Reklama

Reklama

Marvelovská renesance

  • Francie Marvel Renaissance

Obsahy(1)

Dokumentární film Marvelovská renesance vypráví příběh o tom, jak se společnosti Marvel podařilo v roce 1996 vyhnout hrozícímu bankrotu a jak o patnáct let později dosáhla díky své nové kreativní a obchodní strategii nebývalého úspěchu. Kterak superhrdinové pokořili Hollywood. Jak je možné, že se studiu Marvel, které na konci roku 1996 vyhlásilo bankrot, jako zázrakem podařilo odrazit ode dna a o patnáct let později zaujmout postavení krále komiksových adaptací? Kdo jsou oni pánové zodpovědní za neuvěřitelnou proměnu společnosti Marvel, kterou pak Disney odkoupila za hotové jmění? V dokumentárním filmu Marvelovská renesance, který zachycuje boj mezi vlky z Wall Street a "strážci chrámu", se mimo jiné představí slavní autoři Mark Waid (Daredevil) a Mark Millar (Ultimate Avengers), stejně jako scenárista Tom DeSanto (X-Men), režisér Louis Leterrier (Neuvěřitelný Hulk) a zakladatel Marvel Studios Avi Arad. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Spousta právnických řečí o tom, kterej vlastník Marvelu byl horší a kdo co kdy koupil nebo odprodal - a do toho jedna klíčová informace: Marvel byl v letech 96-98 v krizi, ze které mu pomohly filmy. To je tak všechno, co se divák dozví. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Mark Millar? Fajn, zásadně však chybí nějaký představitel z Marvel Studios, popřípadě přímo velký Kevin Feige...je ale jasné, že dokument nikterak do nynější politiky této komiksové firmy zasahovat nemůže. První půlka slabší, až příliš detailně vykresluje situaci v 90tých letech, které pro mě nebyly až tolik zajímavé, snad krom holého faktu, že byl Marvel v problémech. Čím blíže se to blíží k Marvel studios, propřípadě marvelovským začátkům typu filmových X-menů a Spider-mana, tím je dokument zajímavější. Celkově jsem ale čekal, že mě dokument informačně obohatí více...55% ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Příjemný dokument od tom jak se Marvel dostal ze dna až na vrchol. Doporučuji zhlédnout až po From Pulp to Pop, jelikož Renesance se zabývá až pozdějším obdobím, které výše zmiňovaný dokument pojal trochu ve zkratce. 70 % ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama