Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velká škoda... Ačkoliv by si film spolehlivě vystačil s motivem ,,zločinu a trestu'' podobně jako ve slavném románu Dostojevského, kdy je hrdina sžírán svědomím (respektive hrdinové) - tvůrcům to nestačilo a zřejmě věrni předloze S. Kinga tomu dali hororový feeling, čímž to celé dost zazdili. Přitom atmosféra je skvělá, prostředí též. Amerika roku 1922 je zpracovaná perfektně. Oproti tomu přízraky a hlodavci působí ve filmu nepatřičně až směšně. Konec jsem očekával a dal tomu je poslední ťafku... Hlavní hrdina byl vybrán skvěle, jeho ,,vidlácký'' přízvuk byl prostě parádní a trochu mi připomněl Billy Bob Thorntona ve Sling Blade. Jak říkám , škoda. je to nevyvážené. Těšil jsem se na to, Netflix poslední dobou servíruje celkem lahůdky, ale tohle je jen za tři klasy kukuřice... * * * ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

King je teď v kurzu, o tom žádná a 1922 je zajímavé a napínavé, psychologické trýznění. Vynikající Thomas Jane, který na farmě maká, tomu nelze upřít a rád by makal dál, ale žena je proti, takže se synem se rozhodne jednat a od té chvíle se rozjede dost mrazivé ničení, otce a syna. Je tedy fakt, že King dost okatě vykrádá Lovecrafta, (Krysy ve zdech) ale efektivní to je, takže mu to lze i prominout, ale fakt ať King napíše něco sám za sebe a né že bude vykrádat hororového velikána. Největší svízel, tohle filmu je, že se to všechno neodehrává na farmě a v okolí, která je přitom v zimě perfektně strašidelné a film tak začne sledovat i druhou příběhovou rovinu, což působí zmatečně a rozvlekle. A však, ty lahůdkové masky a gore scény, ty to bohatě vynahradí. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rok 1922 byl v nebraském kalendáři rok krysy! Baladický příběh natočený podle námětu Stephena Kinga, který měl zřejmě v sobě nést i další hlubší rozměr dramatu o zločinu, vině a trestu, ale to se moc nepovedlo...a tak namísto odvaru z Dostojevského Raskolnikova má v sobě nebraský farmář něco z Erbenovy Svatební košile... Tenhle film (i jeho idea) zůstaly někde na půli cesty... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tohle je thriller na jedničku. Vážně naprosto skvělá atmosféra, která vás vtáhne do děje a ještě dál. Thomas Jane je dokonalý a předvedl své umění více než dobře. Celý příběh je vymyšlen dobře a vše do sebe hezky zapadá, jediná věc, která mi tam vadila, jsou oživlé mrtvoly, ty na mě byly až moc fantazijní a ubíraly tomu vážnost. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

,,Pokud nás Bůh odměňuje za dobré skutky, potom asi satan odměňuje za ty špatné". Nevím jak to ten Netflix dělá, ale ty jejich filmy mi na jednu stranu přijdou něčím stejný a na druhou je prostě žeru. Vždy mě při nejmenším aspoň nechaj oči u obrazovky (až na 6 underground). Tohle byl fakt dobrý příběh (ani sem nevěděl, že je od Kinga, ale v poslední době na těch filmů podle jeho knih narážím čim dál tim časteji). Atmosféra se dala krájet, Thomas Jane je prostě parádní herec, který je nedoceněný a celkově to byl skvělý thriller. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama