Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer

Recenze (97)

shabazza 

všechny recenze uživatele

Ten pocit, kdy chcete natočit SF seriál, seženete peníze, relativně dobré obsazení (včetně dvou hvězdiček), a už vám chybí jen ten nápad. Tak si dáte pár panáků vodky, zazdíte to flaškou rumu a ráno se probudíte na hromadě DVD s Picardem na obalu. A v ten moment vás to praští - toužíte restartovat TNG. Ale jak to udělat, když nemůžete použít licencovaná jména a vesmír? Hmm, těžký úkol. Ale co už, tak prostě vybrakujete znělku, design lodí, posádku, skladbu scénářů, ... v podstatě všechno ... a lehce to pozměníte. Ono to třeba projde. Navíc si, a za to taky může určitě kocovina, myslíte, že máte smysl pro humor a rozhodnete se pro karikování TNG, takovou satiru SF žánru. Bohužel ale nemáte páru, co ta slova znamenají a ředitel studia chlastal s vámi, takže vám to radši podepíše a jde vyspávat svou vlastní kocovinu. No a dílo je na světě, all hail to Orville. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Strašně těžký na hodnocení. Není to vyloženě parodie, ale kopírkou ST se mi to taky nazývat nechce, protože je to přecejenom poněkud jiný. MacFarlanovskej, mnohdy dost absurdní humor, je tu namontovanej na bratříčka Rodenberyho světa, a dost často se mu díky tomu daří nastavovat (ne vždy)humorný zrcadlo dnešnímu skutečnýmu světu. Díky epizodičnosti, která na mě už moc nefunguje, to pro mě není za 5*, ale jednotlivý epizody jsou každopádně povedený, maj myšlenku i nápad, kterej probouzí v divákovi zvědavost, často i ten skoro už zapomenutej úžas nad objevováním tajemství vesmíru (např. SPOILER!!!!!!!!!!! 2D svět). ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

To je tak, když je vaším celoživotním snem natočit vlastní Star Trek, jen navíc s chlastem a nekorektním humorem. A někdo vám to fakt schválí. A dá vám hlavní roli a sežene původní startrekové režiséry. K tomu přihodí špičkové CGI a áčkovej rozpočet. A vy z toho všeho uděláte něco, co má filozofický přesah, hloubku, a je po všech směrech lepší a hlavně startrekovější než ten "opravdovej" Star Trek... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"Alara, you want to open this jar of pickles for me?" Miluji humor Setha MacFarlanea. Všechny jeho filmy naprosto žeru. Ono jich taky moc není. A to je ten problém! Trvalo mi tak moc neuvěřitelně dlouho podívat se na The Orville. A pak jsem celé tři série slupnul jako malinu. Parodie na Star Trek, co je lepší než poslední Star Trek že? To fakt sedí. Orville není vykrádačka, ale krásná inspirace legendou. Navíc Seth jí vdechl neuvěřitelný humor. Efekty jsou na seriál hodně povedené. Scénáře jednotlivých epizod mě bavili. Některé díly opravdu hodně. I když musím napsat, že Nové obzory a délka jejich dílů byla pro mě hodně ubíjející. Přesto si díly berou překvapivě na paškál hodně těžká témata. Třeba příběh s láskou z uměle vytvořené vzpomínky mě fakt dostal. Nebo bojování se strachem pro celou posádku. Nebo mutagenní virus. Těch nápadů má seriál vážně hodně. A mě Orville bavil plnými doušky. Teď už vás jen prosím pane Sethe abyste se vrátil točit filmy. Zoufale chci dalšího Teda. Díky moc za Orville! (95 %) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Když je parodie/pocta Star Treku lepší než současný Star Trek... Orville si podobně jako jeho vzor nehraje na hardcore sci-fi, ale je spíše komentářem a zamyšlením nad spoustou problémů současné společnosti - partnerství dvou lidí stejného pohlaví, závislost na sociálních sítích, slepá nenávist k nepříteli (USA vs. kdokoli proti komu zrovna válčí) atd. atd. A překvapilo mě, že seriál (ačkoli je komediální) bere tahle témata vážně a má k nim o říct. Opravdu vás donutí se nad určitými věcmi zamyslet bez toho, aby kázal "homosexuální manželství je super" a podobně. No popravdě se toto občas dost nevhodně míchá s komediálním tónem Orville. Ta nevyrovnanost je největší slabinou seriálu. Na druhou stranu, některé MacFarlanovy vtipy stojí opravdu za to (cokoli s robotem Isaacem), takže by byla škoda je vypustit. Ještě bych vyčetla, že některé díly mají tak hutné téma, že by si zasloužili minimálně o deset minut delší stopáž - díl někdy končí až moc rychle. Jinak je ale Orville zajímavý a zábavný seriál, který v současné éře temných a "edgy" seriálů příjemně překvapí. ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Design menších Kylonských lodí se nápadně podobá vesmírným lodím rasy zvané Smrťáci z videoherní série „Mass Effect“. Tato vysoce vyspělá robotická rasa se také obrátila proti svým tvůrcům a toužila po vyhlazení veškerého života ve vesmíru. (HellFire)
  • Mercer (Seth MacFarlane) v jedné scéně požádá dr. Aronova (Brian George), aby se postavil za Alaru (Halston Sage). Na to Aronov odvětí, že neví, kdo je Alara, protože posádku Orvillu zná pouhých pár minut. Jedná se o narážku na fakt, že lidé mají problém zapamatovat si jméno někoho, s kým se právě seznámili a zároveň tím tvůrci dávají divákovi najevo, že sleduje první epizodu a nemusí si nutně pamatovat jména všech postav. (HellFire)
  • V této epizodě vystupuje postava Katrudovského „květinového mimozemšťana“. Přestože není uveden v titulcích, jedná se o cameo Bruce Willise. (Martrix)

Reklama

Reklama