Reklama

Reklama

Továrny dneška: Lear Jet

(TV film)
  • USA Ultimate Factories: Lear Jet

Obsahy(1)

Mezi letadly znamená totéž, co Formule 1 mezi závodními auty. Značka Learjet, součást skupiny Bombardier Aerospace, jednoho z největších výrobců civilních letadel na světě, si vybudovala pověst díky svým elegantním a lehkým strojům. Společnost byla jedním z prvních výrobců letadel pro obchodníky. Nový model 60XR staví na této tradici a obdobně jako další typy se vyrábí ručně v továrně Learjet v americké Wichitě. Dvoumotorový letoun má dostup 15 500 metrů, což je o třetinu víc než většina dopravních letadel, a vyvine rychlost až 840 kilometrů v hodině. Zatímco se pro osm možných cestujících v minibaru chladí šampaňské, mohou sledovat plochou obrazovku nebo využívat wi-fi připojení a užívat si luxusu, který je vyhrazen především movitým byznysmenům. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Stejné, jak se minule vyrábělo auto, ale o mnoho zajímavější. Jsou zde zmíněny i vcelku malé součástky, které jsou pro tyto letadla důležitá. Cena zobrazeného letadla v dokumentu je 16 milionů dolarů. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když někdo pro zákazníka vymyslí a pak vyrobí bezmála dokonalý stroj. Věčná škoda, že se nenacházím v této kohortě zákazníků. Výrobky okolo nás jsou žalostně málo kvalitní a celý řetězec se snaží zákazníka podrazit. Jako nejdůležitější zpráva tohoto dílu se mi však jeví: „Zákazníci potřebují rychlé a spolehlivé letadlo, aby se rychle dostali na jednání a pak zpět, aby stihli večeři s rodinou.“ ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama