Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (97)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Alara, you want to open this jar of pickles for me?" Miluji humor Setha MacFarlanea. Všechny jeho filmy naprosto žeru. Ono jich taky moc není. A to je ten problém! Trvalo mi tak moc neuvěřitelně dlouho podívat se na The Orville. A pak jsem celé tři série slupnul jako malinu. Parodie na Star Trek, co je lepší než poslední Star Trek že? To fakt sedí. Orville není vykrádačka, ale krásná inspirace legendou. Navíc Seth jí vdechl neuvěřitelný humor. Efekty jsou na seriál hodně povedené. Scénáře jednotlivých epizod mě bavili. Některé díly opravdu hodně. I když musím napsat, že Nové obzory a délka jejich dílů byla pro mě hodně ubíjející. Přesto si díly berou překvapivě na paškál hodně těžká témata. Třeba příběh s láskou z uměle vytvořené vzpomínky mě fakt dostal. Nebo bojování se strachem pro celou posádku. Nebo mutagenní virus. Těch nápadů má seriál vážně hodně. A mě Orville bavil plnými doušky. Teď už vás jen prosím pane Sethe abyste se vrátil točit filmy. Zoufale chci dalšího Teda. Díky moc za Orville! (95 %) ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Tohle je Star trek. Star trek, v kterém je sice hodně humoru, což v klasických ST nebylo a nejsem si úplně jistý zda by se to Roddenberrymu líbilo. Nicméně jako celkem by byl jistě potěšen, narozdíl od toho "opravdového" Star trek: Discovery, v kterém ze světa ST nezbylo prakticky nic. Záměrně jednoduché efekty, záměrně lehce rozeznatelné postavy, výborné příběhy a pokud to situace dovolí tak i břitký humor. Nenavazující příběhy, které dnes už tak strašně chybí...jen osobnosti, které jsou mimochodem také jednodušše, ale dobře napsané a zahrané a navíc strašně sympatické, uvěřitelné a lidské. Je to pocta klasickým ST a dalším scifi seriálům typu Krajní meze a to přitom lehkou vtipnou formou, kde ale nechybí dramatické napětí a dobré zpracování nápadů/dílů. Jen tak dál, zatím pro mě 90% ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

To je tak, když je vaším celoživotním snem natočit vlastní Star Trek, jen navíc s chlastem a nekorektním humorem. A někdo vám to fakt schválí. A dá vám hlavní roli a sežene původní startrekové režiséry. K tomu přihodí špičkové CGI a áčkovej rozpočet. A vy z toho všeho uděláte něco, co má filozofický přesah, hloubku, a je po všech směrech lepší a hlavně startrekovější než ten "opravdovej" Star Trek... ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Strašně těžký na hodnocení. Není to vyloženě parodie, ale kopírkou ST se mi to taky nazývat nechce, protože je to přecejenom poněkud jiný. MacFarlanovskej, mnohdy dost absurdní humor, je tu namontovanej na bratříčka Rodenberyho světa, a dost často se mu díky tomu daří nastavovat (ne vždy)humorný zrcadlo dnešnímu skutečnýmu světu. Díky epizodičnosti, která na mě už moc nefunguje, to pro mě není za 5*, ale jednotlivý epizody jsou každopádně povedený, maj myšlenku i nápad, kterej probouzí v divákovi zvědavost, často i ten skoro už zapomenutej úžas nad objevováním tajemství vesmíru (např. SPOILER!!!!!!!!!!! 2D svět). ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to vypadá, že po třetí sérii Orville definitivně doletěl do cíle, a spolu s ním i snaha navázat na klasické sci-fi seriály doby minulé se vším, co k tomu patří, a ještě k tomu přidat o něco více nadhledu. Tedy aspoň v prvních dvou řadách, které si s klasiky jako Star Trek (neznám) či Hvězdná brána (znám velmi dobře) opravdu v ničem nezadají, a svým stylem opravdu věrně navazují na trend takovýchto seriálů. MacFarlane tady zdárně kombinoval humor s vážnými prvky, a s ironií sobě vlastní poukazovat na různé společenské neduhy současnosti, a zároveň dokázal vytvořit i poutavý sci-fi příběh. Plusem k tomu byli různé epizodní roličky velkých hvězd, když vám dojde na malou roli Liam Neesom, nebo hlasově Bruce Willis, tak je to vážně pecka. Třetí série, vznikající skrze mnohé covidové, produkční a všemožné další problémy už na to šla trochu jinak. S přechodem na Hulu nabobtnala délka jednotlivých dílů, mnohdy až skoro na filmovou délku, humor se vypařil, a zbyla jen ta sociální kritika. Už to prostě nebylo ono... ()

Galerie (404)

Zajímavosti (46)

  • V roce 2019 vznikly pod Dark Horse Comics dvě dvoudílné komiksové minisérie. Ty se odehrávají mezi první a druhou sérií The Orville. Pojmenované jsou „The Orville: Season 1.5“. Obě minisérie napsal výkonný producent televizních seriálů a spisovatel David A. Goodman. První dějová linie „Nové začátky“ se zabývá kapitánem Mercerem (Seth MacFarlane) a poručíkem Gordonem (Scott Grimes), kteří reagují na tísňové volání ze ztracené lodi Unie, zatímco velitel Grayson (Adrianne Palicki) se musí potýkat s domácím sporem mezi Bortusem (Peter Macon) a jeho manželkou o vzdělání jejich syna. Druhá dějová linie „The Word of Avis“ pojednává o Orville která vyšetřuje loď Unie mířící do vesmíru Krill. V roce 2020 Dark Horse Comics vydal druhou dvojdílnou minisérii s názvem „The Orville: Season 2.5“. Opět byla vytvořena stejným týmem, tzn. spisovatelem Davidem A. Goodmanem a sešity opět ilustroval David Cabeza a koloroval Michael Atiyeh. (Martrix)
  • V 6. minutě, když se členové posádky nacházejí ve westernové simulaci, můžeme v pozadí slyšet píseň „Girls Just Want to Have Fun“ od americké zpěvačky Cyndi Lauper, která vyšla v roce 1983 na jejím debutovém albu nazvaném „She's So Unusual“. (Trajektt)

Reklama

Reklama