Reklama

Reklama

The Orville

(seriál)
  • USA The Orville (více)
Trailer 2
USA, (2017–2022), 31 h 43 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, J. Lee, Mark Jackson, Jessica Szohr, Halston Sage, Anne Winters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(36)

Seriál se odehrává 400 let v budoucnosti a sleduje dobrodružství průzkumné vesmírné lodi Orville střední úrovně. Její posádka, lidská i mimozemská, čelí zázrakům a nebezpečím vesmíru. (Disney+)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (99)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Prokousat se prvními epizodami, byl trošičku problém, ale cca od 4tého dílu jsem si začal na Orville zvykat a abych řekl pravdu, tak jsem si ho oblíbil. Seth MacFarlane si s námi trochu pohrál, pač by jste čekali, že to bude "ostrovtipná jízda", který bude klasický Star Trek trhat na kusy. Ale ono to tak vůbec není. Vlastně je to, je to jakýsi nový Star Trek, který Vám buďto vyhovuje nebo nikoli. Já jsem v té první skupině. Líbí se mi jak se postavy utvářejí a vyvíjejí a některé z námětů na díly, rozhodně stojí za podívání, když už má člověk pocit, že všechno ze světa sci-fi seriálů viděl. Není to sice seriál, ze kterého se posadíte na zadek, ale je to příjemná oddychovka... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orville je zvláštny počin. Nerieši až tak závažne filozofické problémy ako Star Trek. Má väčší nadhľad a je väčším reflektorom súčasnej technickej kultúry a politiky. MacFarlane výborne ovláda spoločensko politický efekt vo svojom diele. Či už je to planéta, kde musíte dostávať lajky a dislajky, alebo transgender diel, alebo posledný náboženský diel. Je tam toho veľa a kupodivu to funguje. Postavy sú sympatické, situácie sú správne odľahčené a je to hlavné dobré sci-fi, ktoré dobre pracuje s motívmi, štruktúrou a pravidlami. Bavil som sa a bol som spokojný. Camea ľudí ako Theron, alebo Neeson potešia. 1.séria - 80% Na druhú sériu som sa tešil. Ale pravdou je, že jej veľmi často dochádza dych. Ľudskejšie dieli sú stále dobré. Ale akcia a moralizovanie je už dávno za hranicou znesiteľnosti. Aspoň u mňa. Herci často prehrávajú a okrem niektorých focusov na postavičky, ktoré sa potulujú po Orville táto séria ponúka pomerne malú sondu do ich psyché a do filozofických úvah, ktoré by som v tomto prípade uvítal. Druhá séria je pozerateľná a má svoje silné momenty. Ale týmto sa so seriálom lúčim. Ďalšiu sériu by som nedal. Hlavne ak sa to bude niesť v podobnom duchu. 2.séria - 60% ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Setha MacFarlana znám hlavně díky jeho animákům Family Guy, American Dad a Cleveland Show. Když byl ohlášen jeho nový projekt, tak sem zpozorněl a o to víc, když bylo řečeno, že půjde o vesmírný scifi ve stylu Star Treku a bude to hraný. Seth dokázal, že i hrané snímky zvládne filmy Ted a Ted 2, takže natěšenost veliká. Bohužel pro mě nakonec docela zklamání, čekal jsem drsnou a vtipnou parodii Star Treku, která se povezene na vlně Sethových animáků a filmů, bohužel se tady Seth asi hodně krotil. Pár vtípků se tam najde, ale ve směs to je takové suché. Dá se říct, že to je takový chudší bratříček Star Treku. Příběhy jsou jednoduché a nijak extra zajímavé, občas nějaký vtípek s trošičkou akce. Postavy jsou fajn a celkově se na to i dá koukat. Docela by mě zajímalo jak se do toho nechali ukecat Charlize Theron a Liam Neeson. Navíc zárověn s Orville běžel i nový Star Trek, který je peckovní a o třídu víš, takže vedle toho vypadá Orville slabě. Velká škoda, čekal sem víc. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od Orville jsem čekal parodii na Star Trek. Po prvním díle to vypadalo že zvládnu možná ještě dva další a seriál odložím. Vtipy mi připadaly částečně hloupé a částečně dětinské. Třetí epizoda můj názor změnila. Humor ustoupil do pozadí a prim dostaly sociální a morální témata. Některé epizody mi připomněly známé zápletky z TOS, TNG, DS9, případně Black Mirror. Přitom nejde o žádné parazitování na fenoménu Star Treku. Scénář chytře komentuje aktuální otázky, tedy takové, které v době natáčení zmíněných seriálů ještě neexistovaly. Pochopitelně rozebírá i univerzální problémy typu svobodná vůle jedince, nebo mezilidské vztahy. Plusem je, že nenabízí snadné a líbivé odpovědi. S řešením jsem občas nesouhlasil, ale vždy se nad ním dalo přemýšlet a nakonec ho akceptovat jako možné. Vedle tohoto přístupu vypadá Star Trek Discovery jako tupé politické školení, což ostatně také je. Postava doktorky to vyjádřila krásně "Měj otevřenou mysl, ale ne tak aby ti vypadl mozek." Časem se i humor vytříbil a konkrétně epizodu s01e09 považuju za výbornou romantickou komedii. Zapomeňte na Discovery, to je Star Trek leda podle názvu. Orville má startrekovskou duši, a to se počítá. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ok, tak McFarlane hrozně moc chtěl hrát ve Star Treku, ale jsa si vědom, že s jeho primitivními penisovými fórky ho do něj nepustí, si natočil vlastní fanfikci. S rozpočtem jen o trochu větším než většina existujících Star Trekovských fanfikcí. Fair enough, pořád to je tak jako u nich občas docela zábava, ale dojíždí na stejné problémy - hlavně na ne moc dobré herce, a na příběhy, které jsou buď příliš hloupé a plné zkratek, a nebo jednoduše kopírují už existující starší díly Star Treku. McFarlane tedy přidává i nějaký ten humor, no je to jen občasné odlehčení, víc se hraje na vážné a vztahové linky - a nechci tomu humoru ani říkat nadhled, ani parodie, protože ten tu moc není, jede se podle stejných schémat jako originál s důrazem na drama, jen ty postavy jsou trochu větší hovada, a víc děti na výletě, než postavy které by šlo brát vážně.Kdyby to aspoň mělo tu standardní sitcomovou délku, a lepší timing méně trapných gagů, jako čistá komedie by to mělo vážně potenciál... další Galaxy Quest se bohužel nekoná. Tahle to jediné co mě tu opravdu dokázalo rozbít byly cameo role slavných herců jako Sigurney Weaver, ty jsou velice fajn. Druhá série je skoro to samé, jen umírněnější, a asi tři nebo čtyři díly úplně opouští humor a z kvazi Star Trek komedie se to stává čistokrevnou Star Trek fanfikcí. Ne moc objevnou, nijak originální, ale ani ne špatnou - je to ale celé vyspělejší než první série, takže už to nestojí hlavně na trapnosti všeho okolo, i těch penisových vtípků docela ubylo. A Sethovo absolutní nadšení pro to být hercem ve svém vlastním Treku je prostě docela kouzelné. 7/10 ()

Galerie (404)

Zajímavosti (68)

  • Součástí příkazových kódů je také číslo 42, což je odkaz na knihu „Stopařův průvodce po Galaxii“ od Douglase Adamse. Samotný název epizody Na Zemi nezůstalo nic kromě ryb odkazuje na Adamsovu knihu „Sbohem, a díky za všechny ryby“. (HellFire)

Reklama

Reklama