, které dokážou dojmout i rozesmát a naprosto dokonalé herecké obsazení na čele s Florence Pugh, která po tomhle snad už konečně pořádně prorazí. Dostal jsem mnohem víc, než jsem čekal. 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Počas celého film som netušil, že to je životopis nejakej skutočnej wrestlerky, ale bral som to ako normálnu komédiu. A ako komédia to nejak extra zábavné nie je. Sem tam sa podarí nejaký vtip Nickovi Frostovi, ale to je tak všetko. Našťastie dramatická línia funguje celkom dobre a občas ma film dojal. Najviac sa mi páčilo zobrazenie toho, aké ťažké je byť wrestlerom. Na pár megahviezd pripadá niekoľkonásobne väčšie množstvo chudákov, ktorí celý život živoria v nejakých lokálnych ligách za pár drobných. Nie je to podané tak depresívne ako vo Wrestlerovi s Rourkeom, ale aj tak ma prekvapilo, že je tak výrazná línia v rodinnom filme. Môj najväčší problém mám asi s hlavnou postavou. Jej predstaviteľka je síce sympatická, ale tá postava je taká nemastná neslaná a celý film som čakal kedy sa už konečne rozohní a stane sa z nej tá drsná showmenka. A nestalo sa to ani ked bola v ringu. Pritom skutočná Paige v tých pár zostrihoch, ktoré som si pustil pôsobí oveľa charizmatickejšie a zábavnejšie ako je podaná v tomto filme. Škoda. Už tradične sa neoplatí pátrať po tom ako to bolo v skutočnosti, lebo zase zistíte, že si to filmári znova kopu vecí prifarbili. Z hercov ešte spomeniem Vince Vaughna, ktorého postava trénera ma zaujímala viac ako príbeh hlavnej hrdinky. A Rock si aj v tých pár scénach ukradol film pre seba. Je to proste extra sympaťák. Škoda že hrá v tak priemerných filmoch. Výsledkom je ďalšia tuctová jednohubka, ktorá oprávnene zapadla. 5/10. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Wrestling nemám rád a ani jsem v době jeho největšího rozkvětu (John Cena, The Rock, Rey Mysterio...) neměl. Vždycky to pro mě byla fejk show. Každopádně film na to jde fakt skvěle. Spoustu skvělých vtipných momentů zde střídá plnohodnotné drama. Obsazení hereckých es dnešní doby (nejen známých, ale i schopných) jako Lena, Dwayne, Vince, Nick, ale i Florence, doplněné o camea několika wrestlerů, byl základ úspěchu. Děj se poněkud liší od skutečnosti (alespoň co vím), spousta se toho neřekne a tak nám ani nepřijde, že je to všechno nahrané a máme pocit, že jde o životní bitvu. Takže fandíme. Opravdu super a hlavně legitimní snímek, který osloví i někoho jiného než příznivce WWE. Za mě palec nahoru, prakticky za všechno, od castingu, zpracování děje až po skvělé dávkování humoru a naprosto uvěřitelných dramatických vložek. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Nick Frost je ve filmu fanouškem fotbalového týmu Norwich City FC, lze ho vidět v jejich dresu u oběda. Ve skutečnosti je to ale veliký fanoušek týmu West Ham United FC. (MarvelLover)
  • Během odletu Paige (Florence Pugh) hraje „Certain For Miles“ od Cayetana. Během tréninku hraje „Taking Care Of Business“ od Thunderpussy. (Duoscop)
  • Po víťazstve Divas titulu pri svojom debute sa Paige (Florence Pugh) v skutočnosti už znova neprihovárala divákom, ako to možno vidieť vo filme, ale iba odišla späť do zákulisia. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama